Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 307214 razy)

Offline Wintermute

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1110 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 15:16:56 »
Jesteśmy chyba darmowymi testerami  :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1111 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 15:59:47 »
Przecież ewidentnie widać, że to nie jest jeszcze gotowe (u mnie cały czas przerwa techniczna). Ja bym się wstrzymał z ocenianiem, aż pojawi się finalna wersja.

Offline m4rkiz

« Odpowiedź #1112 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 16:27:43 »
przy okazji, jak usuwacie coś z koszyka, to radzę robić to w żółwim tempie - pozycje znikają po kilku sekundach i klikając zbyt szybko można wywalić całkiem sporo ;)

Offline Crono

« Odpowiedź #1113 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 16:30:30 »
Layout jak layout, ale najgorsze że nie pokazuje wysokości rabatu oraz po wyszukaniu komiksów z danej serii (np. Ultimate Spider-Man), na komórce nie mieści się numer tomu. Czyli albo klikamy w każdy tom z osobna, albo wiemy jaką okładkę miał konkretny numer. Dla mnie tragedia, ale i tak już w 90% robię zakupy gdzieś indziej, a to tylko utwierdza mnie w słuszności decyzji.

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #1114 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 16:34:46 »
Schowek szlag trafił. Historia zamówień będzie sukcesywnie importowana. Info z Gildii.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline m4rkiz

« Odpowiedź #1115 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 16:38:31 »
Przecież ewidentnie widać, że to nie jest jeszcze gotowe (u mnie cały czas przerwa techniczna). Ja bym się wstrzymał z ocenianiem, aż pojawi się finalna wersja.
u mnie niby działa, ale zamówić sie nie da: Internal Error. Details are available in Magento log file. Report ID: webapi-680a4cxxxxxx

więc jaki jest sens wystawiania tego do netu dla części ludzi skoro i tak nie działa?

ja rozumiem, że można mieć na coś np. ograniczony budżet, ale takie testowanie na produkcji to ostatnio widziałem na żywo chyba ze 20 lat temu

« Ostatnia zmiana: Cz, 24 Kwiecień 2025, 16:40:38 wysłana przez m4rkiz »

Offline rrudy102

« Odpowiedź #1116 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 16:54:07 »
Schowek szlag trafił. Historia zamówień będzie sukcesywnie importowana. Info z Gildii.

Skoro wiedzieli, że schowek zniknie, dlaczego nie dali info wcześniej? Były czas na zrobienie screena nawet. Nie wierzę, że wszyscy dokładnie pamiętają, co tam mieli zapisane...

Ja nie pamiętam...  :-\

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
Gildia.pl
« Odpowiedź #1117 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 17:05:23 »
Myślę, że nie zrobili tego na złość. Pewnie wzięli kogoś z zewnątrz do migracji, a potem już poszło gładko. Dla mnie to nawet lepiej. Ostatnie zamówienie to było must have, a w schowku miałem komiksy które kupiłbym przy nadwyżce budżetu (która raczej się nie zapowiada :).
Rozumiem jednak wkurw tych którzy używali schowka do planowania bierzących zakupów.

Udało mi się zalogować po zmianie hasła. Konieczna była aktualizacja adresu do wysyłki. Aktualne zamówienia w realizacji są.
Ogromnym minusem nowego interfejsu jest dla mnie brak możliwości pokazania wszystkich tytułów w ramach jednej serii. Chyba że coś przegapiłem.
« Ostatnia zmiana: Cz, 24 Kwiecień 2025, 17:23:20 wysłana przez tomsawyer »
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1118 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 17:25:59 »
Mam takie same odczucia jak większość. Podsumować można krótko:

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1119 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 17:36:43 »
Schowka nie ma i nie będzie. Potwierdzam. Pytałem się też czy byłaby możliwość wyeksportowania do pliku. Już bez podpinania do kąta, ale żeby choć mieć wgląd... i co? i też nie da rady.

Czas przerzucić się na jakiś inny katalog zakupowy i innego dilera. Któryś z forumowiczów ostatnio założył stronę z wylistowanymi publikacjami, jak jej było...?

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #1120 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 17:38:22 »

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1121 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 17:40:36 »
Niech ci Bóg w dzieciach komiksach wynagrodzi. Nie muszę się boksować z wyszukiwarką :D

Offline Wintermute

« Odpowiedź #1122 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 17:48:35 »
https://comicgang.com/
Czyli da się zrobić pokazywanie komiksów w jednym ciagu. Gildio ucz się a nie jakieś prehistoryczne "Pokaż wiecej" . Będę pykał tak jak świr przez 20 stron

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1123 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 17:56:29 »
więc jaki jest sens wystawiania tego do netu dla części ludzi skoro i tak nie działa?

ja rozumiem, że można mieć na coś np. ograniczony budżet, ale takie testowanie na produkcji to ostatnio widziałem na żywo chyba ze 20 lat temu
Nie wiem, pewnie to jakiś błąd, albo po drodze wydarzyło się coś nieoczekiwanego. W każdym razie chyba idzie przeżyć 2 dni bez sklepu z komiksami.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1124 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 18:26:11 »
Nie wiem, pewnie to jakiś błąd, albo po drodze wydarzyło się coś nieoczekiwanego.

Przy wdrożeniu systemu/sklepu nie ma czegoś takiego jak "nieoczekiwanego". To są proste procesy, które można zweryfikować (importy danych!!) w 99% PRZED przejściem a nie w trakcie czy po. Migracje częściową można przygotować wcześniej, tak by w momencie przepięcia importować tylko część/najnowsze danych. Tutaj jakaś amatorszczyzna do kwadratu!
Siedzę w temacie od lat i aż takiego fuckupu nie widziałem.

W każdym razie chyba idzie przeżyć 2 dni bez sklepu z komiksami.
Nawet i tydzień. Ale niech to będzie zapowiedziane i przede wszystkim przygotowane, bo ja tu widzę że braki w podstawowych aspektach migracji systemu/sklepu. O trwaniu ponad 24h nie wspominając - w tym czasie można to zrobić kilkukrotnie.