Wreszcie (w tamtym tygodniu) Azyl spiął się i nadał do mnie dwa zamówienia zrobione w preorderach.
A w nim długo wyczekiwana Lara Croft, a także Spectacular Spider-Man!!!
Z Tomb Raider przeczytałem na razie tylko te zeszyty, które dostaliśmy od Semica i naprawdę jest dobrze!
Nie wiem, czy Egmont wyda u nas te tytuły (pewnie zaraz się okaże, iż już mają je w planach), a że słyszałem sporo dobrego o serii All In, więc się skusiłem:

Nareszcie doszedł Nightwing w compendium z numerem 1 na okładce, więc pewnie niedługo usiądę do czytania.
Rzeczy z eSem na okładce, które są tanie

to dla mnie obowiązek.
Miałem nadzieję, że tom Adventures będzie miał inną okładkę (tak jak było to m.in. z Robinem, czy Batmanem Beyond, gdzie finalne wersje okładek były udostępnione chwilę przed wydaniem tych komiksów), ale na żywo wygląda to nawet spoko.
Terrifics trochę na fali tego, że postaci pojawiają się w najnowszym filmie z eSem.

Gdzieś mam jakieś zeszyty z Dr. Fate'em, ale nie wiem, czy od DeMatteisa, więc się skusiłem na to compendium. DC Finest, to kontynuacja posiadanej już Catwoman oraz Zero Hour (zamówiłem go w Azylu przez zakupem omniaka, no cóż...), no do tego dodałem najważniejszego dla mnie bohatera komiksowego

Grzbiety prezentują się bardzo ładnie

Omniaki z DC to rzeczy wzięte w ramach zainteresowania się rzeczami z New52, które u nas nie wyszły, a podobają mi się wizualnie, eS z chęci posiadania tych pierwszych historii (bo już je kiedyś czytałem), a Knight Terrors w związku z tematyką i tym, że tie iny i one shoty nie będą wydane na bank przez Egmont.

Co do omniaka z eSem, to pod obwolutą jest ta tragiczna czarna okładka, która w dotyku jest jak papier ścierny...
Omniaki z Marvela, to lepsze plansze z Pająkiem

potem Agent Venom, z którym historie pojawiły się, w którychś polskich wydaniach (Hachette?) i mi się podobały, a potem rzeczy, kupione w promce z przelicznikiem $1 za 1,80 pln, czyli Secret Warriors (mam 2/3 tej historii w innym wydaniu, które przeczytałem i mnie wciągnęły, a że nie mogłem skompletować całości, bo brakuje vol. 5, więc...), oraz Thunderbolts (oba w cenie 200 pln, więc jak za darmo).

Na zdjęciu nie widać, ale zarówno Secret Warriors jak i Thunderbolts mają źle spasowane obwoluty. Będzie zabawy z ich naprostowywaniem...

Coś z Image od Todda:

Do powyższych dokupiłem jednotomową mangę ze Spawnem (jak widać, to posiadam też wydanie wcześniejsze).

Jak dla mnie skopany trochę ten napis na grzbiecie compendium Sam&Twitch, bo ta kreska pod literami TW dla mnie wygląda jak pięść do nosa.

A 3 tomowe wydanie mangi ze Spawnem ma takie okładki:

A tu można zobaczyć porównanie zakupu największego i najmniejszego komiksu z aktualnej dostawy

Dziś siadam do jeszcze jednych zakupów na Azylu. Jest kilka tytułów, które mnie interesują, ale ciągle się waham, co wziąć. Trochę kasy będzie do wydania (mały smutek), a też miejsca na półkach znów mniej... No nie wiem, nie wiem...