Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 307837 razy)

Offline Xmen

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1635 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:02:41 »
Dobre promo :) Biorę dwie ;)
już niedostępne. szybko poszło.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline kostuch

« Odpowiedź #1636 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:31:45 »
Ja z kolei musze pochwalic bo dzis po 2 dniach dostalem odpowiedz na maila :)
Mysle ze duzo zamieszania mogl narobic im fakt ze zamowienia nieoplacone przed migracja na nowej stronie dostaly nowy numer(przynajmniej u mnie tak bylo) wiec poprosilem o zmiane sposobu dostawy

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #1637 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:48:57 »
Mimo wszystko próbowałem dzisiaj kupić regularnego Spawna w Gildii. Była to pierwsza próba złożenia zamówienia od zepsucia sklepu. Nie udało się. Po dodaniu do koszyka, koszyka nie da się wyświetlić, pojawia się tylko czarna plansza, próbowałem też z innymi tytułami, bez różnicy.
Zapewne winne temu są Brave, Adguard i Adguard vpn, z których korzystam na telefonie. Wcześniej takich problemów nie było. Może na spokojnie uda się dodać Gildię do wyjątków w filtrach, może nie. Nie podejrzewam by załoga Gildii była zdolna problem rozwiązać. Z programów rezygnować nie zamierzam, więc jedynym wyjściem jest zrezygnować z Gildii i limitek Studio Lain. Historia się kończy, zaczynają się inne.

Offline mariuszreyman

« Odpowiedź #1638 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 16:47:34 »
A u mni wygląda to jeszcze ciekawiej...

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #1639 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 16:50:33 »
Właśnie zamówiłem w Gildii regularnego Spawna, dla panoramki i z obaw że w przyszłym tygodniu strona Komiksiarnii też padnie i zostanę z niczym. Problem z koszykiem sobie sam rozwiązałem, bo jakżeby inaczej. Trzeba się postarać, żeby móc pieniądze wydawać w Gildi. 🤗

Online Castiglione

« Odpowiedź #1640 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 20:45:22 »
Z programów rezygnować nie zamierzam, więc jedynym wyjściem jest zrezygnować z Gildii i limitek Studio Lain. Historia się kończy, zaczynają się inne.

godzinę później...
Właśnie zamówiłem w Gildii regularnego Spawna
Mistrzowie silnej woli ::)

Online Castiglione

« Odpowiedź #1641 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 20:48:09 »
Zauważyłem coś ciekawego (i trochę niepokojącego). Wygląda na to, że można zarezerwować komiks bez płacenia i przez to usunąć go ze sprzedaży dla innych użytkowników.

Gdy zamówiłem komiks bez płacenia, Zamówienie wówczas ma status "Oczekiwanie na płatność". Teraz widzę, że na stronie produkt ma status „niedostępny” (czyli zszedł z magazynu). Komiks ewidentnie jest zablokowany przez to moje nieopłacone zamówienie.

Wnioski?
Wystarczy, że wrzucę do koszyka np. 200 sztuk Gunslingera, kliknę "zamów", NIE zapłacę… i pyk – komiks znika z oferty.
Dla innych użytkowników wygląda to, jakby był wyprzedany. A przecież realnie nikt go jeszcze nie kupił.

Nie wiem, czy to bug w Magento, czy celowa logika Gildii (rezerwacja stocku przy pending_payment), ale serio – ktoś może w ten sposób blokować bestsellery albo „czyścić” ofertę.

Wydaje mi się to musowe do naprawienia przed kolejną przedpremierą.
No przecież od lat jest tak samo, mało się tu pisało o "rezerwowaniu" komiksów?

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #1642 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 21:01:57 »
godzinę później...Mistrzowie silnej woli ::)

z obaw że w przyszłym tygodniu strona Komiksiarnii też padnie i zostanę z niczym.

Może na spokojnie uda się dodać Gildię do wyjątków w filtrach, może nie.

Problem z koszykiem sobie sam rozwiązałem, bo jakżeby inaczej.

Ciężko zrozumieć jak nie jest narysowane? Dodam jeszcze że z programów nie zrezygnowałem.

Offline roble

« Odpowiedź #1643 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 01:50:43 »
To ja też się wypowiem, moje zamówienie i ciekawe co neogidia mi zaproponuje bo mój prawnik mówi mi że nie muszę iść na ugodę..  :)

ps. zapłacę te parę euro za te albumy jak się odezwą w końcu, bo mam w dupie to, ale gildia moim zadaniem się uwstecznia, gdyby mi tak biznes ktoś, pracownicy nieudolni, sabotowali robienie kasy, to bym się wk..wił..  :(

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1644 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 06:35:02 »
Przy okazji I wojny o Spawna była sposobność zrobienia premierowego zamówienie na neogildii i doświadczenie niestety średnie. Już pomijam to, co się ze stroną działo tuż po 12:00, ale i później wiele lepiej nie było i co rusz wyskakiwały dziwne okna i komunikaty:
Spoiler: PokażUkryj

Koniec końców pierwszy raz zamówiłem z płatnością za pobraniem do paczkomatu. Jak wszystko będzie okej, to już całkiem przejdę na taką formę rozliczenia, zwłaszcza że nie wiąże się ona z żadnymi dodatkowymi opłatami.

Offline Genzo

« Odpowiedź #1645 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 08:00:53 »
Jest gdzieś dostępna opcja - powiadom o dostępności ? Czy zniknęła ta funkcja ? Albo może jestem ślepy ?

Offline dinogal

« Odpowiedź #1646 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 08:13:19 »
jak wejdziesz w tytuł to pod serduszkiem obok okładki masz "powiadom o dostępności". Oczywiście bez podświetlenia żebyś nie wiedział że możesz w to kliknąć ;)

Offline Death

« Odpowiedź #1647 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 08:55:18 »
Udało mi się kupić Gunslingera dopiero o 12:16 czyli po kwadransie męk, ale nawet jak już wszystkie kółka wczytywania przestały się kręcić, to nie dało się zmienić opcji płatności i miałem do wyboru tylko za pobraniem do paczkomatu. Reszta się nie wczytała. Czyli pierwszy raz w życiu będę płacić za zakupy za pobraniem i muszę w ogóle doczytać jak to się robi.  ;D
I tak dobrze, że udało mi się kilka minut wcześniej ustawić paczkomat na mój, a nie, że był ustawiony jakiś Wąchock i nie dałoby się zmienić tak samo jak opcji płatności.
Ten sklep to katastrofa, a Lain ich ratuje, bo osoby, które nie mają ochoty już tam kupować są czasem zmuszone.

Offline FrozenBeast99

« Odpowiedź #1648 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 09:01:44 »
za pobraniem do paczkomatu. Reszta się nie wczytała. Czyli pierwszy raz w życiu będę płacić za zakupy za pobraniem i muszę w ogóle doczytać jak to się robi.  ;D

Nic trudnego,w aplikacji mobilnej pojawi się przycisk "opłać zamówienie" wybierasz formę płatności, która Ci odpowiada, opłacasz i dopiero wtedy pojawi się opcja otwarcia skrytki paczkomatu :)

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1649 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 12:43:27 »
Wiele razy w temacie zmian na Gildii przewijało się, że zaletą Gildii nad sklepami z niższymi cenami był schowek. Ale taki Egmont czy Tania książka także mają schowek. Chyba, że ten Gildii miał jakieś specjalne funkcjonalności?