Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 400072 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazza

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #1110 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 08:01:18 »
Najśmieszniejsze, że sam ON chyba zdaje sobie sprawę z absurdu tej sytuacji jaką wymyślił bo sam na początku filmiku niemal parska śmiechem....

Mamy aktualnie 3 katalogi preorder! Już chyba wiem dlaczego DC olało Diamonda.... ;)

Offline Lafar

« Odpowiedź #1111 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 08:02:47 »
Pominę filmik bo szczerze mówiąc to nawet nie wiem jak to skomentować.

Niektóre pozycje mają drastyczne różnice w cenie. To co już chciałem zamówiłem dawno ale patrząc na interesujące mnie tomiki tak to wygląda:

Conan Classic Epic vol 1 atom: 135.99 MVM: 103.95
X-Men Proteus Epic atom: 155.99 MVM: 118.80 (poprzedni preorder: 111.60)
Superman Man of Steel HC atom: 194.99 MVM: 153.00 (poprzedni preorder: 139.50)
Royal City HC atom: 174.99 MVM: 133.65

Żeby nie było, są też pozycje z plusem na atom lub gdzie różnica jest minimalna:

Batman Road to No man's land Omnibus atom: 375.99 MVM: 382.50
Lucifer Omnibus vol 2 atom: 375.99 MVM: 382.50
Tomb of Dracula Complete Collection vol 4 atom: 139.99 MVM: 133.65

Rozumiem, że Atom ma lepszą obsługę ale jak na tomie wychodzę 30zł u MVM to chyba dobry powód, żeby u nich zamawiać. Koniecznie potrzebny nam trzeci sklep który zamieszałby na rynku.

Offline xanar

« Odpowiedź #1112 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 11:11:07 »
Tak tylko, że w MVM masz coś takiego jak obowiązkową wysyłkę i jak ci się np. dwie książki nie "załapią" na jedną to płacisz dwa razy, to już te różnice się mniejsze robią.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1113 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 11:57:41 »
W MVM zaoszczędzone pieniążki niweluje strata czasu poświęcona na odkodowanie wszystkich aktualnych reguł, zasad, przeliczników, cenników, powiązań, zagrożeń. Na plus pozostaje oczywiście walor rozrywkowy, no ale to mamy za darmo. ;)

Offline Antari

« Odpowiedź #1114 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 12:31:29 »
Są też różnice na korzyść Atoma jeżeli idzie o omnibusy np. BATMAN THE ROAD TO NO MANS LAND OMNIBUS HC, który jest z 7 zł tańszy. White Widow HC vol.1 w tej samej cenie dokładnie. Musiałbym przejrzeć dokladnie ofertę. A tu trzeba się spieszyć bo zamykają!!!

Offline Lafar

« Odpowiedź #1115 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 12:41:57 »
Przecież napisałem o tym wyżej, wystarczy przeczytać wpis do końca  :-X

Nikt nikogo nie zmusza, na tym akurat co mnie interesuje są takie różnice, że po kupieniu 3 tomów w atomie będę miał 4 w MVM. To jest duża różnica ale każdy musi sobie to przeliczyć sam. Moje zdanie pewnie by się zmieniło gdybym miał złe wrażenia z zakupów w MVM - odpukać nigdy nikt mi tam nic nie zrobił oprócz utrudniania z poruszaniem się po katalogu pozycji. Proponuję rozgraniczyć sobie sagę 'zamykamy jezusicku bo nikt nie kupuje!!11' od dbania o własne finanse, biblioteczke i zdrowie psychiczne.

Offline Antari

« Odpowiedź #1116 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 13:41:07 »
Właśnie dostałem maila że anuluje mi zakup sprzed miesiąca i zwrac kasę. To jest jakaś komedia. Faktycznie ludzie... po co się denerwować. Zamawiam na Atomie.

Offline Antari

« Odpowiedź #1117 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 13:52:36 »
Produkty zostały anulowane na skutek wystąpienia jednego z wymienionych
poniżej zdarzeń:
- znaczne opóźnienie wydawnicze (decyzja dystrybutora o anulowaniu
wszystkich zamówień na te produkty)
- wydawca zrezygnował całkowicie z wydania tych produktów
- wydawca zrezygnował obecnie z wydania tych produktów (powinny się one
pojawić na nowo w przyszłych preorderach)
- dostawca nie dostarczył tego produktu do naszego magazynu na skutek
zdarzenia losowego lub alokacji

Czyli tak jak pisałem. To co kupiliście z DC sobie Pan Rafał anuluje, a potem wystawi z wyższymi cenami i możecie kupić jeszcze raz.

Offline xanar

« Odpowiedź #1118 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 14:00:57 »
Wszystko z DC ci anulowali ?

Offline Antari

« Odpowiedź #1119 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 14:02:59 »
Wszystko z DC ci anulowali ?

3 z 4 pozycji. Czekam na wiadomość o ostatniej, która nawiasem mówiąc jest do kupienia w preorderze od dzisiaj.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1120 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 14:45:08 »
Właśnie dostałem maila że anuluje mi zakup sprzed miesiąca i zwrac kasę. To jest jakaś komedia. Faktycznie ludzie... po co się denerwować. Zamawiam na Atomie.
Jak tam miałem z zamówieniem na Book Depository. Więc, jak widać, zdarza się.
Co nie zmienia faktu, że to bardzo niedobra praktyka.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1121 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 17:33:12 »
„Hitem” dnia sierpniowy preorder na MVM, a tymczasem na Atomie w przyszłym tygodniu ruszy wrześniowy ... 😎

Offline xanar

« Odpowiedź #1122 dnia: Nd, 21 Czerwiec 2020, 20:34:37 »
Wszedłem sobie dzisiaj poprzeglądać te prerodery i jakiś dziwne rzeczy się tam dzieją, omnibusów w wariantach  to w ogóle nie ma i jakieś pozycje po dwie sztuki się pojawiają.

Offline Antari

« Odpowiedź #1123 dnia: Nd, 21 Czerwiec 2020, 22:16:33 »
Wszedłem sobie dzisiaj poprzeglądać te prerodery i jakiś dziwne rzeczy się tam dzieją, omnibusów w wariantach  to w ogóle nie ma i jakieś pozycje po dwie sztuki się pojawiają.

Spragnieni klienci wykupili wszystko!!!!!!!!!!!

« Odpowiedź #1124 dnia: Wt, 23 Czerwiec 2020, 12:17:07 »

Rozumiem, że Atom ma lepszą obsługę ale jak na tomie wychodzę 30zł u MVM to chyba dobry powód, żeby u nich zamawiać. Koniecznie potrzebny nam trzeci sklep który zamieszałby na rynku.
Dla mnie cena nie jest tak istotna, jak możliwość zamawiania za pobraniem. W Atom nie musisz wpłacać pieniędzy kilka miesięcy wcześniej. Płacę przy odbiorze, to jest wielki komfort dla mnie. Mam otwarte u nich zamówienia z czasów przed pandemią, wszystkie za pobraniem. Czekam, aż będą dostępne komiksy. Bez stresu, bo nie zamroziłem pieniędzy.