Autor Wątek: Sugestie na temat forum  (Przeczytany 413189 razy)

Offline Bogumil

Odp: Sugestie na temat forum
« Odpowiedź #2325 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 07:46:41 »
Czy mogę poprosić o przeniesienie wątku Sztuczna inteligencja w komiksach z Komiksowych Top List do działu ogólnego?

Offline Piterrini

« Odpowiedź #2326 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 09:02:29 »
Jest już bliźniaczy temat:
https://forum.komikspec.pl/na-luzie/midjourney-a-komiksy/
Także do połączenia z istniejącym jak już.

Offline Yorik

« Odpowiedź #2327 dnia: Pt, 14 Listopad 2025, 21:31:30 »
Sądziłem że temat "Jaki komiks aktualnie czytasz?" ma służyć na miejsce dla lektur, które swoich wątków nie mają, lub mają zbyt mały potencjał wygenerowania dyskusji, by temat im zakładać. Tymczasem widzę że już tam posty o Punisherze, Marvelach wlatują, które mają swoje dedykowane tematy. Czemu ma to służyć? Zabieramy wtedy aktywność z właściwych wątków, i akumulujemy wszystko w 300 stronnicowym temacie o wszystkim i niczym. Nikogo nie chce pouczać... ale to bez sensu.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Online Xmen

« Odpowiedź #2328 dnia: Pt, 14 Listopad 2025, 23:21:05 »
Źle sądziłeś. Wszystko się zgadza, jeżeli ktoś czyta punishera i ma chęć to pisze o punisherze, nic w tym dziwnego. 300 stron tematu jest bardzo o czymś, to jeden niewielu tematów w którym forumowicze piszą faktycznie o komiksach. O czym chciałbyś pisać w temacie "co aktualnie czytasz?" ? Może o pragnieniach kobiet, albo kto może czuć się LGBT?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Yorik

« Odpowiedź #2329 dnia: Pt, 14 Listopad 2025, 23:41:54 »
Jeśli istnieje temat "Punisher", "Batman", to jaki sens jest nie publikować recenzji komiksu w nim, tylko w zbiorczym na "wszystko i nic"? To po co w ogóle dedykowane wątki konkretnym komiksom, całe forum można zsumować do jednego tematu. Jakbyś w biurze przygotował teczkę na jeden typ dokumentów, to potem bez konkretnego powodu wrzucałbyś ten typ dokumentów do zbiorczej teczki na wszystko i nic? I w razie potrzeby szukał dłużej?

W ogóle zapoznałeś się z argumentami które przytoczyłem, czy znów wchodzisz na forum podchmielony?

« Odpowiedź #2330 dnia: So, 15 Listopad 2025, 00:04:50 »
Nie wiem, gdzie zadać to pytanie, więc piszę tutaj.

Znajomy, który prowadzi konto na Insta "dylandogpl" i fanpage na FB "O chłopcu, który czytał komiksy" podobno już ok. rok czeka na akceptację konta. Od czego to zależy, można ten proces jakoś przyspieszyć?

Online Xmen

« Odpowiedź #2331 dnia: So, 15 Listopad 2025, 00:11:34 »
Słuchaj odklejeńcu! dosyć już mam twoich tekstów o moim rzekomym podchmieleni. Wiem, że masz problemy z akceptowaniem rzeczywistości. Twoje majaki chyba tylko dla ciebie są argumentami. W temacie "punisher" ludzie piszą np o zapowiedziach, newsach, że papier im się nie podoba itd Tak to działa od lat i moim zdaniem działa dobrze, chyba według większości to się sprawdza. Przecież nikt nie będzie wszystkiego zmieniał według twoich urojeń.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2332 dnia: So, 15 Listopad 2025, 11:23:36 »
 ;D ;D

Offline Mateusz

« Odpowiedź #2333 dnia: So, 15 Listopad 2025, 11:30:06 »
Nie wiem, gdzie zadać to pytanie, więc piszę tutaj.

Znajomy, który prowadzi konto na Insta "dylandogpl" i fanpage na FB "O chłopcu, który czytał komiksy" podobno już ok. rok czeka na akceptację konta. Od czego to zależy, można ten proces jakoś przyspieszyć?
Podaj na pw jego maila albo login, to potwierdze konto. Ciągle mamy masowe próby spamowskich kont i rejestracja wymaga ręcznego zatwierdzenia, a w potoku spamu konta rzeczywistych osób często można przegapić.
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Kadet

« Odpowiedź #2334 dnia: So, 15 Listopad 2025, 11:41:25 »
To ja przy okazji podbiję podobną prośbę, choć nie znam szczegółów :)

https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/krogulec-nowy-wydawca/msg335702/#msg335702
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Yorik

« Odpowiedź #2335 dnia: So, 15 Listopad 2025, 18:31:38 »
Słuchaj odklejeńcu! dosyć już mam twoich tekstów o moim rzekomym podchmieleni. Wiem, że masz problemy z akceptowaniem rzeczywistości. Twoje majaki chyba tylko dla ciebie są argumentami. W temacie "punisher" ludzie piszą np o zapowiedziach, newsach, że papier im się nie podoba itd Tak to działa od lat i moim zdaniem działa dobrze, chyba według większości to się sprawdza. Przecież nikt nie będzie wszystkiego zmieniał według twoich urojeń.

@XMen ale o jakim odklejeniu Ty mówisz i akceptowaniu rzeczywistości? Zadaje proste pytanie, o zasadność dublowania tematów, a w odpowiedzi dostaje jakieś tyrady o kobietach i LGBT. Naprawdę po tym co piszesz, sugestia "podchmielenia" to najdelikatniejsze co mogłem zasugerować.
Zobaczcie jak ta rozmowa wygląda z boku:

;D
« Ostatnia zmiana: So, 15 Listopad 2025, 19:08:13 wysłana przez Yorik »

Offline Dracos

« Odpowiedź #2336 dnia: So, 15 Listopad 2025, 18:47:27 »
To pisz najostrzej jak potrafisz bo ten tekst o podchmieleniu był już którymś z kolei. Xmen wyłuszczył ci dlaczego czytający różne gatunki/tytuły piszą w tym temacie, a ty jak pijany który czepia się płota: "ale dlaczego?"
Rozumiem jak ktoś nawalił milion literówek, albo sens zdania ucieka zanim doczytasz końca, ale takie dziwaczne zarzucanie każdemu kto się z tobą nie zgadza/ma inne zdanie i napisał więcej niż 15 słów o "podchmielenie" jest mega słabe.

Offline Yorik

« Odpowiedź #2337 dnia: So, 15 Listopad 2025, 18:54:22 »
Zadałem zwykłe pytanie, moim zdaniem sensowne. Na to @XMen zaczyna jakiś bełkot o tematach, nie wiadomo skąd, w ogóle tu nieporuszanych. Jak ktoś w ten sposób się zachowuje, to sugestia podchmielenia jest naturalna. Jakbym zapytał o pogodę i usłyszał w odpowiedzi "jaka pogoda człowieku, a rola kobiet w społeczeństwie i LGBT?" to też nie miałbym prawa sugerować podchmielenia?

Nie napisałbym tak, tylko za to że ktoś się ze mną nie zgadza. Więc taka sugestia od Ciebie jest zwyczajnie od czapy. Ignorujesz bzdury które Xmen wypisywał w ocenie tej sprzeczki, bo jakby zachowywał się normalnie, to bym takich sugestii mu nie czynił.

Wytłuszczę to jeszcze raz. Zapytałem dlaczego nie rozmawiamy o postaciach komiksowych w dedykowanych im tematach, na co czytam że "może o roli kobiet i LGBT" byś poczytał. W następstwie tego, sugeruje że rozmówca chyba jest podchmielony. Bo co innego mogę sobie w takiej sytuacji pomyśleć?

I jak napisał XMen - "nikt nie będzie zmieniać według Twoich urojeń" - no raczej myślę że propozycja uporządkowania tematów to nie są urojenia tylko coś z definicji (porządek) sensownego, ale jak napisałem - propozycja ;) Zaproponowałem, jako jeden z wielu użytkowników, coś co w mojej ocenie dla forum byłoby lepsze, ponieważ lubię to miejsce i chciałbym, by było jak najlepsze.

Edit: Jeszcze jedno mi się przypomniało... Jakby to była 1 moja rozmowa z @XMenem to bym takich sugestii nie czynił... ale to już któryś raz jak momentami zachowuje się właśnie jakby pisał podchmielony, gdy w innych rozmowach piszę już zupełnie normalnie. Więc to jest takie dziwne jak zauważasz, gdy rozmówca w pewnych momentach powtarza wzorzec zachowań, których nie uskutecznia w innych?
« Ostatnia zmiana: So, 15 Listopad 2025, 19:21:46 wysłana przez Yorik »

Online Xmen

« Odpowiedź #2338 dnia: So, 15 Listopad 2025, 19:12:46 »
Jak ktoś zachowuje się tak jak ty to sugestia odklejenia jest naturalna. Czasem zastanawiałem się czy ty czasem nie trollujesz, ale nie ty jesteś pewien tego co piszesz, a nawet wydaje ci się, że zachowujesz jakąś logikę. Może i tak jest, ale często tylko ty ją rozumiesz. Nie wiem gościu, wyskoczyłeś nagle z kapelusza, czy tam obudziłeś się ze snu zimowego i próbujesz wszystkich ustawiać.
Moim zdaniem tematy funkcjonują dobrze, przejrzyście. To, że ty czegoś nie rozumiesz nie znaczy, że coś jest nie tak. Wyśpij się, weź leki, albo je odstaw, zastanów się nad sobą i światem, może nie wszystko jest takie skomplikowane jak ci się wydaje.
« Ostatnia zmiana: So, 15 Listopad 2025, 19:18:08 wysłana przez Xmen »

Offline Yorik

« Odpowiedź #2339 dnia: So, 15 Listopad 2025, 19:17:41 »
Jeśli propozycja pisania o komiksach bohaterów, którzy mają swoje wątki, w tychże wątkach, to jest dla Ciebie "odklejenie", "logika którą rozumiem tylko ja", "próbą ustawiania innych", to chyba donikąd tą dyskusją już nie zabrniemy ;)

Moim zdaniem tematy funkcjonują dobrze, przejrzyście. To, że ty czegoś nie rozumiesz nie znaczy, że coś jest nie tak.

Spoko. Jak większości odpowiada taki układ, to nie ma nad czym debatować. A zaproponować zmiany mam prawo jak każdy użytkownik który się tu udziela i wnosi coś do forum. Nawet jeśli nie każdemu moja aktywność może odpowiadać lub go ciekawić, to z samego tytułu pisania na tym forum razem z innymi, chyba mogę proponować zmiany i wskazywać rzeczy, które według mnie nie działają.
« Ostatnia zmiana: So, 15 Listopad 2025, 19:21:17 wysłana przez Yorik »