Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 478497 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arne

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #2040 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 15:08:31 »
Roble:
Tylko to były same nowości  (Dredd: kompletne akta 4, Stumptown 2, Gideon Falls 4, Dom pokuty, Voyeurs 2, Pulp) maksymalnie z początku grudnia, więc raczej nie miały szans załapać się już na outlet.
« Ostatnia zmiana: Nd, 20 Grudzień 2020, 15:11:27 wysłana przez BosMan »

Offline MacLeKrSkr

« Odpowiedź #2041 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 21:45:52 »
Kupował ktoś może w tantis.pl, albo ameo.pl? Jestem ciekaw jak wygląda kwestia pakowania i ewentualnej reklamacji w tych sklepach. Mam na oku kilka tytułów ale jeszcze nigdy tam nie kupowałem. Będę wdzięczny za jakieś info :-)

EDIT: Albo jeszcze inaczej pytanie - jaki inny sklep pakuje najlepiej komiksy, za wyjątkiem Gildii?
« Ostatnia zmiana: Nd, 20 Grudzień 2020, 21:54:45 wysłana przez MacLeKrSkr »

Offline Kadet

« Odpowiedź #2042 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 21:55:43 »
Moja reklamacja w tantisie była szybka i sprawna. Kurier odebrał ode mnie wadliwy komiks (zdublowane strony) i w tym samym czasie wysłali mi nowy, tak że chyba w dzień później miałem już poprawiony egzemplarz. Mają tam chyba jakieś wytyczne dla reklamacji od komiksiarzy, bo przysłali mi go owiniętego chyba w 10 metrów bieżących folii bąbelkowej (mimo że nie reklamowałem ubicia :) ).

Jeśli chodzi o jakość pakowania... to chyba taki standard. Od jakiegoś czasu u nich zamawiałem i jedna przesyłka przyszła w gorszym stanie, z piątym tomem Usagiego ze ściśniętą górą grzbietu. Mnie to tak nie przeszkadza, więc machnąłem ręką i nie wymieniałem.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline xanar

« Odpowiedź #2043 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 22:27:55 »
Kupował ktoś może w tantis.pl, albo ameo.pl? Jestem ciekaw jak wygląda kwestia pakowania i ewentualnej reklamacji w tych sklepach. Mam na oku kilka tytułów ale jeszcze nigdy tam nie kupowałem. Będę wdzięczny za jakieś info :-)

EDIT: Albo jeszcze inaczej pytanie - jaki inny sklep pakuje najlepiej komiksy, za wyjątkiem Gildii?

Jeżeli chodzi o pakowanie o pakowanie Ameo to jest różnie, reklamacje - masz odesłać na swój koszt, zwracają za towar i koszt wysyłki.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline stachel

« Odpowiedź #2044 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 22:31:29 »
Tantis - pakowanie ok, reklamacje miałem jedną: nowy komiks przyszedł paczkomatem (tak jak wcześniej), odbiór obitego był kurierem (nie pasował mi za bardzo termin odbioru jeżeli dobrze pamiętam, dlatego też podzielili na 2).

Offline PJP

« Odpowiedź #2045 dnia: Cz, 24 Grudzień 2020, 12:46:43 »
Trochę nie w temacie ;) Zamówiłem kilka rzeczy na ostatnią chwilę. Nie liczyłem, że dojdą a... doszły! Chwalę zatem chodnik literacki za błyskawiczną wysyłkę.

Offline Wolvi

« Odpowiedź #2046 dnia: Cz, 24 Grudzień 2020, 12:56:52 »
Do mnie dzisiaj dotarła paczka z Tantisa a druga przesyłka z Gildi zaliczyła poślizg Poczta Polska dała radę a FedEx nie

Offline death_bird

« Odpowiedź #2047 dnia: Cz, 24 Grudzień 2020, 22:58:31 »
Gildia - jednak sklep jak inne.
Znaleziona pod choinką Yiu z obydwoma uwalonymi górnymi rogami.
Szkoda.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline perek82

« Odpowiedź #2048 dnia: Cz, 24 Grudzień 2020, 23:09:47 »
Mój Animal Man nietknięty. Nawet w folii zapakowany był:)
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline death_bird

« Odpowiedź #2049 dnia: Cz, 24 Grudzień 2020, 23:11:57 »
Pozazdrościć.  ::)

Offline Arne

« Odpowiedź #2050 dnia: So, 26 Grudzień 2020, 17:52:18 »
Moja reklamacja ostatniego zamówienia w Gildii została załatwiona bardzo rzetelnie. Chociaż nie miałem już na to nadziei, wszystkie komiksy zdołały dotrzeć do mnie przed świętami, jak również przyspieszono załatwienie  poprzedniej reklamacji w Gildii, która wlokła się już od listopada. Komiksy zostały tym razem zapakowane w taki sposób, że nic nie mogło im się stać - szkoda, że nie zrobiono tego za pierwszym razem...

Offline death_bird

« Odpowiedź #2051 dnia: Pn, 28 Grudzień 2020, 13:47:22 »
Przeszukałem jakieś ostatnie 30 stron wątku, ale nic nie widzę.
Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia z księgarnią "Książkomat" i byłby skłonny podzielić się opinią?

Offline carnivale

« Odpowiedź #2052 dnia: Pn, 28 Grudzień 2020, 15:24:46 »
Dwa razy robiłem tam zakupy bo była darmowa dostawa od 69zł. Pakowanie to standardowy karton no i ja nie miałem folii( jedno zamówienie-1komiks / drugie - 2 komiksy ) tak więc za dużo w tych paczkach nie miałem.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2053 dnia: Pn, 28 Grudzień 2020, 18:53:33 »
Też właśnie rozglądam się za nimi ze względu na jeden komiks - wychodzi mi, że to najlepsza oferta pod kątem zakupu drugiego tomu Yiu (o ile pierwszy mi przypasuje).

Offline carnivale

« Odpowiedź #2054 dnia: Pt, 01 Styczeń 2021, 20:29:24 »
W Świecie Książki taka nowość przy składaniu zamówienia.Pojawia się opcja wyboru pakowania.

« Ostatnia zmiana: Pt, 01 Styczeń 2021, 20:31:17 wysłana przez carnivale »