Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 307861 razy)

Offline Benson

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1245 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 15:57:14 »
Zirytowała mnie Gildia tą akcją, więc sprawdzę w najbliższym zamówieniu ten polecany Smak Liter.

Online Castiglione

« Odpowiedź #1246 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:23:31 »
W końcu działa mi Gildia, więc przejrzałem i tak jak się spodziewałem, cały ten raban właściwie o nic. Sam wygląd jak dla mnie spoko, nie robi mi wielkiej różnicy.

Historia zamówień - no może gdybym kupował kompulsywnie i sam nie wiedział co, to i byłaby mi potrzebna.

Schowek - fakt, to mogło zostać, aczkolwiek to może być dobra okazja, żeby się zreflektować, co faktycznie chcemy mieć. Jak już ktoś wspomniał, skoro o czymś nie pamiętam, to prawdopodobnie nie jest mi potrzebne.

Obrażanie się, bo trzeba było zresetować hasło i o inne pierdoły - beka.

edit.
A, no i widoczny % rabatu byłoby miło, gdyby przywrócili.
« Ostatnia zmiana: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:25:30 wysłana przez Castiglione »

Offline hansior

« Odpowiedź #1247 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:36:40 »
Historia zamówień poza tym, że wymaga przywrócenia, to też graficznej poprawy. Często łączyłem zamówienia, więc gdy chciałem zobaczyć listę czekających na wysyłkę komiksów, wystarczyło rozwinąć szczegóły każdego z zamówień i miałem to na jednej stronie. Teraz to już nie jest takie zgrabne. Nie mówiąc już o tym, że nie tylko nie ma okładek przy zamówionych komiksach, ale też nie ma do nich linków. Tylko tekst - prymitywnie to wygląda.

Offline Midar

« Odpowiedź #1248 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:41:49 »
Reset hasła, to żaden argument, ale sklep zawiera mnóstwo błędów i dla mnie jest nieczytelny.
Wczoraj, poświęciłem mnóstwo czasu, żeby odnowić z pamięci schowek, dodałem z 50 pozycji, dziś niestety jest znów pusty. Dodając komiksy np. Egmontu, musiałem korzystać z ich sklepu, bo w Gildii brakowało trochę tytułów z zapowiedzi i nowości. Dla mnie typowy przykład, że lepsze jest wrogiem dobrego.

Offline stab

« Odpowiedź #1249 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:42:14 »
Mi właśnie anulowali 3 zamówienia z komiksami SL z preorderu :D. Coraz ciekawiej. U was też jak przenosicie coś ze schowka do koszyka, to dana pozycja znika ze schowka? Strasznie to denerwujące.

Offline eyesore

« Odpowiedź #1250 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:46:27 »
Mi właśnie anulowali 3 zamówienia z komiksami SL z preorderu :D. Coraz ciekawiej. U was też jak przenosicie coś ze schowka do koszyka, to dana pozycja znika ze schowka? Strasznie to denerwujące.
mi wszystko ale chyba jakiś błąd, miałem np Stone które zamówiłem 10.04 wiec jeszcze był czas na opłacenie

Offline Midar

« Odpowiedź #1251 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:47:16 »
Też, do tego dodając pozycję do schowka zdublowałem je. Wszedłem, więc przykładowo w taką pozycję ze schowka i zmieniłem ilość na z 2 na 1. Po naciśnięciu Enter komiks wskoczył do Koszyka, a w schowku nadal były dwie sztuki.

Offline hansior

« Odpowiedź #1252 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:48:03 »
U was też jak przenosicie coś ze schowka do koszyka, to dana pozycja znika ze schowka? Strasznie to denerwujące.

To akurat jest plus. Nie widzę potrzeby trzymania w schowku czegoś, co kupiłem i zawsze sam to musiałem usuwać po zamówieniu.

Offline U.F.O

« Odpowiedź #1253 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:48:51 »
Jak to anulowali ? Zamówienie z komiksami miałeś opłacone i ot tak Ci je anulowali ?

Offline stab

« Odpowiedź #1254 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:49:06 »
mi wszystko ale chyba jakiś błąd, miałem np Stone które zamówiłem 10.04 wiec jeszcze był czas na opłacenie

Z tego co pamiętam, to zamówienia złożone przed tą nieszczęsną zmianą miały działać jeszcze na starych zasadach. Zobaczymy.

Offline stab

« Odpowiedź #1255 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:50:20 »
Jak to anulowali ? Zamówienie z komiksami miałeś opłacone i ot tak Ci je anulowali ?

Nieopłacone.

Offline milos3

« Odpowiedź #1256 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:54:41 »
Na pewno brakuje mi jednej funkcjonalności ,jaka była jeszcze w poprzedniej wersji strony gildii. Mianowicie zaznaczenia komiksy i przeglądania wszystkich po kolei,od daty najnowszych wydań. ale bylo tam wszystko po kolei według daty: od zapowiedzi, premier,najnowszych i dostępnych w kolejności wydania. W nowszej wersji strony już tego zabrakło i strasznie mnie to irytowało. Bo trzeba wchodzic w poszczególne zakładki, albo nowości,albo w zapowiedzi, albo po prostu w poszczególne kategorie...i nadal nie widzę tej funkcji sprzed 2 wersji wstecz. ułatwiało to zakupy i ogląd na to co wychodzi wszystko po kolei... a nie skakanie po polarnych seriach albo kategoriach ... jakby do tego wrócili to by było super, ale się chyba na to nie zanosi. a co do strony wizualnej, no coz, Empikowo trochę. niby łatwiej i nowocześniej... w poprzedniej wersji fajne też były różne tła za napisem Gildia.. teraz chyba jest tylko biała sterylna plama.
I jakby dorzucali więcej chociaż o 2 zdjęcia plansz,bo przy 3,4 to nie zawsze da się pogląd wyrobić. Często też nie ma wcale zdjęć plansz, to to już w ogóle padaka. to tyle ode mnie . pozdrawiam. :)

Offline U.F.O

« Odpowiedź #1257 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 16:55:45 »
Nieopłacone.
Dzwoń na infolinie, niech Ci rozwiążą ten problem.

Offline komiks

« Odpowiedź #1258 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 17:03:04 »
Ja bym chciał wiedzieć po co w ogóle zmieniać coś co działa. Tzn. co w poprzedniej wersji było tak niefunkcjonalne, że wymagało jakby nie było poważnej zmiany pociągającej za sobą koszty zarówno migracji, nowego systemu jak i przerwy w działaniu sklepu. Bo jak na razie to jedynie w miarę pozytywne głosy tutaj są o tym, że można przywrócić jakąś funkcjonalność z poprzedniej wersji. Gdzie jest jakaś zmiana "wow" która przyćmiłaby obecne niedogodności swoją lepszością?

Takie duże zmiany dotyczą często backendu, przykładowo:

Problemy z wydajnością i skalowalnością serwisu.
Zmiana architektury i technologii - np przejście z monolitu do mikroserwisów.
Potrzeba integracji z nowymi systemami i usługami (od fakturowania po apki, magazyny, CMSy itd).
Kosztowne utrzymanie i rozwój starego kodu.

Ogólnie kto się nie rozwija, ten się zwija. Na froncie może tego nie być widać, a pod spodem koszt obsługi i rozwoju może spaść znacząco, przy jednoczesnej możliwości rozwoju na kolejne lata.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #1259 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 17:10:34 »
Czy oni się rozwinęli, to się dopiero okaże. Ja z gildii korzystam rzadko, ze schowka itd itp wcale, ale wizualnie strona wygląda gorzej, na taką robiona na szybko, niedopracowaną. Coś jak te strony z fejkami butów, które sprzedają modele za 2k po 300zł. Takie mam pierwsze wrażenie.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.