Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 400335 razy)

Offline Genocider

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #1470 dnia: Nd, 10 Styczeń 2021, 00:24:56 »
Ciekawe ile teraz osób dołączy do mnie i zrobi kilkumiesięczną  przerwę od kupowania :)
Zobaczymy co przyniesie przyszłość 🙃

Offline sad_drone

« Odpowiedź #1471 dnia: Nd, 10 Styczeń 2021, 00:46:08 »
@xanar jackolson na fb mi napisał że będzie miał kolejne dostawy dc drożej jeszcze zanim mvm zaczął straszyć o podwyżkach więc nie podejrzewałbym go o stuczne podbijanie ceny, raczej sam kupił drozej.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline xanar

« Odpowiedź #1472 dnia: Nd, 10 Styczeń 2021, 01:01:07 »
Ja tam, że DC jest drożej to się nie dziwie, tu masz stary ceny i wszystko jest podrożone:

https://docs.google.com/document/d/1e_vTG_yvX2AF7apABb-ff49YB3Lm7dVVzfyVIQITfEg/edit

a jednak sztucznie podbija ceny  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline sad_drone

« Odpowiedź #1473 dnia: Nd, 10 Styczeń 2021, 01:03:39 »
fakt, jakoś nie pomyślałem że przecież dalej też stary towar sprzedaje a nie tylko nowości ze świeżej dostawy. W każdym razie nie podbił cen w reakcji na posty mvm, przynajmniej tyle ;)
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline xanar

« Odpowiedź #1474 dnia: Nd, 10 Styczeń 2021, 01:05:20 »
Nie no podbił jak MVM podbiło, ja tam mu się nie dziwie, w sumie to teraz dobrze się zarabia na tych omnibusach Marvelowych, bo szybko znikają.

Offline Lafar

« Odpowiedź #1475 dnia: Wt, 12 Styczeń 2021, 15:04:38 »
Hehe, kogoś chyba posrało. Nowa dostawa w MVM, sprawdzam ceny i oczom nie wierzę. Na podstawie cen Infinity Crusade Omnibus:

IST: 268zł ($72)
Multiversum: 437zł
Okładkowa: 465zł ($125)
Atom Comics: 469zł

Wiem, że nie uwzględniam wysyłki przy IST ale nie przesadzajmy. Jak hamburgery mogą dać -40% (+/-) i zarobić to u nas serio nie da się chociaż -20%? Patrząc na ostatnie przeceny:

War of the realms na amazonie es był -40%
Sensational She-hulk na booksetc był (jest) -40%
Deadman omnibus na booksetc był (jest) -46%
Books of Magic omni na booksetc był -45%
i tak dalej.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1477 dnia: Wt, 12 Styczeń 2021, 17:17:14 »

Wiem, że nie uwzględniam wysyłki przy IST ale nie przesadzajmy. Jak hamburgery mogą dać -40% (+/-) i zarobić to u nas serio nie da się chociaż -20%? Patrząc na ostatnie przeceny:

Tylko zgaduję, że cło + koszty dostawy do Polski kosztują swoje. Naszym kupionym w IST omnibusem urząd celny się nie zainteresuje, mega paką do atomu czy mvm już tak.

Offline Lafar

« Odpowiedź #1478 dnia: Wt, 12 Styczeń 2021, 17:44:22 »
Na pewno ma to wpływ na cenę końcową, tak samo jak podatki, opłacenie lokalu i inne normalne wydatki. Nadal nie tłumaczy to dlaczego zamówienie produktu z drugiego końca świata dla normalnego klienta jest tańsze w większości przypadków niż zamówienie go w sklepie krajowym, który się tym zajmuje, kupuje bezpośrednio od dystrybutora i ma dużo tańszą wysyłkę (gdy podzieli się ją na wszystkie zamawiane przedmioty). Nawet wliczając wysyłkę z USA (najtańszy wariant), MVM jest droższe o 50zł niż IST (nadal na przykładzie tego Infinity Crusade Omni)

Offline Gazza

« Odpowiedź #1479 dnia: Cz, 21 Styczeń 2021, 08:10:39 »
Nie opinia (tu każdy ma już swoją) ale przykład z życia: zamówiłem w preorderze w ubiegłym roku cały wariantowy set grudniowego BLADE RUNNER 2029 #1. Dotarły do mnie okładki: A, B, D i E. Napisałem do MVM co w temacie brakującego wariantu C ponieważ dotarły w tym tygodniu już warianty dla styczniowego #2. Oto odpowiedź sklepu:
"CVR C DAGINO (OCT201585) nie został na razie zrealizowany przez dystrybutora.
Zostanie albo zrealizowany albo anulowany."
Zajebiście!

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1480 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 09:28:50 »
pytanie do śledzących fb MVM - czy będą jakieś zwyżki / obniżki przelicznika? czy to kompletna loteria?

Offline xanar

« Odpowiedź #1481 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 14:14:46 »
Wiele drożej to raczej już nie będzie, bo się zaraz zrównają z konkurencją. Preorder już się zrównał, chyba, że konkurencja też się podroży no to już będzie jakieś pole do manewru  :)

Offline Gazza

« Odpowiedź #1482 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 15:48:20 »
Ja tam wietrzę, że już zaczęły się problemy z odpływem klientów skoro przedłużyli nawet preorder.

Offline xanar

« Odpowiedź #1483 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 15:57:07 »
Może tak być, ta akcja szantażowa z ppesem  :)

Offline Lafar

« Odpowiedź #1484 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 16:20:30 »
Będą obniżki jak się MvM kapnie, że Ci co tam zamawiali łatwo przeskoczą sobie na inne źródła. Już na Azylu puścili trochę dobra, omniaki z nowych dostaw leżą na MvM jak nigdy, nikt ich nie chce tykać.