Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 477826 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dracos

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #2595 dnia: Pn, 02 Grudzień 2024, 15:31:35 »
Ostatnio ktoś miał rezerwacje odnośnie tego czy pakowanie na Egmont.pl nie będzie skutkowało zabawą w reklamacje. Zamówiłem około 8 pozycji twardookładkowych głównie Asteriksy plus Pasażerowie Wiatru i ~7 miękkookładkowych frankofonów, paczka swoje ważyła. Formatowo największy był tom Skargi Utraconych Ziem, a najmniejszy Wiedźmin. Wszystko stan igła środek paczki wyglądał tak:

Online GoNzO

« Odpowiedź #2596 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 02:25:53 »
Matfel - druga paczka z 2 HC, podwójny karton, stan igła. Pakowanie na plus, dużo lepiej niż pierwsza paczka.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline starcek

« Odpowiedź #2597 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:20:02 »
Ile zazwyczaj trwa realizacja zamówienia przez Matfel? Stąd do nieskończoności?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Wombai

« Odpowiedź #2598 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 09:33:25 »
Zależy co zamówiłeś. Jak bierzesz tytuły dostępne, to zazwyczaj następnego dnia wysyłają.
Jak coś w przedsprzedaży, to zależy o wydawcy.
Ja czekam, bo zamówiłem Parszywego Drania, t.2, premiera była planowana na 26.11, a dzisiaj na profilu LiT wpadło info, że dopiero jedzie z drukarni.
Nie każda obsuwa jest winą sklepu.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2599 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 14:20:29 »
Ja czekam, bo zamówiłem Parszywego Drania, t.2, premiera była planowana na 26.11, a dzisiaj na profilu LiT wpadło info, że dopiero jedzie z drukarni.

A to już wiem dlaczego moja paczka z LiT ma już z tydzień status w przygotowaniu ;D

Offline Lobo

« Odpowiedź #2600 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 14:31:08 »
Do Matfel chyba wszystkie pozycje LiT z listopada przyjadą razem z Ostatnim Draniem bo i Caza i Toppi są nadal w przedsprzedaży.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2601 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 17:16:28 »
A to już wiem dlaczego moja paczka z LiT ma już z tydzień status w przygotowaniu ;D

O aktualizacja paczka ze sklepu LiT właśnie ruszyła Caza, Toppi i Parszywy Drań T2 :)

Offline starcek

« Odpowiedź #2602 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 19:28:35 »
Ciekawostka - Matfel działający na allegro pod szyldem książki szybko (gdzie trzeba uważać na zwielokrotnione koszty wysyłki, która jest bezpłatna tylko dla automatów Pocztex) łaskawie dorzucił w kartonie solidną folię bąbelkową. Czyżby się bali komentarzy?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline perek82

« Odpowiedź #2603 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 09:59:25 »
Wczoraj odebrałem paczkę z Matfel. Za duży, dziurawy już karton. Zero folii, zero wypełniaczy. Nic. Ale opatrzność nade mną czuwała i nic się nie obiło. Ale mam jeszcze 3 paczki w drodze, niektóre idą przez Mikołaja i nie wiem, czy Mikołaj zechce zerknąć, czy wszystko ok. Kiedyś pod choinką był karton z Gildii, bo Mikołaj tak właśnie ogarnia tematy...
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **

Offline LukCook

« Odpowiedź #2604 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 10:36:05 »
Ja podobnie odebrałem Matfel - 7 komiksów upchanych bez żadnych zabezpieczeń w karton.

Offline rrudy102

« Odpowiedź #2605 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 18:24:02 »
Ja z matfelem mam innego rodzaju problem.

Zamówiłem i opłaciłem komiksy (czekają na wysyłkę, bo wiadomo - Toppi, Tango, itd. jeszcze nie ma)

Zrobiłem kolejne dwa zamówienia (nie opłacałem) z prośbą o dołączenie do tego niewysłanego i obniżenie ceny o koszt wysyłki.
Napisałem trzy maile (bez żadnej odpowiedzi), dodzwonić się nie ma szans. Infolinia pracuje 10-16 (na stronie 8-18).

Dziś dostałem ponaglenie, żeby opłacić zamówienie...

Dramat

Offline PJP

« Odpowiedź #2606 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 20:23:44 »
Do tej pory było spoko, ale to już za duża loteria z Matfelem. Sam karton, jeden róg ubity. Było miło i się skończyło  8) Już chyba im nie zależy na komiksiarzach ;)

Offline Marcin78

« Odpowiedź #2607 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 20:54:15 »
9 komiksów z Matfel - 4 z uszkodzeniami. Chyba już nawet kody nie cieszą. Odpuszczam sklep.
...jeszcze za zwrot tracę 9 zł, mimo że to nie z mojej winy.

Offline reynevandudek

« Odpowiedź #2608 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 15:14:26 »
U mnie ostatnie 4 zamówienia z Matfela dwa urwane rogi w tych wielkich kopertach i jedna dziura gdzieś na wysokości połowy koperty, ale o dziwo bez uszkodzeń, ale warto było, bo razem z tymi kodami MAGIA + rabatem za newsletter oszczędziłem na Blastach i Trencie grubo ponad 150 zł.

Online Castiglione

« Odpowiedź #2609 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 15:17:55 »
Ja z matfelem mam innego rodzaju problem.

Zamówiłem i opłaciłem komiksy (czekają na wysyłkę, bo wiadomo - Toppi, Tango, itd. jeszcze nie ma)

Zrobiłem kolejne dwa zamówienia (nie opłacałem) z prośbą o dołączenie do tego niewysłanego i obniżenie ceny o koszt wysyłki.
Napisałem trzy maile (bez żadnej odpowiedzi), dodzwonić się nie ma szans. Infolinia pracuje 10-16 (na stronie 8-18).

Dziś dostałem ponaglenie, żeby opłacić zamówienie...

Dramat
No ale jest gdzieś napisane, że oferują takie zabawy w łączenie zamówień?