Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 478576 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline isteklistek

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #105 dnia: Pt, 01 Marzec 2019, 13:41:34 »
Oczywiście, że coś poszło nie tak. Supercena 2.4, a okazuje się, że za 125$ mam 349.20 wliczone też 3% rabatu. Ciekawe, czy właściciel się kapnie, że coś poszło nie tak, czy to po prostu przejdzie. W sumie i tak jestem zadowolony z zakupu więc rabanu nie będę robił.

Offline xanar

« Odpowiedź #106 dnia: Pt, 01 Marzec 2019, 13:42:30 »
Ja to sprowadzam głównie z UK albo z Holandii  ;)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #107 dnia: Pt, 01 Marzec 2019, 14:46:29 »
To zamiast się chwalyć, podrzuć waszmość namiary ;) , bo w obliczu multiwersiastej zawieruchy nie wiem, czy tam jeszcze się będzie opłacało kupować.
« Ostatnia zmiana: Pt, 01 Marzec 2019, 15:19:09 wysłana przez admin »
,, - Eeeeech.''

Offline xanar

« Odpowiedź #108 dnia: Pt, 01 Marzec 2019, 16:22:44 »
Book Depository z różnych lokalizacji, często zmieniają się rabaty, tylko aktualnie Funt ponad 5 PLN, także wszystko drożej i cheap-comics - cały czas jakieś "wyprzedaże" tylko trzeba więcej nakupować bo transport 20 Euro.
« Ostatnia zmiana: Pt, 01 Marzec 2019, 16:45:40 wysłana przez xanar »

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #109 dnia: Pt, 01 Marzec 2019, 22:28:51 »
Dzisiejsze wrażenia z zakupów. Na długim boku, ktoś zaoszczędził wypełniacza. Przy takiej masie, to musiało się stać. Na szczęście komiksy nie uległy uszkodzeniu. Jeden róg okładki Solo jest lekko ubity. Powiedzmy, że stan akceptowalny.
« Ostatnia zmiana: Pt, 01 Marzec 2019, 22:50:41 wysłana przez tomsawyer »
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Adolf

« Odpowiedź #110 dnia: So, 02 Marzec 2019, 00:21:05 »

Współczujemy wszystkim, którzy z niego nie skorzystają przepłacając za sprowadzane z USA komiksy w różnych innych miejscach.
Z tego co widzę to do promocji SUPERCENY upchano po prostu ofertę ekspozycyjną. Jest to dobra wiadomość dla osób z najdalszych zakątków kraju. A jeszcze lepsza dla sklepu, bo większy rynek zbytu. Może konkurencja z Krakowa jakoś zareaguje cenowo.

Offline radef

« Odpowiedź #111 dnia: So, 02 Marzec 2019, 09:12:56 »
Z tego co widzę to do promocji SUPERCENY upchano po prostu ofertę ekspozycyjną. Jest to dobra wiadomość dla osób z najdalszych zakątków kraju. A jeszcze lepsza dla sklepu, bo większy rynek zbytu. Może konkurencja z Krakowa jakoś zareaguje cenowo.
Jest trochę inaczej. Teraz w supercenie jest wszystko co Multiversum ma na stanie, oczywiście spora część tego była w ofercie ekspozycyjnej, ale wiele tytułów nie.
Nie widzę sensu by Atom jakoś reagował. Od lat u nich kupuje zeszyty, bo mają je w miarę tanio, obsługa jest świetna i można płacić kiedy się chce. W przypadku zbiorczych Atom musiałby nagle zrobić jakąś promocję -25% (jeżeli nie więcej), a i tak bym wtedy szukał czy na zagranicznych stronach nie jest taniej. Promocje na wybraną ofertę mają, teraz np. w promocji jest np. omnibus Hawkeye'a za 190 zł (100 dolarów oryginalnie).
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline xanar

« Odpowiedź #112 dnia: So, 02 Marzec 2019, 09:31:20 »
Dzięki za info i jak kupie omnibus Hawkeye'a za 190 zł to będzie w stanie nowy-nowy  ;)

Kupiłem trochę rzeczy w Multiversum, których już za bardzo nigdzie nie ma w "normalnych"cenach, bądź są OOP, zobaczmy co to dojedzie.

Offline Antari

« Odpowiedź #113 dnia: So, 02 Marzec 2019, 12:34:39 »
Generalnie czekam na pre-order w tym miesiącu żeby zobaczyć ceny.

Ja już mam wszystko co chciałem ze staroci, więc skupiam się generalnie na pre-orderach. A tam nie powinno być raczej problemu z produktem wybrakowanym, chyba, że z założenia sprowadza produkty uszkodzone, odpakowane, ze zwrotów z Diamonda czy coś.

Choć teraz jakby się zastanowić nie wiem co w sytuacji gdy np. 2 pozycje z prepordera mają premierę w maju, a jedna z tego samego zamówienia ma premiere w lipcu. Czy zamówi w maju i odłoży te 2, czy zamówi dopiero w lipcu i dorzuci te 2 w stanie ze zwrotów/wybrakowane itp.

Marzy mi się sytuacja, że Atom da jakieś mocne rabaty na pre-ordery i można będzie tam w pełni przejść.

Offline xanar

« Odpowiedź #114 dnia: So, 02 Marzec 2019, 12:49:12 »
Bardzo możliwe, że to ze zwrotów, nawet przed kodem towaru dali "z" - przypadek  ;) 

Offline isteklistek

« Odpowiedź #115 dnia: So, 02 Marzec 2019, 13:03:51 »
Faktycznie w zamówieniu mam "Z" przed kodem, choć udostępnione zdjęcie pokazuje, że jest zafoliowane i wydaje być się wszystko ok. Jeżeli chodzi o ATOM, to są małe szans na jakieś wielkie rabaty, bo trzeba brać duże ilości. Nie wiem, jak duże, ale MVM czasem wstawiali zdjęcia jak im przychodziła dostawa, to były to dziesiątki kartonów.
« Ostatnia zmiana: So, 02 Marzec 2019, 13:05:29 wysłana przez isteklistek »

Offline xanar

« Odpowiedź #116 dnia: So, 02 Marzec 2019, 13:14:47 »
Jakie zdjęcie w sklepie ? To są zdjęcia, które były wcześniej przy nowych-nienowych produktach, chyba, że ci na facebook'a wrzucił zamówienie. Z tym, że to też o niczym nie świadczy, gdyż masz zdjęcie z jednej strony tylko.

Tu jest coś o rabatach:
https://retailer.diamondcomics.com/support/retailer_docs/newaccts/diamondtos.pdf

Offline Kalander

« Odpowiedź #117 dnia: So, 02 Marzec 2019, 21:43:33 »
@Antari, ja mam w Multiversum sporo rozgrzebanych preorderów i komiksy dochodzą na moją "kupkę" w momencie ich pierwszego przyjścia w dostawie. W każdej chwili mogę się dowiedzieć, co już mam odłożone i opłacić dodatkową przesyłkę, żeby dostać część rzeczy wcześniej.

Offline Damballa

« Odpowiedź #118 dnia: Nd, 03 Marzec 2019, 22:40:03 »
Tu jest wszystko opisane co i jak z cenami w MvM
 https://multiversum.pl/_blog/199-SUPERCENA_-_REWOLUCJA_ROZPOCZETA.html
Czyli przelicznik 2,40 i możliwość uzyskania do 10% przy wiekszych zakupach. Wychodzi, ż po 1% za każde przekroczone 100zł w koszyku, aż do 10%. Co daje świetne ceny. Większość moich zbiorów anglojęzycznych wydań, mam z MvM i nigdy nie dostałem tomu zniszonego tak, żebym miał z nim jakieś problemy  czy to wizualnie, czy o lekturze nie wspominając. Jak mi tylko praca pozwoli, to założę w końcu temat z moimi zbiorami i pochwalę się co ciekawego na półkach mam :-)
« Ostatnia zmiana: Nd, 03 Marzec 2019, 22:43:49 wysłana przez Damballa »

Offline rekinn

« Odpowiedź #119 dnia: Pn, 04 Marzec 2019, 08:53:56 »
Witam wszystkich, jestem tu nowy!

Nie wiem, czy zauważyliście, ale jest ciekawy rozstrzał cenowy pomiędzy tym co oferuje Multiversum, a polskim, nowym wydaniem Usagi Yojimbo Saga w SC.
U nas, cena okładkowa wynosić ma 89,99 zł, Gildia w przedsprzedaży proponuje za 62,90 zł.
No, a w Multiversum po 60 zł. Sami zobaczcie:
https://multiversum.pl/q/?keywords=usagi%20yojimbo

Tak kombinowałem, czy by nie zacząć zbierać tej serii, skoro rusza nowe wydanie, no i przypadkiem trafiłem na takie coś. Wy zamierzacie kupować?