Autor Wątek: roble - kolekcja  (Przeczytany 124883 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline roble

Odp: roble - kolekcja
« Odpowiedź #315 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 11:11:11 »

dzięki za miłe komentarze, dziś czas na marcowy Egmont u mnie. mała kupka bo tylko 6 albumów ale Pratt i nowy Conan robią dobrze..  :)
w pierwszym kwartale roku tylko 18 egmontów u mnie, skromnie..  :-\
plus zaległości z nowościami od NSC, plus kolekcja marvela której nie planowałem kupować. ale te ręcznie rysowane kadry takie śliczne, że brnę dalej..  :)

Offline roble

« Odpowiedź #316 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 10:02:01 »
bzzz, bzzz..  :)
aktualnie w wątku muchy cisza po ostatniej gównoburzy to trochę namieszam, może Motyl zajrzy tu..  ;)
wpadł aktualny pakiecik plus nadrobiłem zaległości, jestem więc na bieżąco z tym wydawnictwem. trochę drogawo mają ostatnio ale muszę stwierdzić że fajne wydają te komiksy.. top3 z tych zakupów to X-statix, chu i wojwerajn2..  :)

« Ostatnia zmiana: Pn, 17 Kwiecień 2023, 10:04:07 wysłana przez roble »

Offline roble

« Odpowiedź #317 dnia: Pn, 01 Maj 2023, 15:03:17 »

dziś czas na komiks polski i europejski (cz1, reszta za tydzień) , mega hity, donżon4, wielki martwy4, jonathan2, storm11, dubel YE, łupieżcy imperiow, kolejne mroczne miasta, Wróblewski, Polch, Rosiński..  :)

Offline roble

« Odpowiedź #318 dnia: Pn, 08 Maj 2023, 17:49:17 »

dziś komiksy w małym formacie od LiT, Timofa, KG i nsc plus 4ty integral wilqa. do tego komplet postapo od celulozy i parę zeszytów, mam co oglądać i czytać.. :)

a tu okładki tych komiksów co napisów na grzbietach nie mają..  :)

mam jeszcze sporo komiksów na wrzutki, plus mangi, plus cały kwietniowy Egmont (12szt), więc wkrótce, cdn...  :)

Offline Popiel

« Odpowiedź #319 dnia: So, 13 Maj 2023, 09:27:30 »
Wspaniałe robisz zakupy - kompleksowe i przebogate. Jednocześnie jesteś ostatnią osobą, którą zapytałbym o komiksowe polecanki. Taki paradoks :)

Offline roble

« Odpowiedź #320 dnia: Nd, 14 Maj 2023, 14:31:16 »
Wspaniałe robisz zakupy - kompleksowe i przebogate. Jednocześnie jesteś ostatnią osobą, którą zapytałbym o komiksowe polecanki. Taki paradoks :)

Panie Popielu, następcu Siemowita z rodu Popielidów..  :)
Przepraszam panie Robercie za mały żarcik, ale tak sobie myślę że chciałbym Ci coś polecić.. po nicku zakładam że lubisz komiksy historyczne.. ;)
To będzie więc komiks który znajdzie się w mojej następnej wrzutce, na małej kupce z nowościami..  :)
autorem jest polski twórca, Hubert Czajkowski. Batory, bo o ten album mi chodzi, rok temu nabyłem w wersji kolorowej, spodobał mi się i tyle.
Dziś zdublowałem go sobie w wersji b&w, rysunki sporo zyskały, są piękne..

album można nabyć tylko u autora, zostało niewiele egz, obstawiam że ok. 10ciu...
na koniec pochwalę się wrysem jaki autor mi sprawił, dziękuję ponownie mu za to i czekam z niecierpliwością na kolejny album..  :)

Offline Popiel

« Odpowiedź #321 dnia: Nd, 14 Maj 2023, 20:21:45 »
Dzięki, chętnie sprawdzę, wygląda obiecująco.

Pozwoliłem sobie również na żarcik z tymi polecankami. Chodziło mi oto, że rozstrzał zakupowy masz tak szeroki, że trudno by było na podstawie wrzuconych zdjęć w jakiś sposób "sprofilować" Twoje gusta i zapytać "co warto?".

To bardzo dobrze, na każdym polu płodozmian jest jak najbardziej wskazany:)

Offline roble

« Odpowiedź #322 dnia: Nd, 21 Maj 2023, 13:22:00 »

dziś czas głównie na zaległości od LiT oraz Scream plus nowości, plus kolejny dubel, Guliweriana w limitce by pasował do Borgii, no i nie pasuje zbytnio..  :)
O Batorym było post wyżej, Bart natomiast jest tak przyjazny w dotyku, a zawartość sprawia tyle przyjemności że trudno go odłożyć na półkę, codziennie go łapię w ręce i przeglądam, przepięknie wydany komiks, brawo..  :)
a na samej górze najemnik t9, buddy longway t3, sha od lain i najnowsza muszka..  :)

głupio byłoby gdybym nie wspomniał jeszcze o Sierpierim, Toppim, dżinnie i legendach zachodu. Jest też ostatni dekalog, tyle lat czekania..  :)

Offline roble

« Odpowiedź #323 dnia: So, 03 Czerwiec 2023, 02:27:10 »

tym razem azjatyckie nowości z ostatnich dwóch miesięcy..
długo trwało ale w końcu doczekałem się ostatniego tomu Akiry, wkrótce mam wolne więc mam plan całość od nowa przeczytać...  :)
JPF to taki Egmont na rynku mangi z mojej perspektywy, aż 8 tomów u mnie na tej wrzutce od nich..

Offline roble

« Odpowiedź #324 dnia: Pn, 12 Czerwiec 2023, 19:47:25 »

w końcu znalazłem troszkę czasu by wrzucić kwietniowy i majowy Egmont u mnie..  :)
a w zestawie niespodziewanie fajny Thorgal, Knightfall t5, kolejny hellblazer, dwa razy Mignola, Loisel i Jego sławny ptak czasu, star trek, plus kilka całkiem fajnych marveli..  :)
a na górze stosiku Marini z integralem Cygana, plus elfy i krasnoludy...  :)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #325 dnia: Pn, 12 Czerwiec 2023, 20:49:34 »
Ok, kiedy się w końcu przyznasz, że po prostu pracujesz w hurtowni  ;D

Offline Leyek

« Odpowiedź #326 dnia: Pn, 12 Czerwiec 2023, 22:11:49 »
a na górze stosiku Marini z integralem Cygana, plus elfy i krasnoludy...  :)

Przynajmniej paździerze koło siebie ;)

Offline gashu

« Odpowiedź #327 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 11:06:07 »
E tam. "Cygan" dobra rzecz! :)

Offline roble

« Odpowiedź #328 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 18:28:45 »
Ok, kiedy się w końcu przyznasz, że po prostu pracujesz w hurtowni  ;D

Bender, no nie żartuj tak nawet..  :) mógłbym ewentualnie zatrudnić się w sklepie gildi.pl gdybym był już na emeryturze żeby trochę dorobić i móc spędzać czas z nowościami komiksowymi na które, tak zakładam że wtedy już nie będzie mnie stać..  ;)

Leyek, Cygan jest naprawde spoko, a co do Świata Akwilonu zajrzę jak będę miał kilkanaście tomów..  ;)

gashu, daje like bo dobrze gadasz..  ;)

Offline roble

« Odpowiedź #329 dnia: Cz, 29 Czerwiec 2023, 11:09:34 »

wpadło parę komiksów w tym kilka nowości od Scream i LiT..  :)
zaskoczył mnie wielki format metra 2033 i Parkera, ładnie wydane książeczki..  ;)
no i KG wydała komiks za 200zl (Bomba), do czego to doszło..  :-\