Autor Wątek: Sugestie na temat forum  (Przeczytany 413139 razy)

Offline Xmen

Odp: Sugestie na temat forum
« Odpowiedź #2340 dnia: So, 15 Listopad 2025, 19:19:17 »
Całokształt twojej radosnej twórczości uważam za odklejenie.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online Yorik

« Odpowiedź #2341 dnia: So, 15 Listopad 2025, 19:26:35 »
Możesz uważać moje posty nawet za majaki schizofrenika, to Twój wybór. Ale nie widzę sensu by dalej sobie dogryzać w tym temacie.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline death_bird

« Odpowiedź #2342 dnia: So, 15 Listopad 2025, 20:35:27 »
Sądziłem że temat "Jaki komiks aktualnie czytasz?" ma służyć na miejsce dla lektur, które swoich wątków nie mają, lub mają zbyt mały potencjał wygenerowania dyskusji, by temat im zakładać.

Wątek "Jaki komiks aktualnie czytasz?" dotyczy aktualnie czytanych komiksów. Bez rozróżnienia na to czy mają swoje odrębne tematy czy nie mają. Ma to sens, bo teoretycznie jest to wątek zbiorczy na krótsze czy dłuższe opinie i jak chcesz się z takową zapoznać np. przed zakupem to szukasz tam. W wątkach dedykowanych na ogół poruszane są inne tematy. Niby można i tam wrzucać, ale utarła się taka a nie inna praktyka forumowa i nie ma sensu kruszyć o nią kopie.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Online Castiglione

« Odpowiedź #2343 dnia: So, 15 Listopad 2025, 21:32:20 »
Tak w sumie, to jak się chce znaleźć konkretnie post z czyjąś opinią o jakimś komiksie, to czy będzie w temacie serii czy w ogólnym, wyjdzie chyba na to samo, bo i tak trzeba go będzie wyszukiwać w gąszczu innych wpisów.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #2344 dnia: Nd, 16 Listopad 2025, 21:26:30 »
dedykowane tematy.

w dedykowanych im tematach

dedykowane wątki

Słowo "dedykowane" ma w języku polskim zdecydowanie inne znaczenie. Rzadko się czepiam pisowni, ale ten byk wyjątkowo mnie drażni.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2346 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 07:34:39 »
Czemu to forum zaczęło się tak ciąć w wersji mobilnej? Od dwóch-trzech dni ciężko to przeglądać ma komórce.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Adolf

« Odpowiedź #2347 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 14:52:13 »
Yorik ma rację z tym tematem o obecnie czytanym komiksie. Osoba szukająca dyskusji o konkretnym bohaterze, postaci nie będzie tam właśnie wchodzić. Często dzieje się tak również w innych tematach, np. Egmont 2025 itp, ale tam raczej się dyskutuje przedpremierowo.

Jednak sugestia, że ktoś jest podchmielony, to jednak za bardzo personalne uderzenie. Skoro ja dostałem kiedyś osta, bo sugerowałem koledze, że nie rozumie kobiet, co się uganiają za starszymi, to takie coś także nadawałoby się do ukarania, bo z góry piętnuje drugą osobę jako jakąś niepoczytalną.

Offline komiks

« Odpowiedź #2348 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 14:56:51 »
Wtedy musiałbyś założyć temat dla każdego bohatera oddzielnie. Co z komiksami, które nie posiadają wyrazistego bohatera? Czy w tedy zakładamy temat dla każdego komiksu?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Yorik

« Odpowiedź #2349 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 16:47:37 »
Komiks, ale taki Punisher ma temat od dawna. A recenzje jego komiksów trafiają tam, a nie do jego wątku. Ja już nie nie piszę, bo znów będzie że próboje się rządzić... Ale jak nowy user wchodzi na forum, to szukając dyskusji o Punisherze, to wchodzi do wątku Punishera. Chyba tego nikt nie podważy.

Offline komiks

« Odpowiedź #2350 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 16:58:23 »
Jeśli recenzje będą w różnych wątkach, to skąd nowy user będzie wiedział gdzie szukać? Nie twierdze, że teraz jest dobrze, ale to co proponujesz, nie rozwiązuje problemu, tym bardziej, że skupiasz się tylko na Punisherze.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Yorik

« Odpowiedź #2351 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 17:10:03 »
Bo Pogromca jest najbardziej dobitnym przykładem, że kastrujemy w ten sposób dedy... to znaczy przeznaczony mu temat, z treści :) nikt się nie czepia że nieznany frankofon jest tam recenzowany. Zwłaszcza że pewien forumowicz jest fanem jego postaci, i jego recenzja dobrze by podnosiła wartość merytoryczną tematu o komiksach z nim. To interesująca specyfika tego forum, że dużo się dyskutuję o stylu wydania, papierze. Ale gdy można do tematu wpleść treść samej fabuły komiksu, szkoda te okazję marnować.

Offline donT

« Odpowiedź #2352 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 17:17:54 »
Ja pokornie apeluje o wiecej merytorycznego pisania, a mniej kategoryzowania.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2353 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 18:59:55 »
Zawsze można skopiować recenzje o danym bohaterze do jego tematu,  ale czy komuś będzie się chciało? Teraz recenzje forumowiczów są w jednym miejscu, w sumie w dwóch bo jest jeszcze temat "bo o to chodzi, żeby plusy nie przysłaniały nam minusów" może nie jest idealnie, ale takie rozwiązanie się sprawdza.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online Castiglione

« Odpowiedź #2354 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 22:29:07 »
Komiks, ale taki Punisher ma temat od dawna. A recenzje jego komiksów trafiają tam, a nie do jego wątku. Ja już nie nie piszę, bo znów będzie że próboje się rządzić... Ale jak nowy user wchodzi na forum, to szukając dyskusji o Punisherze, to wchodzi do wątku Punishera. Chyba tego nikt nie podważy.
Tyle, że nie bierzesz pod uwagę, że to nie było tak, że ktoś przyszedł i zarządził, że opinie mają być tu i tu, tylko po prostu tak się przyjęło, więc widocznie użytkownikom jest tak wygodnie. Więc nie ma sensu na siłę czegoś zmieniać w imię wygody użytkowników, jeżeli ci użytkownicy już sami sobie ułożyli, co w którym wątku chcą pisać.

Generalnie nikt nie zabrania wrzucić recenzji komiksu do tematu Punishera, więc zwyczajnie jeżeli ludzie chcą, żeby tam były, wystarczy jeśli zaczną to robić.