Autor Wątek: Livro.pl  (Przeczytany 32758 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vision2001

Odp: Livro.pl
« Odpowiedź #90 dnia: Nd, 14 Luty 2021, 22:52:22 »
Fajne hasztagi dałeś...dno...
No patrz... Po Twojej uwadze zmienił.

Offline Konrad

« Odpowiedź #91 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 16:46:46 »
Pamiętacie jak w czerwcu tamtego roku w Livro był błąd cenowy na kilka komiksów Egmontu (około 70% na Zemstę hrabiego Skarbka albo Harleen)? Po kilku dniach anulowali wszystkim te zamówienia.
A piszę o tym, bo w nocy z piątku na sobotę znowu była duża obniżka, około 70% na 3 tomy Invincible. Nie wrzucałem info na forum, bo spodziewałem się, że znowu anulują, ale o dziwo tym razem wysłali i przesyłka jest już w rękach inpostu. Pewnie jutro dotrze do paczkomatu to wrzucę info w jakim stanie były komiksy i pakowanie.
Załapał się ktoś oprócz mnie? Rabaty wisiały gdzieś do południa w sobotę.

martinezpl

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 17:15:07 »
Dzisiaj otrzymałem jedną z 2 paczek z Livro z promocji z tłustego czwartku. 4 twarde okładki zapakowane w cieniutki karton i luźno w środku bez jakichkolwiek wypełniaczy, a jakimś cudem nic nie poobijane

Offline Antari

« Odpowiedź #93 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 20:04:54 »
kod przestał działać to wrzucili zapowiedzi egmontu z 24 lutego.. słabo..

Taaa przez Ceneo wychodzi 38% rabatu bazowego na zapowiedzi Egmontu z 24 lutego + dzisiejszy kod na dodatkowe 6% rabatu.

S-Ł-A-B-O.

Offline JohnyQuiet

« Odpowiedź #94 dnia: Pn, 15 Luty 2021, 23:45:07 »
Sprawa z Tantis się rozwiązała to zaczynam swoją przygodę z Livro. :) Było to moje pierwsze zamówienie w tym sklepie i podchodziłem do tego sceptycznie przez wcześniej wrzucane fotki paczek, no ale skuszony promką na tłusty czwartek kupiłem kilka pozycji.

Generalnie to sprawa miała się tak, że na weekend wyjechałem do innego miasta, więc zamówiłem przesyłkę właśnie do tamtejszego paczkomatu. Czekałem jak na szpilkach, bo do dzisiaj status nie zmieniał się, (a dzisiaj wracałem do domu) aż w końcu o 6 rano wpadł status "w doręczeniu", no to się ucieszyłem, że cały misterny plan zajebiście się powiedzie.

Otóż nie.

Chwilę po 8.00 dzwoni telefon, okazuje się, że to Inpost Włocławek z informacją, że nie mogą doręczyć mojej paczki, bo mają pewną zagwozdkę w postaci dwóch różnych gabarytowo paczek z tą samą etykietą na moje dane. No to zadzwoniłem do Livro, że mają to szybko wyjaśnić, bo muszę to dzisiaj odebrać, w innym wypadku będę domagał się przekierowania na inny paczkomat.

No nie wyjaśnili, a paczka ma aktualnie status "zwrot do nadawcy". : )))))

Chyba oleję kupowanie komiksów na jakiś czas, bo zaczyna mnie to wnerwiać. 3 ostatnie paczki to 3 problemy.

Biorąc pod uwagę pakowanie Livro to już się boję co to trafi w moje ręce i jak długo będę się musiał z nimi bujać przy ewentualnej reklamacji.

Offline Konrad

« Odpowiedź #95 dnia: Wt, 16 Luty 2021, 16:04:08 »
Pamiętacie jak w czerwcu tamtego roku w Livro był błąd cenowy na kilka komiksów Egmontu (około 70% na Zemstę hrabiego Skarbka albo Harleen)? Po kilku dniach anulowali wszystkim te zamówienia.
A piszę o tym, bo w nocy z piątku na sobotę znowu była duża obniżka, około 70% na 3 tomy Invincible. Nie wrzucałem info na forum, bo spodziewałem się, że znowu anulują, ale o dziwo tym razem wysłali i przesyłka jest już w rękach inpostu. Pewnie jutro dotrze do paczkomatu to wrzucę info w jakim stanie były komiksy i pakowanie.
Załapał się ktoś oprócz mnie? Rabaty wisiały gdzieś do południa w sobotę.

Paczka odebrana, zapakowana w dobrze dopasowany karton. Komiksy zafoliowane i w idealnym stanie. Livro troszkę u mnie zaplusowało tą promocją.

Offline PJP

« Odpowiedź #96 dnia: Wt, 16 Luty 2021, 22:09:23 »
Teraz dopiero zauważyłem w spamie rabat jakiś - chyba na dzisiaj?
Singiel6 - 6%

martinezpl

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Wt, 16 Luty 2021, 23:14:48 »
Paczka odebrana, zapakowana w dobrze dopasowany karton. Komiksy zafoliowane i w idealnym stanie. Livro troszkę u mnie zaplusowało tą promocją.
Fajnie, że Ci się udało. Ciekawe czy to był błąd cenowy czy celowe, bo kiedyś były też 3 komiksy podejrzanie tanio i mi anulowali, zresztą z tego co wyczytałem nie tylko mnie

Offline vision2001

« Odpowiedź #98 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 15:35:30 »
Ciekawe czy to był błąd cenowy czy celowe, bo kiedyś były też 3 komiksy podejrzanie tanio i mi anulowali
Bo za dużo pozycji im ze stanu magazynowego naraz zeszło i wydawało im się to podejrzane. Sprawdzili, że ktoś skiepścił ceny i anulowano nam wszystkim. A teraz to pewnie pojedyncze zakupy były, więc nic nie zauważyli.

Offline Antari

« Odpowiedź #99 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 18:48:46 »

To nie była żadna promocja, wykorzystałeś błąd w cenie produktu i udało się, bo sklep wziął konsekwencje pomyłki na siebie. Pewnie ktoś kto ustalał rabat walnął jakiś % i przez pomyłkę objęło także te 3 komiksy. Nie było dużo takich delikwentów więc pewnie wzięli to na klatę i wysłali.

Offline xanar

« Odpowiedź #100 dnia: Śr, 17 Luty 2021, 19:33:46 »
Na tego Kapitana to z 80% rabatu było  :) Jednak to Livro to dobry sklep  ;D takie promocje  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline JohnyQuiet

« Odpowiedź #101 dnia: Pt, 19 Luty 2021, 11:09:32 »
Livro, Livro, Livro...

dzisiaj mijają 4 dni od kontaktu ze strony Inpostu w celu poinformowania mnie, że Livro nadało dwie paczki o tej samej etykiecie, co ostatecznie poskutkowało zwrotem paczek do nadawcy. Przez ten cały czas nie otrzymywałem żadnej informacji ze sklepu, o ile sam do nich nie zadzwoniłem. A nawet wtedy nie otrzymywałem konkretnej informacji na temat tego, co się dzieje z moim zamówieniem i kiedy mogę spodziewać się doręczenia. Po wysłaniu dwóch maili nadal nie otrzymałem odpowiedzi, więc zdecydowałem się zadzwonić do tej pseudo firmy po raz ostatni aby rozwiązać sprawę, w którąś ze stron.

Po przedstawieniu sprawy po raz kolejny, bo oczywiście przejrzenie historii komunikacji jest zbyt absorbującym zadaniem na infolinii, otrzymałem informację, że zamówienie obecnie ma status zwrotu do nadawcy (co mogłem równie dobrze sam sprawdzić na stronie Inpostu). Kolejna informacja jaką otrzymałem to, że sklep nie nadaje ponownie paczek, bo "mają za dużo pracy na magazynie i będą zwracane środki na konto". Zamówienie złożyłem przy okazji promocji na tłusty czwartek, więc moje wku**ienie osiągnęło już dość wysoki poziom i nie omieszkałem powiedzieć co o nich myślę oraz zażądałem potwierdzenia mailowego, że dzisiaj zostaną zwrócone środki na konto, albo będziemy się komunikować za pośrednictwem rzecznika.

Tak się po prostu nie robi. Dzisiaj na moją czarną listę sklepów dołączyło Livro i będę odradzał zakupy w tym sklepie każdemu, niezależnie od tego jaką wysrają promocję.

Pozdrawiam.

Online Castiglione

« Odpowiedź #102 dnia: Pt, 19 Luty 2021, 15:21:56 »
Jakby kiedykolwiek krążyła lepsza opinia o tym sklepie... Przy takim gąszczu negatywnych opinii zamawia się na własne ryzyko, nie rozumiem zdziwienia przy kolejnych z rzędu narzekaniach. Czasami bardziej opłaca się kupić 5 zł drożej.

Offline carnivale

« Odpowiedź #103 dnia: Pt, 19 Luty 2021, 19:25:52 »
Po prostu niektórzy sami muszą włożyć rękę w ognisko żeby się przekonać że parzy.

martinezpl

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Pt, 19 Luty 2021, 20:40:10 »
W Tłusty Czwartek rabat tam wychodził 45%, więc względem Gildii uchodzącej za wzór pakowania, jest przepaść. Może być kuszące