Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 320796 razy)

Offline misiokles

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1725 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 18:02:28 »
Zamówienie zrobione dziś koło godz. 10:00, głównie polskie niszowe rzeczy, z dostępnością od ręki. Ok. godz 15:00 powiadomienie na apce InPostu, że kurier wyruszył w drogę z paczką.

Offline rapr

« Odpowiedź #1726 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 18:27:52 »
Ja dziś dostałem dwa maile, że moje zamówienie zostało opłacone. Z jednej strony super, z drugiej - nic nie zamawiałem. A w mailu nie ma numeru zamówienia. Pewnie wygenerowano dla jakiegoś starego

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1727 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 14:15:10 »
Ja dziś dostałem dwa maile, że moje zamówienie zostało opłacone. Z jednej strony super, z drugiej - nic nie zamawiałem. A w mailu nie ma numeru zamówienia. Pewnie wygenerowano dla jakiegoś starego

#metoo ;)

Offline rrudy102

« Odpowiedź #1728 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 17:20:54 »
Ja dziś dostałem telefon w sprawie mojego zamówienia Gunsliner Spawn (sam komiks 0 zł, naliczyli mi koszty wysyłki tylko). Byli zdeterminowani, bo podjęli aż trzy próby.

Przemiła pani zmęczonym głosem tłumaczyła, że w sprawie tego zamówienia. Zaczęła od tego, że mają dla mnie zarezerwowany komiks (hehehe) i czy mógłbym opłacić go w normalnej cenie :P bo błąd i kłopoty.

Mówię, że chętnie, ale link do płatności przenosi mnie na stronę główną.

No tak, no tak, to ja wyślę nowy link.

Podsumowując: nie chciałem się wykłócać i robić im problemów. Wyedytowali to zamówienie (zobaczcie, da się). Zamiast linku do płatności zrobili formę płatności: tradycyjny przelew.

Tak że wciąż jest ciekawie tam, dzieje się, ale chyba powolutku wychodzą na prostą :D

Offline Takesh

« Odpowiedź #1729 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 18:09:45 »
Ja zrobiłem 3 zamówienia i przyszło bez problemów. Sam też nie miałem potrzeby kontaktu.

Czwartek zamówienie to m.in. Druillet od SL, a że wyjeżdżam na 2 tygodnie to mailem poprosiłem o wysyłkę w czerwcu. Na drugi dzień odpowiedź, że bez problemu wyślą później.

Ale wyszukiwanie i wyświetlanie na stronie to dalej dla mnie tragedia.

Offline Adolf

« Odpowiedź #1730 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 18:27:34 »
A kolega z pracy do dziś nie może się zalogować, bo mu nie działa captcha i nie może nowego hasła wygenerować... Biedna Gildia, musi jeszcze trochę poczekać z jego zamówieniem na mangi za kilka stów. Oby mu się w końcu udało dostać do konta.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1731 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 18:34:15 »
Ja już kilka razy chciałem kupić na Smaku i zawsze kończy się tak, że jak przeglądam, ceny są spoko, ale jak już się zbiorę do zamawiania, to akurat na to, co chcę, obniżają rabat albo Gildia puszcza jakąś mocniejszą promkę niż zwykle i nie opłaca mi się przenosić ;D Także opłaciłem niedawno ostatnie zamówienie, które miałem sprzed zmiany (w międzyczasie się anulowało, ale potem je przywrócili, zmienił się też jego numer, ale w przelewie podałem nowy i normalnie zaksięgowało) i już do mnie jedzie.

Online michał81

« Odpowiedź #1732 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 18:55:33 »
A ja cały czas czekam na wysyłkę paczki z Hunter Killerem, a teraz też ze Stonem. Drugiego mail im napisałem, co z tymi zamówieniami, bo komiksy nie są już dostępne i wolę wiedzieć czy oba zamówienia zostaną zrealizowane. Zero odpowiedzi.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1733 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 19:36:33 »
Mnie na mail o ponowienie tego zamówienia odpisali po jakimś tygodniu, aczkolwiek samo ponowienie nie wiem, czy było jego wynikiem, bo zostało aktywowane na kilka dni przed tym, jak dostałem odpowiedź.

Offline Death

« Odpowiedź #1734 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 20:10:26 »
Już wiem jaka jest przewaga Gildii nad innymi sklepami. Za kilka dni wychodzą nowości Screamu i tylko Gildia ruszyła dupsko i dodała je do swojego sklepu, a zamawiać można je już od kilku dni. Lata mijają i tak na poważnie żaden sklep specjalistyczny nie podjął walki. To znaczy jeden próbował. W pojedynkę. Michał z Róbmy Dobrze. I poległ.
Na Gildii sobie możesz kupić komiksy w przedsprzedaży i mieć spokój. A reszta ma wyjebane.

Offline Midar

« Odpowiedź #1735 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 20:19:22 »
Przeciez pisałeś, że podjechałeś, a komiksu nie było - tak Tobie powiedziano w księgarni. To była jakaś inna środa?
Ta sama, tylko zmiana statusu zamówienia i faktura wystąpiły po 10:00; a ja podjechałem ok. 11:30. Komiks dotarł po 16, a maila nie mam do dziś.
Dziś dzwoniłem w sprawie innego zamówienia, które też zmieniło status na zrealizowane, a maila jeszcze nie dostałem. Pani powiedziała, że sprawdzi i oddzwoni. Po chwili zadzwoniła i powiedziała, że komiks czeka już w sklepie i mam dwa miesiące na odbiór i zapłacenie (płatność przy odbiorze).
Pani powiedziała jeszcze, że wcześniej wysyłali maila ręcznie, a teraz powinien wyjść automatycznie. Dlaczego tak się nie stało, nie wiadomo.

Online roble

« Odpowiedź #1736 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 20:23:29 »
Tak sobie czytam ten wątek no i nie wierzę, że tylko mnie wkurza coś więcej niż schowek..
Najgorsze w nowym sklepie jest brak tego co było najważniejsze wg mnie w starym sklepie..
Klikamy sobie w menu np. na manga albo komiksy i mamy kibelek w porównaniu do tego co było..

Gildia powinna przywrócić bezapelacyjnie to z czego słyneła..
Na jednej stronie bez klikania dalej, załadowane od razu, tylko funkcja przewijania..
na jednej stronie..

nowości z obecnego tygodnia,
wydane tydzień temu,
wydane dwa tygodnie temu
wydane trzy tygodnie temu
wydane miesiąc temu
potem dalej, komiksy zapowiedziane na przyszly tydzien
zapowiedziane na za dwa tygodnie
zapowiedziane na za trzy tygodnie
zapowiedzi na za miesiąc i..
późniejsze...
No i Kurwa w tej właśnie kolejności..

ja osobiście dzięki gildii ogarniałem całe komiksowo i byłem na bieżąco, a teraz to się zrobiła tania książka bis i jest wyżej wspomniany przezemnie kibel..  :-\

Offline 79ers

« Odpowiedź #1737 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 20:26:45 »
 tania książka....    ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
 :o :o :o :o :o :o :o :o

Online roble

« Odpowiedź #1738 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 20:29:48 »
 ::)
tania książka....    ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
 :o :o :o :o :o :o :o :o

no i z czego się śmiejesz młody?  o ile 79 to Twój rocznik..  ::)

Offline komiks

« Odpowiedź #1739 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 20:32:31 »
Mi pasuje jak jest teraz. Wchodzę w kategorię Komiksy i mam wszystkie komiksy chronologicznie po dacie wydania włącznie z przedsprzedażami i właśnie o to chodzi, w ten sposób niczego nie przegapię.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness