Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 308254 razy)

Offline Deepdelver

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #915 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 13:51:44 »
Zawsze możesz sobie na tantis albo bonito kupować jak ci nie pasuje gildia
I tak zapewne zrobi. To wątek poświęcony Gildii i każde informacja o opóźnieniach czy wtopach jest na miejscu.

Moje trzy ostatnie zamówienia też były opóźnione (na jedno jeszcze czekam), z czwartego zapewne zrezygnuję w całości bo najgrubszą pozycję znalazłem taniej, a moja ostatnia próba modyfikacji zamówienia czekała na odpowiedź pewnie z tydzień (i nie została załatwiona, ale w międzyczasie i tak przestała być aktualna).

Offline Dracos

« Odpowiedź #916 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 13:58:57 »
Nadmienię, że Moje zamówienie (którego nadal nawet nie wysłali) ma  numer 898086. Czyli teraz są do tytułu już z ponad 2000 zamówieniami.

Tak tylko dla sprostowania to wcale nie musi oznaczać że tyle są do tyłu z zamówieniami. Ludzie też robią kilka zamówień i dopiero po jakimś czasie płacą niektóre łączą niektóre anulują, ciężko oszacować skalę i może się to ograniczać tylko do współfrumowiczów ale takie zjawisko występuje. Sam czekam na paczkę którą wcześniej zamówiłem i opłaciłem w stosunku do innej którą już zdążyłem odebrać, ale szybki podgląd i widzę że jedna z pozycji ma czas oczekiwania tydzień i pewnie ona ją spowalnia.

Offline tB

« Odpowiedź #917 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 15:23:30 »
(...) Czyli teraz są do tytułu już z ponad 2000 zamówieniami.

To nie do końca tak, bo sporo osób składa zamówienia na pozycje, które ukażą się w przyszłości i będą realizowane za 1-2 miesiące.

Offline Spiff

« Odpowiedź #918 dnia: Nd, 13 Październik 2024, 00:39:01 »
Zachęcony pochlebnymi opiniami użytkowników:

Jak widać po postach kolegów, Gildia robi wszystko, by nie zawieść swoich klientów.

postanowiłem złożyć zamówienie w Gildii i sprawdzić czy faktycznie jest taka dobra jak ją malują.
Wybór padł na Przygody Nieznane, Pojedynek z Abrą , modne ostatnio Asteriksy oraz potykającego się o logo Ongrysa Kapitana Żbika.
Żeby dobić do darmowej wysyłki dorzuciłem do zamówienia Śpiewający drut.
Zawartość kapsuły solidnie zabezpieczona, kurier Orlen Paczki też się spisał.
Komiksy doszły w stanie idealnym.
Gildia nie zawiodła.
Polecam.

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #919 dnia: Śr, 23 Październik 2024, 19:17:43 »
Grudniowe zapowiedzi Egmontu w końcu trafiły na Gildię.

Ode mnie już poszło zamówienie na obie okładki Sknerusa (+2x Vertigo).

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #920 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 20:31:07 »
Każda Saga...

ma swój początek... (https://forum.komikspec.pl/zakupy/gildia-pl/msg287036/#msg287036)

i koniec...

Gildia to są jednak Pany. Zupełnie nie spodziewałem się, że dostanę Łolwerajna. Nie wiem, czy to z puli na reklamacje, czy z nieopłaconych zamówień, czy z innych kanałów dystrybucji, ale doszło. Super sprawa. Zgredy po jeszcze jednym przypomnieniu również dotarły bez przeszkód. Komunikacja e-mailowa na najwyższym poziomie obsługi.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline starcek

« Odpowiedź #921 dnia: Śr, 13 Listopad 2024, 12:03:14 »
Weszli na kolejny poziom obsługi klienta - zamówiłem kolejne blanki ongrysowe i dostałem je. Elegancko w koszulkach foliowych.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Online stab

« Odpowiedź #922 dnia: Śr, 13 Listopad 2024, 21:58:04 »
Weszli na kolejny poziom obsługi klienta - zamówiłem kolejne blanki ongrysowe i dostałem je. Elegancko w koszulkach foliowych.

Wczoraj dostałem nowy Wydział 7. Okładka standardowa bez koszulki, specjalna w koszulce. Ale to raczej Ongrys, aniżeli gildia.

Offline szydlo

« Odpowiedź #923 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 07:00:25 »
Mi się zdaje że to robota gildii. Zauważ że wydania te nie mają kodu ean, więc pewnie gildia wrzuca w folię i nadaje swój kod ean co by ułatwiało to całą logistykę.
Zapraszam do bazy https://wyszukaj-komiks.pl/

Offline OokamiG

« Odpowiedź #924 dnia: Cz, 28 Listopad 2024, 13:05:37 »
Gildia ma znowu jakieś opóźnienia paczka komiksy wszystkie 1 roboczy z komiksami z tego tygodnia od egmontu ciągle nie zaczęta kompletacja?

Offline Takesh

« Odpowiedź #925 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 08:31:50 »
Gildia uruchomiła Black Friday.

Czy mam jakiś błąd, bo widzę tylko 10 komiksów w tej promocji...

Online stab

« Odpowiedź #926 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 08:49:23 »
Ja nawet nie widzę tej promocji na głównej…

Offline eyesore

« Odpowiedź #927 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 09:05:01 »
https://www.gildia.pl/promocje/548

ja też nie ale mam na mailu info, chyba dopiero wrzucają bo teraz jest 25 pozycji

Offline Takesh

« Odpowiedź #928 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 09:19:13 »
Czyli za szybko. W takim razie spróbuję popołudniu.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #929 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 09:39:52 »
Taka nie za specjalna ta promocja ::). Ale to akurat Gildia nas już przyzwyczaiła do tego ::)
« Ostatnia zmiana: Pt, 29 Listopad 2024, 09:47:22 wysłana przez amsterdream »
Czas nas zmienił, chłopaki...