Autor Wątek: Sugestie na temat forum  (Przeczytany 414941 razy)

Offline LukCook

Odp: Sugestie na temat forum
« Odpowiedź #2100 dnia: Nd, 15 Wrzesień 2024, 11:37:35 »
LOL. To tak jakbym ja kogoś zgłosił za napisanie "ten z dupą Seliny Kyle w awatarze". Jeśli to naprawdę za to, to permanentny ignore dla niereformowalnego z mojej strony.

Nie, to nie jest to samo. Nie wiem, kogo tak nazwałeś, ale nikt nie zasługuje, żeby być tak nazywanym.

Nieważne ile % ostrzeżenia za to dostałeś, jeżeli nie rozumiesz to świadczy tylko o Tobie.

Offline zombie001

« Odpowiedź #2101 dnia: Nd, 15 Wrzesień 2024, 13:40:05 »
Ja tam też nie rozumiem tego ostrzeżenia

Za słownikiem PWN:
psychol pogard. «osoba chora psychicznie lub sprawiająca takie wrażenie»

Jak dla mnie to ani wulgaryzm ani coś mega obraźliwego.
« Ostatnia zmiana: Nd, 15 Wrzesień 2024, 13:48:15 wysłana przez zombie001 »
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Online parsom

« Odpowiedź #2102 dnia: Nd, 15 Wrzesień 2024, 13:57:29 »
Nawet słownik ci podpowiada, że to określenie pogardliwe, skoro sam tego nie ogarniasz.

Offline Kadet

« Odpowiedź #2103 dnia: Nd, 15 Wrzesień 2024, 14:17:25 »
Z pewnością takie określenia nie mieszczą się w ramach kulturalnej debaty.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline stachel

« Odpowiedź #2104 dnia: Nd, 15 Wrzesień 2024, 15:04:49 »
Widzę, że kilka dni temu dostałem 20% ostrzeżenia za obrażanie innych użytkowników. Czy ktoś wie gdzie mogę sprawdzić, o który post konkretnie chodzi? Bo nie kojarzę abym kogoś obrażał...

Ostrzeżenie dostałeś za:
Pisano mu to już z tysiąc razy. To niereformowalny psychol, odpuść.

Link do tego powinien się wysłać w wiadomości, którą dostałeś, ale z tego co widzę coś nie zadziałało :(

Offline Masonna

« Odpowiedź #2105 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 11:59:37 »
Chciałbym zaproponować usunięcie ukraińskich barw z logo forum. Ukraińców tu chyba nie mamy, wojna też już raczej wszystkim spowszedniała, więc moim zdaniem nie ma powodów do utrzymywania tego happeningu. Tym bardziej, że państwo ukraińskie nie tylko nie okazuje żadnej wdzięczności państwu polskiemu za okazane wsparcie (w tym konkretne, finansowe i militarne), ale wręcz co i rusz wykazuje się skrajną niewdzięcznością, brakiem współpracy w ważnych dla Polski kwestiach oraz pogardliwymi i obraźliwymi dla Polaków wypowiedziami oficjeli.
Komary rypią...

Offline michał81

« Odpowiedź #2106 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 12:19:12 »
W takiej sytuacji trzeba by usnąć też barwy polskie. Lepiej niech zostanie jak jest.

Offline Kadet

« Odpowiedź #2107 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 12:27:47 »
Chciałbym zaproponować utrzymanie obecnych barw w logo forum, dopóki za naszą wschodnią granicą będzie trwała brutalna wojna, która nie powinna nam spowszednieć: giną w niej bowiem niewinni ludzie, w tym cywile, włączając kobiety, starców i dzieci. Chciałbym też zaapelować, by żadne kwestie polityczne ani przepychanki na górze nie przesłoniły nam tego zimnego, bezlitosnego faktu i nie ochłodziły naszej chęci pomocy dla bezbronnych zabijanych w wyniku bestialskiego najazdu brutalnego reżimu ani solidarności z cierpiącymi Ukraińcami - bez polityki ani kłótni, po prostu ze zwykłej ludzkiej przyzwoitości.

Chciałbym także zaapelować, żebyśmy pamiętali, że jeśli teraz wycofamy wsparcie dla Ukrainy, to za jakiś czas sami być może będziemy mierzyć się z tym, z czym jej mieszkańcy mierzą się teraz. Mógłbym też zaapelować o powstrzymanie się od wywoływania przepychanek na forum, bo ta dyskusja powtarzała się już kilka razy i za każdym razem administratorzy odpowiadali tak samo, więc w sumie zbyt celowa to ona nie jest, no ale mamy wolność słowa i dopóki się nie obrażamy, każdy może wypowiadać własne poglądy.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline eyesore

« Odpowiedź #2108 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 12:42:14 »
Chciałbym zaproponować utrzymanie obecnych barw w logo forum, dopóki za naszą wschodnią granicą będzie trwała brutalna wojna, która nie powinna nam spowszednieć: giną w niej bowiem niewinni ludzie, w tym cywile, włączając kobiety, starców i dzieci. Chciałbym też zaapelować, by żadne kwestie polityczne ani przepychanki na górze nie przesłoniły nam tego zimnego, bezlitosnego faktu i nie ochłodziły naszej chęci pomocy dla bezbronnych zabijanych w wyniku bestialskiego najazdu brutalnego reżimu ani solidarności z cierpiącymi Ukraińcami - bez polityki ani kłótni, po prostu ze zwykłej ludzkiej przyzwoitości.

Chciałbym także zaapelować, żebyśmy pamiętali, że jeśli teraz wycofamy wsparcie dla Ukrainy, to za jakiś czas sami być może będziemy mierzyć się z tym, z czym jej mieszkańcy mierzą się teraz. Mógłbym też zaapelować o powstrzymanie się od wywoływania przepychanek na forum, bo ta dyskusja powtarzała się już kilka razy i za każdym razem administratorzy odpowiadali tak samo, więc w sumie zbyt celowa to ona nie jest, no ale mamy wolność słowa i dopóki się nie obrażamy, każdy może wypowiadać własne poglądy.
+1
To nie chodzi o to że musimy kochać Ukrainę czy coś w tym stylu tylko ją wspierać (nawet tylko ich kolorami w logo forum)  bo tam giną ludzie, kropka

Offline xanar

« Odpowiedź #2109 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 13:22:13 »
Chciałbym zaproponować usunięcie ukraińskich barw z logo forum. Ukraińców tu chyba nie mamy, wojna też już raczej wszystkim spowszedniała, więc moim zdaniem nie ma powodów do utrzymywania tego happeningu. Tym bardziej, że państwo ukraińskie nie tylko nie okazuje żadnej wdzięczności państwu polskiemu za okazane wsparcie (w tym konkretne, finansowe i militarne), ale wręcz co i rusz wykazuje się skrajną niewdzięcznością, brakiem współpracy w ważnych dla Polski kwestiach oraz pogardliwymi i obraźliwymi dla Polaków wypowiedziami oficjeli.
A to kiedyś było inaczej ?

"Brutalna wojna" a jakaś wojna nie jest brutalna, nie wiem po co te przymiotniki. No chyba, że Izrael oni tam humanitarnie równają Strefę Gazy z ziemią.
Na całej Ukrainie nie ma wojny, np normlanie rozgrywana jest liga piłki nożnej.
Może coś komuś umknęło ale my cały czas graniczymy z Rosją.
Teraz pytanie ile będzie trwała ta wojna, nieustanne dosyłanie sprzętu nie rozwiąże problemu, co będzie jak skończą się ludzie do obsługi tych maszyn, bo bo drugiej stronie raczej się nie skończą. Pójdziesz na pierwszy front bronić Ukrainy ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Leyek

« Odpowiedź #2110 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 13:31:51 »
Potraktujcie barwy logo w oderwaniu od flag, jako przyjęte barwy forum i nie będzie problemu :)

Jakby mnie się spytano po której stronie "sporu" o te kolory się opowiadam to nawet bym nie wiedział co  odpowiedzieć. Za tak mało istotną kwestię to uważam (oczywiście kolory, a nie wojnę, doprecyzowuję żeby jakiś mądrala nie zaczął od razu szukać powodu do zaczepki).

Offline HugoL3

« Odpowiedź #2111 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 13:38:58 »
Szacun za konsekwencję. Bo inne strony/kanały już dawno z tego zrezygnowały.

Offline xanar

« Odpowiedź #2112 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 13:50:03 »
Jak to zrezygnowały, co takiego się stało ?

Offline HugoL3

« Odpowiedź #2113 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 14:28:56 »
Jak to zrezygnowały, co takiego się stało ?

Nie wiem, nie pracuję w tych mediach i nie widziałem żadnych oświadczeń, ale na szybko wyklikałem Gazeta.pl, Onet, WP, Polsat, Fakt, SE i nie widzę na ich stronach barw Ukrainy. Kiedyś mieli.

Offline xanar

« Odpowiedź #2114 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 14:48:47 »
Śmieszniej by było jakby to wszytko stało w tym samym czasie.
Z tego co kojarzę to aktualnie jest jakieś powolne przestawianie wajchy, nagle ci nasi rządzący zaczęli narzekać na Ukrainne, że ekshumacji nie pozwalają.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Wrzesień 2024, 14:50:31 wysłana przez xanar »