Autor Wątek: Problemy techniczne  (Przeczytany 45050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mateusz

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #60 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 14:03:15 »
Ktoś odnotował może, ile gości było wówczas na forum? Bo trudno mi zweryfikować czy to kolejny atak botów, czy może akurat serwer coś zamulał.
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Leyek

« Odpowiedź #61 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 18:37:17 »
Mi wyskakiwał nawet wczoraj momentami błąd 502 ze strony hostingu i w ogóle forum się nie ładowało.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #62 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 20:38:26 »
Ktoś odnotował może, ile gości było wówczas na forum? Bo trudno mi zweryfikować czy to kolejny atak botów, czy może akurat serwer coś zamulał.
Nie bardzo jest jak to stwierdzić, bo jak są problemy, to strona albo w ogóle się nie ładuje, albo ostatnio wbijała strona hostingu mydevil.net.

Offline donT

« Odpowiedź #63 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 22:19:19 »
Bardzo prosze o zdjecie geoblokady na adresy IP z Irlandii bo forum mnie nie wpuszcza.
🥹
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline stab

« Odpowiedź #64 dnia: Cz, 09 Kwiecień 2026, 15:55:13 »
Mnie z Austrii od ponad tygodnia nie przepuszczało.

Offline moai

« Odpowiedź #65 dnia: Cz, 09 Kwiecień 2026, 16:53:30 »
U mnie ten sam problem - Portugalia/Hiszpania. Forum nie dziala. Blad 403, ale tylko przez kompa. Jak lacze sie przez siec komorkowa to jest ok - dziwne. W zeszlym tyg. i wczesniej wszystko bylo OK. Dopiero jakos w weekend swiateczny padlo.
Jedynie polskie IP pozwala mi wejsc na strone. Probowalem tez przez inne kraje i nie przeszlo.
« Ostatnia zmiana: Cz, 09 Kwiecień 2026, 16:56:29 wysłana przez moai »

Offline moai

« Odpowiedź #66 dnia: Cz, 09 Kwiecień 2026, 18:46:43 »
Ooo zaczęło działać. Czyżby blokada IP została zdjęta?

Offline Mateusz

« Odpowiedź #67 dnia: Cz, 09 Kwiecień 2026, 19:19:00 »
Tak, blokady zdjęte. Mogą teraz wystąpić ataki botów, a przynajmniej próby, więc trzeba będzie obserwować, czy załatanie dziury pomogło.
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline jed84

« Odpowiedź #68 dnia: So, 11 Kwiecień 2026, 19:59:02 »
Tak, blokady zdjęte. Mogą teraz wystąpić ataki botów, a przynajmniej próby, więc trzeba będzie obserwować, czy załatanie dziury pomogło.

Nowe ataki czy wyciek danych to kwestia czasu, jesli forum jedzie na prawie 9-letnim silniku.

Najnowsza wersja SMF to 2.1.7.

Offline misiokles

« Odpowiedź #69 dnia: Nd, 12 Kwiecień 2026, 11:26:03 »
Gildia też zmieniła stary silnym by być lepiej zabezpieczonym przed atakami i community nie podeszło do tego z wyrozumiałością.

Offline Dracos

« Odpowiedź #70 dnia: Nd, 12 Kwiecień 2026, 12:31:49 »
dobra dobra, silnik silnikiem, ale UI można stare przyfastrygować, usunięcie wishlisty, loginów to była wtopa po całości. A brak oznaczeń procentowych rabatu mimo że wygląda na zamierzone działanie wcale nie wpływa na zwiększoną sprzedaż.

Offline misiokles

« Odpowiedź #71 dnia: Nd, 12 Kwiecień 2026, 12:43:02 »
No jasne. Ale na początku była narracja - po co w ogóle ruszali coś co działało? Żeby szwagier prezesa mógł zarobić? No więc po takie rzeczy właśnie ruszali.