Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 308596 razy)

Offline kv

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #435 dnia: Pn, 21 Marzec 2022, 16:04:40 »
Może bardzo dużo osób skorzystało z "okazji", mi jeszcze nie anulowano zamówienia.
Ale nie mam wątpliwości, że komiksów tych nie zobaczę na żywo w paczce od sklepu.  :o

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #436 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 15:22:50 »
U mnie dopiero dzisiaj (przed chwilą) informacja o braku dostępności zamówionego produktu. Dwa dni im zajęło ustalenie tego faktu, słabo.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #437 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 16:21:31 »
Straszne po prostu.

Offline carnivale

« Odpowiedź #438 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 16:23:32 »
Dwa dni im zajęło ustalenie tego faktu, słabo.

To wręcz ekspresowa reakcja. Takiemu Merlinowi zajmuje to jakieś 2-3 tygodni.

Online OokamiG

« Odpowiedź #439 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 16:25:38 »
A ja schowałem lenistwo i sam napisałem, by usunęli komiks z zamówienia. Czasami warto wykazać się odrobiną incjatywy

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #440 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 17:15:35 »
Ale to klient ma wykazywać się inicjatywą i sprawdzać czy tytuł, który zamówił nie pojawił się w sklepie w wyniku błędu? Przecież to jakiś absurd, przy każdym zamówieniu tak mam robić?

Online OokamiG

« Odpowiedź #441 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 17:24:38 »
U mnie dopiero dzisiaj (przed chwilą) informacja o braku dostępności zamówionego produktu. Dwa dni im zajęło ustalenie tego faktu, słabo.
Jeżeli ktoś uważa, że aż dwa dni to zajęło, zwłaszcza że błąd wystąpił na weekendzie, to jest to sposób na przyspieszenie tego procesu. Wtedy nie będzie musiał czekać AŻ DWÓCH DNI.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #442 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 18:37:08 »
Jeżeli ktoś uważa, że aż dwa dni to zajęło, zwłaszcza że błąd wystąpił na weekendzie, to jest to sposób na przyspieszenie tego procesu. Wtedy nie będzie musiał czekać AŻ DWÓCH DNI.
A skąd mam wiedzieć, że produktu dlatego już nie ma, bo go w ogóle nie było, a nie dlatego, że jednak znaleźli kilka sztuk ale zamówiłem ja i kilka innych ziomków i już się rozeszły? Nie takie cuda zdarzają się jak ktoś się z miotłą zapuści dalej w magazyn. :)
Co do terminów - może i rozpuściło mnie Allegro, gdzie dziś kupuję, a jutro mam w paczkomacie. Nie, że jestem strasznie niecierpliwy, ale jak zauważyli, że coś im się w bazie skaszaniło, to dwie prawie pełne dniówki (weekendu nie liczę) na ustalenie co i jak to nie jest petarda.

To wręcz ekspresowa reakcja. Takiemu Merlinowi zajmuje to jakieś 2-3 tygodni.
To dziwne, przecież Merlin żył pod prąd czasu. Powinni więc zwracać kasę i anulować jeszcze przed złożeniem zamówienia :)

Offline misiokles

« Odpowiedź #443 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 18:48:50 »
Załóżmy, że obsługa jednego zamówienia (sprawdzenie, który z produktów jest na stanie a który jest błędem, wysłanie maila do klienta) i edycja zamówienia trwa 10 minut. Czas pracy - 8 godzin. 8 godzin to 480 minut. 480 minut podzielone na 10 minut = 48 obsłużonych zamówień w ciągu jednej zmiany pracowniczej. Dużo? Mało? Wbrew pozorom gildia nie jest kto wie jakim wielkim sklepem z tabunem ludzi.

Offline Voitas

« Odpowiedź #444 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 20:22:59 »
A gdzie przerwa na kawę, siku, internety

sum41

• Gość
« Odpowiedź #445 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 22:48:37 »
Pracowalem 10 lat na magzynie to co piszecie jedt ladnie na kartce...

« Odpowiedź #446 dnia: Śr, 23 Marzec 2022, 17:03:16 »
  Dostałem wiadomość, że cudownych objawień na półkach jednak nie było. W każdym razie gildia zachowała się jak powinna, albo pełna anulacja zamówienia, albo tylko brakujących pozycji (czyli prawie wszystkich) i wysyłka ale mimo wszystko darmowa tak jak było przy pełnym zamówieniu. Korzystając z dzisiejszej promocji, dobrałem dwa tytuły a reszta do zwrotu. No cóż z jednej strony szkoda, z drugiej portfel trochę odetchnął z ulgą.

Offline stab

« Odpowiedź #447 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 18:03:09 »
Dzisiaj ostatni dzień promocji w gildii, zamówiłem wszystkie X-Men od Muchy, do tego Miracleman i kilka innych. Zostało mi trochę funduszy i myśle czy warto coś jeszcze zamówić jak jest promocja. Coś polecacie, co akurat jest w fajnej promocji?

Offline LukCook

« Odpowiedź #448 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 18:16:32 »
Dzisiaj ostatni dzień promocji w gildii, zamówiłem wszystkie X-Men od Muchy, do tego Miracleman i kilka innych. Zostało mi trochę funduszy i myśle czy warto coś jeszcze zamówić jak jest promocja. Coś polecacie, co akurat jest w fajnej promocji?

Polecam The Goon od NSC albo rocznicowego Predatora od Scream.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #449 dnia: Cz, 31 Marzec 2022, 18:24:28 »
Ja wziąłem oba tomy Nestora Burmy, Krzyk ludu, Pictures that tick i Sniff od KG.