Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 988697 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #2580 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 18:33:05 »
Nie otworzę w Smyku, skoro 2 na 3 paczki zamówiłem do paczkomatu pod blokiem, bo akurat załapałem się na próg darmowej dostawy. Dopiero najtańszą odbiorę w sklepie.

Offline xanar

« Odpowiedź #2581 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 18:43:59 »
@xanar aktualnie na 3 egmonty o tej samej cenie wchodzi rabat 42%, 14% bazowy
Ja to dałem sobie spokój z tymi promocjami, bo wtedy kupuje masę rzeczy, których normlanie bym nie kupił.
Ostatnio zamawiam na Egmont.pl, w przedsprzedaży żeby zamknąć się darmowej wysyłce, rabat wychodzi podobny jak cashback zadziała i reklamacjami nie ma problemu, można reklamować do skutku :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Szekak

« Odpowiedź #2582 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 18:48:52 »
Panowie, proszę nie zapomnieć kazać otworzyć każdą paczkę w punkcie odbioru Smyka i sobie obejrzeć towar, bo wtedy bez problemu można od razu go zwrócić.
W przeciwnym razie może być gehenna ;)
Ja tam nie otwieram, tylko ewentualnie potem reklamuję wysyłkowo to mi na nówki wymieniali z tego co pamiętam. :)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline xanar

« Odpowiedź #2583 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 18:49:49 »
No nie wiem czy tak wymieniają :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline asx76

« Odpowiedź #2584 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 18:55:02 »
@asx76
Gehenna w jakim sensie?

Ewentualne uszkodzenia okładek widać od razu, więc nie wymaga to zbyt wiele czasu. Żadne tam zamieszanie - jako klient masz Pan święte prawo obejrzeć towar który kupujesz. Po kiego grzyba jeździć w tę i z powrotem tracąc czas?
Ja dla przykładu mam do Smyka około 44 km, bo u mnie w grodzie Smyki znajdują się w zamkniętych galeriach, więc tym bardziej mus.
A co do otwierania na miejscu - swego czasu miałem kilka paczek... Chyba brałem po jednej, płaciłem, następnie odchodziłem na bok gdzie było sporo miejsca, spokojnie oglądałem towar, a następnie gdy było coś nie tak od razu zwracałem uszkodzone dostając kasę z powrotem. Tyle że to nie było promocja "3 za 2", ale zniżki praktycznie rzecz biorąc takie same.

Offline stempel

« Odpowiedź #2585 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 21:16:39 »
U mnie na 30 zamówień wszystko przyjęte do realizacji. Oszczędność względem zakupu w "tradycyjnej" promce rzędu 40% - około 1000zł. :)

Hmm, to już wiemy komu "podziękować" za zmniejszenie ilości dostępnych w ofercie komiksów jak i rabatów na nie ;)

Offline Szekak

« Odpowiedź #2586 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 21:21:18 »
Przepraszam, że kupiłem dla siebie komiksy, wybaczcie!
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline stempel

« Odpowiedź #2587 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 21:26:53 »
W ramach pokuty, musisz je wszystkie przeczytać ;D

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2588 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 21:32:47 »
Wybaczamy. Większość na tym forum kupiła kiedyś więcej niż podpowiada zdrowy rozsądek.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2589 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 22:59:35 »
Do tego doliczył się rabat stałego klienta 6% - mają kilka progów, w zależności kwoty złożonych zamówień. Największy to 7%, do którego pompuję zamawiając u nich większość rzeczy :)

O. Czyli można ustrzelić kumulację.
A jak u nich z pakowaniem i ewentualnymi reklamacjami?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline asx76

« Odpowiedź #2590 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 23:05:18 »

Z pakowaniem różnie.
Ja tam zawsze biorę odbiór osobisty i jeśli coś jest nie tak z towarem, to nie ma żadnych problemów z wymianą.

Offline Keinoom

« Odpowiedź #2591 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 23:21:59 »
Chyba już po, albo coś źle robię. Jak was czytam to piękne to było. Spóźniłem się.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2592 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 23:25:54 »
O. Czyli można ustrzelić kumulację.
Tak, zerknij na mój post z poprzedniej strony podsumowujący taką kumulację: https://forum.komikspec.pl/zakupy/wyprzedaze-i-promocje-komentarze/msg126605/#msg126605

Zazwyczaj sam karton, ale jeśli zamówienie jest dość duże to często ładują dodatkowo sporo papieru do środka. Moje ostatnie zamówienie z 7 komiksami:

Jeśli chodzi o reklamacje to do tej pory zdarzyło mi się 3 razy i zawsze wysyłali kuriera po uszkodzony egzemplarz i jeśli mieli na magazynie to wysyłali nowy (raz nie mieli, ale postanowiłem poczekać na dostawę jakiś tydzień)

Offline zombie001

« Odpowiedź #2593 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 23:26:43 »
@Keinoom

Działa Ci. Po prostu lepiej parować ze sobą komiksy w podobnych cenach. Jakbyś dał do koszyka 3x Długie Halloween to wychodzi rabat 41% i komiks za 116zl sztuka.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline sad_drone

« Odpowiedź #2594 dnia: Cz, 25 Marzec 2021, 23:28:32 »
@Keinoom Tak, już po, zmienili rabaty bazowe, wcześniej były koło 30% i kumolowały się z promocją 3 za 2. Twój aktualny rabat jest tez niższy bo twój trzeci komiks jest znacznie tańszy od pierwszych dwóch, żeby osiagnac najlepsze procenty trzeba mieć podobne kwoty za każdy komiks. (aktualnie maks 42)
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.