Autor Wątek: Sugestie na temat forum  (Przeczytany 414282 razy)

szulig, Martin Eden i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Sugestie na temat forum
« Odpowiedź #2055 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 21:46:37 »
No to już chyba we wszystkich tematach napisałeś, że Egmont wydaje duble  ;D Moje gratulacje.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Deg

« Odpowiedź #2056 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 23:06:10 »
W muzycznych chyba nic nie było ;)

Do moderatorów: czy posty, w których pisząc o komiksach co rusz ktoś odnosi się do bliżej nieokreślonej ideologii, łamią regulamin, czy nie? Proszę o bardzo jasną odpowiedź, bo za chwilę pojawią się spory, czy mężczyźni są rysowani wystarczająco męsko, a kobiety wystarczająco kobieco... i nie zapominajmy o kosmitach lub baśniowych stworach o nieokreślonej wystarczająco wyraźnie płci :) Wiem, że to śmieszne, ale pytam serio.
This is my truth, tell me yours.

Offline turucorp

« Odpowiedź #2057 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 23:27:19 »
Proszę o bardzo jasną odpowiedź, bo za chwilę pojawią się spory, czy mężczyźni są rysowani wystarczająco męsko, a kobiety wystarczająco kobieco...
Nie wiem czy to ci przyniesie ukojenie, ale w środowisku twórczym, bardzo często prowadzimy debaty tego typu. Serio.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2058 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 10:15:01 »
Tak, bo takie fotki pokazują, że Egmont wydaje dużo dubli.
O, to nie wiedziałem, że mamy tyle tematów o tym, ile Egmont wydaje dubli.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2059 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 20:23:28 »
To, że turucorp znowu wyciszony, to standard. Ale widzę, że Żwirek, Paweł M, Castiglione (poprzedni nick lepszy ale już zapomniałem :) ) dostali po ostach, tyle że nie wiem za co. xanar wreszcie wyciszony - bardzo dobrze. postulowałem o tym od 5 lat.

Offline komiks

« Odpowiedź #2060 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 20:31:44 »
Ja dostałem za spamowanie, z czym trudno się nie zgodzić.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline death_bird

« Odpowiedź #2061 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 21:05:13 »
No lista poległych i rannych imponująca.
Ale ja nie o tym: Śmierć ma rację - da się wyciąć z wątku "Jakie komiksy właśnie czytacie?" dyskusję o polecanych tytułach i wrzucić ją w bardziej pasujący zakątek Forum?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline PJP

« Odpowiedź #2062 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 21:38:09 »
Wielka bitwa pod flagą anarchizmu zakończona. Ale czuję, że będzie dalszy ciąg 8) Czekając na powrót uczcijmy ich okolicznościowym obrazkiem.
« Ostatnia zmiana: Pt, 23 Sierpień 2024, 21:42:55 wysłana przez PJP »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2063 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 22:01:19 »
To, że turucorp znowu wyciszony, to standard. Ale widzę, że Żwirek, Paweł M, Castiglione (poprzedni nick lepszy ale już zapomniałem :) ) dostali po ostach, tyle że nie wiem za co. xanar wreszcie wyciszony - bardzo dobrze. postulowałem o tym od 5 lat.
Ja za inny post niż w temacie tłumaczeń.

Online OokamiG

« Odpowiedź #2064 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 22:51:38 »
Cudowna to była dysputa, nie zapomnę jej nigdy.

Offline wilk

« Odpowiedź #2065 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 09:34:00 »
No lista poległych i rannych imponująca.
Ale ja nie o tym: Śmierć ma rację - da się wyciąć z wątku "Jakie komiksy właśnie czytacie?" dyskusję o polecanych tytułach i wrzucić ją w bardziej pasujący zakątek Forum?
Ja od zawsze postuluję, żeby na każdy cykl lub one-shot był tworzony odrębny wątek. Wiem że to byłaby pewna trudność dla piszącego, w szczególności, aby upewnić się, że takiego tematu jeszcze nie ma, ale za to opinie nie ginęłyby w tych zbiorczych wątkach jak na FB. Jeżeli będę szukał opinii o jakimś komiksie to nie będę wertował jednego tematu w nadziei, że ktoś przypadkiem na temat tego komiksu coś kiedyś napisał, tylko będę szukał wątku z tytułem komiksu, ewentualnie z nazwiskiem autora.

Z innej beczki warto ustawić sobie w opcjach wyglądu forum aby wyświetlało się 50 wątków na stronę, a nie 20 jak jest domyślnie. Wtedy łatwiej ogarnąć tematy.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2066 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 15:01:17 »
Wszystko zależy od popularności danego tytułu. Wiesz ile byłoby wątków z jednym, dwoma postami? Warto wydzielać jeżeli ktoś skrobnie opinię o jakimś komiksie, która przerodzi się w dyskusję na jego temat. Ale wydzielać/mnożyć byty na jedną krótką opinię to przesada.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2067 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 19:26:18 »
Ale że nawet NawimarIII najspokojniejszy forumowicz dostał 60% ot tak? Czy Moderator - Terminator nie przesadził (z xanarem oczywiście nie :) )? Ja olałem ten temat o tłumaczeniach, bo mi wystarczyło że Egmont przesadził z tą cyborżką, turucorp się naprodukował i koniec tematu. A teraz się dowiaduje, że się tam się jakaś masakra odbyła. Panowie - umiaru i kultury trochę na przyszłość. Netykieta obowiązuje.

Aaaa i jeszcze prośba do admina. Jak emocje opadną, to proszę o odblokowanie tematu o tłumaczeniach. Czasem trafią się takie kwiatki, że warto o nich wspominać i komentować. Jak o tej "goścince" z SBM #2.
« Ostatnia zmiana: So, 24 Sierpień 2024, 19:28:14 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Necr09

« Odpowiedź #2068 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 19:43:59 »
Tyle, że tam do przejrzenia i wybrania wartościowych postów jest z 30-35 ostatnich stron, trochę się nie dziwie modom, że poleciał cały temat.
FGO: 758,469,198

Offline Kadet

« Odpowiedź #2069 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 19:58:53 »
Temat o tłumaczeniu komiksów jest potrzebny i przydatny, pod warunkiem że trzymamy się dyskusji o języku i stylistyce, a nie odjeżdżamy w odmęty ataków personalnych i diatryb o obecnej sytuacji politycznej, przydatności kobiet do służby wojskowej i kwestii zamieszek w Wielkiej Brytanii... Ogólnie rzecz biorąc, moim zdaniem można by wyciąć niemal cały nagromadzony tam ostatnio materiał, bo dyskusja bardzo szybko przestała być rzeczowa. Wystarczyłoby zachować kilka pierwszych stron o tej nieszczęsnej "cyborżce".

I mówię to jako autor kilku postów o dokładnej etymologii słowa "Murzyn" i jego percepcji w średniowieczu, które się tam pojawiły, a przy których musiałem spędzić chwilę, konsultując się z artykułami fachowymi - jestem w pełni gotów je poświęcić jako off-top, który z "cyborżką" i kwestią feminatywów niewiele ma wspólnego. Już w tamtym punkcie dyskusja szła na manowce.

Ale że nawet NawimarIII najspokojniejszy forumowicz dostał 60% ot tak?

Łoj, łoj... widać, że nie czytałeś późniejszych części tego tematu (a także, że nie czytujesz wszystkich tematów na forum) :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!