Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 309396 razy)

Offline komiks

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #2040 dnia: Wt, 02 Wrzesień 2025, 12:21:37 »
Czy tylko u mnie jak chcę dodać coś do koszyka, to odświeża stronę i nie dodaje nic do koszyka?

W jaki sposób udaje Ci się dotrzeć do koszyka? Na ginę na listingu.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

« Odpowiedź #2041 dnia: Wt, 02 Wrzesień 2025, 14:06:52 »
kolorowezeszyty.blogspot.com

Offline eyesore

« Odpowiedź #2042 dnia: Wt, 02 Wrzesień 2025, 14:24:24 »
Kolejny kamyczyek do ogródka Gildii - gównanie AI promuje ofertę mangową.

https://www.facebook.com/kolorowezeszyty/posts/pfbid034Zhg6ct9S1AihkdmJisgFZD6HtwxSaXVBRVzMp5MjNyHHi6LnL7D8DjYoS2bPKRAl
"Tymczasem w swoim newsletterze Gildia.pl chwali się AI-mangowymi premierami. Sądząc po grafice mamy tu chyba do czynienia z niezależnym klasykiem "Kulki Smoka", w którym dzielny Gnioku walczy nie tylko z kosmitami, ale też z zezem."
bez tego opisu bym nawet nie spojrzał na rysunek, po prostu kliknąłem na banner i sprawdzałem co tam ciekawego mają (tylko Nausse ale za taką kasę że parsknąłem), coraz gorzej z nimi...

Offline stab

« Odpowiedź #2043 dnia: Wt, 02 Wrzesień 2025, 17:06:52 »
W jaki sposób udaje Ci się dotrzeć do koszyka? Na ginę na listingu.

Co z tego że dochodzę do koszyka, jak nic nie mogę tam wrzucić 🤦‍♂️ Serio podziwiam komiksiarzy z Polski że jeszcze tam robią zakupy. Ja niestety nie mam wyboru.

Edit.
Problem występuje na iOS i Safari. Na chrome działa normalnie.
« Ostatnia zmiana: Wt, 02 Wrzesień 2025, 17:10:58 wysłana przez stab »

Offline dinogal

« Odpowiedź #2044 dnia: Wt, 02 Wrzesień 2025, 19:04:03 »
ja proponuje pod każdym postem Gildii na fb ciągle im wypominac co nie działa. Może lubią negatywny PR ;)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2045 dnia: Wt, 02 Wrzesień 2025, 20:49:54 »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Xmen

« Odpowiedź #2046 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 01:40:00 »
Odebrałem paczkę z afrodytą i jeszcze dwoma komiksami, zapakowane były bardzo solidnie. Grubo zawinięte folią bąbelkową, zapakowane w większy karton, każdy bok komiksów był odizolowany od kartonu grubą warstwą papieru, nic nie latało luzem. Czyli jednak ktoś tam jeszcze się stara.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Popiel

« Odpowiedź #2047 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 22:02:53 »
Po raz pierwszy od chyba pół roku zamówiłem coś w Gildii. Preferuję warszawskie Centrum Komiksu, ale akurat tylko w Gildii mieli komplet, o jaki mi chodziło.

Paczka duża - nieduża, kwestia kryterium. Wszystkie 16 tomów Corto Maltese. Wysyłka i dostawa z dnia na dzień, stan idealny, solidnie zapakowane.

Może nie taki diabeł straszny...

Online zarombisty

« Odpowiedź #2048 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 23:11:46 »
Po raz pierwszy od chyba pół roku zamówiłem coś w Gildii. Preferuję warszawskie Centrum Komiksu, ale akurat tylko w Gildii mieli komplet, o jaki mi chodziło.

Paczka duża - nieduża, kwestia kryterium. Wszystkie 16 tomów Corto Maltese. Wysyłka i dostawa z dnia na dzień, stan idealny, solidnie zapakowane.

Może nie taki diabeł straszny...

Są cztery możliwości takiego solidnego pakowania:
1. Zjeb@łem ich ostro 2 razy w tym tygodniu za moje kolejne reklamacje i może pakowacze dostali ostry ochrzan (może ktoś inny też ich zjeb@ł - sorry, ale łagodnie nie da się o tym pisać jak się robi u nich reklamacje non stop).
2. Tamtych beznadziejnych pakowaczy zwolnili lub wyjechali na front.
3. Na którejś zmianie jest jeden dobry pakowacz.
4. Loteria - jak miliard w środę, miliard w sobotę :)
Wymarzone:
1. Nemesis the Warlock
2. Zenith
3. Solomon Kane

Online Saruto

« Odpowiedź #2049 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 08:16:45 »
1. Zjeb@łem ich ostro 2 razy w tym tygodniu za moje kolejne reklamacje i może pakowacze dostali ostry ochrzan (może ktoś inny też ich zjeb@ł - sorry, ale łagodnie nie da się o tym pisać jak się robi u nich reklamacje non stop).
Pomijasz najważniejszy - firma kurierska ;) Jeśli paczką za bardzo rzucają, to nic nie pomoże.

Online Castiglione

« Odpowiedź #2050 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 11:44:22 »
Kolejny kamyczyek do ogródka Gildii - gównanie AI promuje ofertę mangową.

https://www.facebook.com/kolorowezeszyty/posts/pfbid034Zhg6ct9S1AihkdmJisgFZD6HtwxSaXVBRVzMp5MjNyHHi6LnL7D8DjYoS2bPKRAl
;D ;D ;D

Co jak co, ale z pakowaniem na Gildii nigdy nie miałem problemów, więc dziwne, że trafiają ci się same takie paczki.
« Ostatnia zmiana: Pt, 05 Wrzesień 2025, 11:46:35 wysłana przez Castiglione »

Online zarombisty

« Odpowiedź #2051 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 21:20:03 »
Co jak co, ale z pakowaniem na Gildii nigdy nie miałem problemów, więc dziwne, że trafiają ci się same takie paczki.

Do końca 2023 przez kilkanaście lat nie miałem z nimi problemu, to była moja ulubiona księgarnia w której kupowałem.
Od 2024 zaczęła się jazda i coraz więcej reklamacji do pewnego momentu, w którym reklamacja stała się normą.
To nie jest wina kuriera bo widzę jak oni pakują paczki do mnie i jakie też wkładają komiksy do paczki: są nawet komiksy w środku innych komiksów które mają rysy na okładkach, są ubite/uwalone na okładkach.
Może mam pecha ?
Nie wiem, ale to już była ostatnia paczka od nich.

Zrobiłem teraz reklamację z dwóch zamówień, dostali odesłane ode mnie komiksy na początku tego tygodnia i ... cisza.
Olewka totalna !!!
Przestali się odzywać, nie odpisują na maile, nie chcą zwrócić kasy.
Poczekam do ich regulaminowego czasu reklamacji i zgłaszam sprawę na Policję.

Taka jest ta kochana jeb@na w dupe gildia od pewnego czasu.
Wymarzone:
1. Nemesis the Warlock
2. Zenith
3. Solomon Kane

Offline Crono

« Odpowiedź #2052 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 23:32:08 »
Mam tak samo, a raczej miałem, bo już tam prawie nic nie zamawiam. Uwalone grzbiety, krawędzie okładek, rysy... Kiedyś pisałem tu na forum, jak kupiłem kilka Egmontów z promocji. Komiksy wyglądały gorzej niż po rocznym leżeniu w Empiku. Tłumaczyli mi że takie dostali. Ok, jestem w stanie to uwierzyć, ale po ch*ja mi to wysyłają? Inna sprawa, że mam wrażenie, że pogorszyła się jakość komiksów Egmontu. Odciski palców na kartkach (komiksy foliowane), zagięcia kartek czy lekkie obicia krawędzi okładki to już w zasadzie standard...

Online Castiglione

« Odpowiedź #2053 dnia: So, 06 Wrzesień 2025, 10:10:48 »
Mnie jeszcze nie przydarzyła się żadna dziwna akcja, aczkolwiek faktem jest, że z roku na rok kupuję na Gildii co raz mniej. Kilka lat temu to było moje główne źródło zaopatrywania się w komiksy, później coraz mocniej zacząłem rozglądać się za lepszymi cenami, a w tym momencie biorę od nich tylko przy okazji większych promocji. W 2024 zrobiłem w tym sklepie 7 zamówień, w 2025 jak na razie 4 (w obu przypadkach sporo z tego to były komiksy Studia Lain). Więc faktycznie od 2024 nie mam już takiej styczności, także mogę zwyczajnie mieć szczęście.

Offline rapr

« Odpowiedź #2054 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 14:43:30 »

Zrobiłem teraz reklamację z dwóch zamówień, dostali odesłane ode mnie komiksy na początku tego tygodnia i ... cisza.
Olewka totalna !!!

Jak tam? Odzywali się? Ja reklamowałem we wtorek i też cisza