Autor Wątek: Sugestie na temat forum  (Przeczytany 414864 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kadet

Odp: Sugestie na temat forum
« Odpowiedź #2130 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:39:27 »
Dobre to jest, kto dostanie więcej laików ten ma racje :)

Pozwolę sobie zauważyć, że to nie ja zacząłem ten temat, tylko deathbird zasugerował głosowanie (którego ideą miałoby być właśnie to, że "kto dostanie więcej głosów, ten ma rację").
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline death_bird

« Odpowiedź #2131 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:39:42 »
Tak na marginesie to uprzejmie proszę Administrację o oficjalne ustosunkowanie się do poniższego pytania:
Czy na forum Komikspec wolno posługiwać się symboliką organizacji zbrodniczej, stojącej za czystkami etnicznymi?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Kadet

« Odpowiedź #2132 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:44:27 »
P.S. Z tego co widzę to turucorp "wrócił" z barwami banderowskimi. Coraz ciekawszy cyrk zaczyna się tutaj odbywać.

To jest przegięcie w drugą stronę, którego nie popieram.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline death_bird

« Odpowiedź #2133 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 22:02:55 »
Tylko w świetle badań z 2022 te barwy popiera ponad 40% Ukraińców. To jak? Ich też nie popierasz? Popierasz jedynie te ponad 50% niepopierających?
Miejmy choć trochę szacunku dla samych siebie i nie machajmy sobie przed oczami barwami państwa, które ekshumując żołnierzy Wehrmachtu jednocześnie nie potrafi wykazać nawet cienia przyzwoitości i nie chce zezwolić na ekshumacje cywilnych ofiar będących obywatelami państwa bez którego interwencji w 2022 ukraińskiego Kijowa być może już by dzisiaj nie było.

Offline Brvk

« Odpowiedź #2134 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 22:07:12 »
turucorp chyba sobie wstawił flagę anarchistyczną, a nie banderowską (nie oceniam samego pomysłu, tylko zwracam uwagę na różnicę).

Offline death_bird

« Odpowiedź #2135 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 22:21:29 »
Pozostaje mi uwierzyć, że to anarchizowanie a nie trolling.
Jeżeli faktycznie chodzi o anarchię to przepraszam turucorpa.

Edycja: po namyśle dochodzę do wniosku, że chyba przyda mi się jakiś dwutygodniowy (effective immediately) autoban.

« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Wrzesień 2024, 22:49:47 wysłana przez death_bird »

Offline Masonna

« Odpowiedź #2136 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 23:25:03 »
Chciałbym zaproponować utrzymanie obecnych barw w logo forum, dopóki za naszą wschodnią granicą będzie trwała brutalna wojna, która nie powinna nam spowszednieć: giną w niej bowiem niewinni ludzie, w tym cywile, włączając kobiety, starców i dzieci. Chciałbym też zaapelować, by żadne kwestie polityczne ani przepychanki na górze nie przesłoniły nam tego zimnego, bezlitosnego faktu i nie ochłodziły naszej chęci pomocy dla bezbronnych zabijanych w wyniku bestialskiego najazdu brutalnego reżimu ani solidarności z cierpiącymi Ukraińcami - bez polityki ani kłótni, po prostu ze zwykłej ludzkiej przyzwoitości.

To wcale nie są "kwestie polityczne". Kult Bandery, Szuchewycza i innych zbrodniarzy jest na Ukrainie mocny, a wypowiedzi ukraińskich oficjeli (nie mam tu na myśli wyłącznie Kułeby, bo ten temat pojawia się co jakiś czas i zawsze z tą samą narracją) są jedynie tego konsekwencją. Zarówno z powodów poglądów wypowiadających, jak i budowania przez nich kapitału politycznego, bo zwykli Ukraińcy tę narrację po prostu lubią. A tolerowanie tego jest splunięciem w twarz ofiarom ukraińskich ludobójstw i ich rodzin - wciąż żyjących.

+1
To nie chodzi o to że musimy kochać Ukrainę czy coś w tym stylu tylko ją wspierać (nawet tylko ich kolorami w logo forum)  bo tam giną ludzie, kropka

A w jaki sposób ich wspieramy kolorami na forum?

A to kiedyś było inaczej ?

Nie, Ukraina zawsze była państwem nieprzyjaznym Polsce. Tym bardziej rozczarowujący jest fakt, że to się nie zmieniło, pomimo całej tej otrzymanej przez nas pomocy. Finansowej, militarnej i humanitarnej.

Nie chcę otwarcie deklarować swojego poparcia dla którejkolwiek z postaw, ale jeśli już jesteśmy ponownie w dyskusji nad logo, to sądzę, że sprawiedliwym byłoby zrezygnowanie z jakichkolwiek barw narodowych.

Popieram. To forum skupiające ludzi interesujących się komiksami, a nie sprawami narodowymi. A te kolory w żaden sposób nie komponują się z estetyką strony.

Podpisuję się też pod wypowiedziami death_birda, w zasadzie tymi wszystkimi w temacie ukraińskim ;) A w szczególności w temacie ankiety. Bądźmy cywilizowanymi demokratami, niech zwycięży wola większości :)

P.S. Z tego co widzę to turucorp "wrócił" z barwami banderowskimi. Coraz ciekawszy cyrk zaczyna się tutaj odbywać.

Wysyłam do administracji PW z prośbą o dane do procesu sądowego  8)
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Wrzesień 2024, 23:32:29 wysłana przez Masonna »
Komary rypią...

Offline xanar

« Odpowiedź #2137 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 23:49:52 »
Jakieś mam dziwne wrażanie, że już ze dwie takie dyskusje tu przeżyłem, tylko teraz odpada argument, że te flagi wszędzie są a w zadzieje to już chyba nigdzie nie ma.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Juby

« Odpowiedź #2138 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 00:00:14 »
To durne logo nie ma żadnego znaczenia.
A mimo to niektórzy co i rusz walczą, aby je odmienić ::)

Gdyby nie ta dyskusja nawet nie zwróciłbym uwagi jakie kolory są w logo forum i pewnie do piątku o tym zapomnę. Niektórzy chyba przeczytali już wszystkie komiksy ze swoich regałów i mają za dużo wolnego czasu, skoro zwracają uwagę na takie pierdoły i w ten sposób je odczytują. Uznajcie, że @Mateusz po prostu lubi te cztery kolory w dokładnie tej kombinacji i takie logo dla KOMIKSpec ustawił już na stałe - bez wspierania Ukrainy, jeśli wam to przeszkadza - i po problemie.

Offline Spiff

« Odpowiedź #2139 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 15:30:07 »
Niech ktoś wreszcie zrobi jakieś głosowanie albo coś.
mój głos na stare logo.
...
a wiecie, że logo Tytusa w II tomie Przygód Nieznanych jest w barwach Niemiec. :D

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Dracos

« Odpowiedź #2140 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 16:14:05 »
a wiecie, że logo Tytusa w II tomie Przygód Nieznanych jest w barwach Niemiec. :D

Mówisz że ukryta opcja germańska? 🤔 8)

Offline Interloper

« Odpowiedź #2141 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 16:25:53 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2142 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 17:25:39 »
Cała ta powyższa nawalanka to skutek braku tematu o polityce. Więc ona się przesącza nawet do tematu o funkcjonowaniu forum.

Offline PJP

« Odpowiedź #2143 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 18:23:06 »
Co nie zmienia faktu, mimo wszystkich sympatii (bo to nieszczęście i przerwane życia), antypatii (lepszego momentu już nie znajdziemy, żeby pewne rzeczy wyprostować) i wyrachowania geopolitycznego (lepiej żeby się tam bili niż tu), że już dawno powinno być po staremu, a najlepiej nowe 8)
« Ostatnia zmiana: Cz, 19 Wrzesień 2024, 18:24:41 wysłana przez PJP »

Online perek82

« Odpowiedź #2144 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 11:28:17 »
Od kilku dni za każdym razem jak wejdę na forum to mi wyskakuje całostronicowa reklama (chyba allegro) z takim małym krzyżykiem, w który trudno trafić, żeby to cholerstwo zamknąć. Tak to teraz ma być?
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **