Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 526278 razy)

Offline LordDisneyland

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #495 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 14:34:58 »
 Kolejne uzupełnienie dziur w zbiorach.
Na górze jeden wcześniejszy nabytek- nawet nie wiedziałem, że Swierczynski książki pisze. Zobaczymy, jak sobie radzi...choć po przekartkowaniu nie spodziewam się arcydzieła. Ktoś czytał?

,, - Eeeeech.''

Offline death_bird

« Odpowiedź #496 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 17:43:43 »
Niezła paka. Sam czekam z Wegnerem aż chłop skończy to co wykoncypował, bo lektura podobno przednia a wystarczy, że człowiek musi latami czekać na tego dziadygę Martina.
Ale jak przerobisz to pogranicze to się podziel opinią.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #497 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 18:05:47 »
Dzięki :) Cieszy mnie S.Lain-oza z Gildii, Dredd jakoś pasuje mi do czasów zarazy :D

Co do Wegnera...Pierwszy tom podobał mi się bardzo, i boję się, żeby nie było jak z Wiedźminem- autor bezsensownierzucał bidokiem po jakichś dziurach, co dla mnie wyglądało jak pretekst do pochwalenia się złożonością i ogromem stworzonego świata...ale już ktoś czynił aluzje, że mogę się zmartwić :)

Na razie jestem na Hyperionie, raczę się prozą Simmonsa 8)
,, - Eeeeech.''

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #498 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 11:50:15 »
Skromnie, ale ciekawie.  :)

Zakupy z różnych źródeł. Tantis i sklepy firmowe.  ;D
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline perek82

« Odpowiedź #499 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 16:08:46 »
A tak w czasach pandemii łażę po allegro i wyłaziłem taki zestaw.
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **

Offline MarcusSz

« Odpowiedź #500 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 17:20:07 »
Zamówienia które dotarły w minionym tygodniu, w większości z nowościami, ale trochę uzupełnień też jest:

1) Wreszcie po 3 tygodniach czekania Merlin łaskawie wysłał paczkę:

2) Paskarz i zamówienie z względnie nowymi pozycjami (brak najnowszych 2x Lucky Luke i Thorgal oraz Largo Winch - ale stoją już na półkach na swoim miejscu i wyciągać mi się nie chce ;) )

3) Promocja na Ceneo i uzupełnienie Manary (jeszcze w poniedziałek Prywatna Projekcja powinna dotrzeć)

4) Szybka wizyta w Centrum Komiksu, i wsparcie Taurusa (wreszcie uzupełniłem brakujący 3 tom) oraz nowego wydawnictwa (spojrzałem na szybko do środka - definitywnie 18+)

Offline asx76

« Odpowiedź #501 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 17:40:16 »

Na razie jestem na Hyperionie, raczę się prozą Simmonsa 8)

Świetna pozycja! :) Proszę również sięgnąć po dylogię: "Ilion" + "Olimp", a także "Terror", oczywiście o ile nie było :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #502 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 17:40:44 »
Kolejne uzupełnienie dziur w zbiorach.

Ale Wieczną wojnę to już chyba kiedyś czytałeś? :) Ja zamierzam w najbliższym czasie wziąć się za książkę. Halo Jones kolorową też mam w miarę najbliższych planach (czyli w tym roku), ostatnio przekartkowałem końcówkę i sobie przypomniałem jak dobry to jest komiks i w sumie dość bliski w przesłaniu do komiksowej Wiecznej wojny.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #503 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 18:43:23 »
Ale Wieczną wojnę to już chyba kiedyś czytałeś? :)

Tak- to są luki w zbiorach, nie w życiorysie czytelniczym :)

Jones, WWojna i Bilal zostały w zasadzie kupione z powodu zamkniętych bibliotek. Od dawna raczej unikam tego typu wydań z braku miejsca na duży format... no ale co zrobisz, jak Dredd kusi :D
Ja co do powieści Haldemana mam mieszane uczucia, ale miłej lektury życzę ;)

@MarcusSz- to po okładce nie było wiadomo, że wesoło będzie w tej mandze? Ale rozumiem, że musiałeś się upewnić ;)

@asx76 -  ,,Terror" to moja ulubiona książka Simmonsa, sporo jego powieści mam na szczęście na własność. Podczas każdej lektury tej powieści jest mi zimno i czuję się zagrożony :) Natomiast dylogia na razie odpada, po studiach mam uraz do starożytności, nawet na widok Oświecimskiego mdleję, a przecież lubię tę książkę :D
Słowem - koszmarnie wrażliwy ze mnie Lord ;)

PS Jeszcze jedno- musze przyznać, że inaczej odbieram teraz ,,Hyperiona", niż przy poprzedniej lekturze...ale to jednak było sporo już lat temu. Chyba więcej w opowieściach znajduję dla siebie.
« Ostatnia zmiana: So, 25 Kwiecień 2020, 20:08:01 wysłana przez LordDisneyland »
,, - Eeeeech.''

Offline asx76

« Odpowiedź #504 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 20:24:27 »

@asx76 -  ,,Terror" to moja ulubiona książka Simmonsa, sporo jego powieści mam na szczęście na własność.

Podczas każdej lektury tej powieści jest mi zimno i czuję się zagrożony :)

Natomiast dylogia na razie odpada, po studiach mam uraz do starożytności, nawet na widok Oświecimskiego mdleję, a przecież lubię tę książkę :D

1. U mnie jednak rządzi "Hyperion" (bez "Zagłady..."), choć to w sumie jedna książka, ale skoro wydana w dwóch... ;)

2. I słusznie! ;) Lodowy klimat jest znakomity :) Wydawnictwo Vesper przymierza się do wydania horroru Dana Simmonsa pt. "Abominacja", więc śniegu tu też nie zabraknie ;) Premiera najprawdopodobniej już w czerwcu! :)

3. Mimo wszystko mam nadzieję, że z czasem uda się przezwyciężyć uraz, ponieważ ta dylogia to też mistrzostwo! :) W gruncie rzeczy tylko początek "Ilionu" może okazać się trudniejszy do przebrnięcia ze względu na traumę z przeszłości, ale później jest już "z górki" ;)

Offline PJP

« Odpowiedź #505 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 21:11:03 »
Wtrącę offtopowo, że niedawno ukazało się wznowienie Twierdzy (miłośnicy Phantom Pressu łączcie się!):
https://vesper.pl/zapowiedzi/678-twierdza-f-paul-wilson-oprawa-twarda-9788377313473
Wart uwagi jest też Tremblay.

Offline asx76

« Odpowiedź #506 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 21:21:28 »
"Twierdza" Wilsona swego czasu była hitem wśród horrorów ;) Wielka szkoda tylko, że finał historii to bardzo bolesne rozczarowanie. Niemniej póki Niemcy jeszcze są w akcji, wspomnienia sprzed wielu lat mam miłe :)

Offline 79ers

« Odpowiedź #507 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 21:27:58 »
Phantom Press i Amber Horror to było coś - szkolne lektury uzupełniające  ;D ;D
Twierdza to jeden z moich ulubionych horrorów książkowych.

PS. a filmowej adaptacji do tej pory nie oglądałem  :(
« Ostatnia zmiana: So, 25 Kwiecień 2020, 21:30:58 wysłana przez 79ers »

Online Castiglione

« Odpowiedź #508 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 21:29:10 »
Oj kiedyś to była mocarna powieść. Czytałem swego czasu to stare wydanie od Amberu. Fajnie, że wznawiają i to w hc, chociaż okładka to mi się tak średnio podoba.

Swoją drogą właśnie zerknąłem, co tam słychać u autora i okazuje się, że po 28 latach powrócił do tej serii i w tym roku wypuścił nowy tom.

Offline asx76

« Odpowiedź #509 dnia: So, 25 Kwiecień 2020, 21:34:44 »
Czytałem swego czasu to stare wydanie od Amberu. Fajnie, że wznawiają i to w hc, chociaż okładka to mi się tak średnio podoba.

Swoją drogą właśnie zerknąłem, co tam słychać u autora i okazuje się, że po 28 latach powrócił do tej serii i w tym roku wypuścił nowy tom.

1. Wydanie Amberu miało bardzo ładną, klimatyczną okładkę. Niestety, nowe nawet się do niej nie umywa.

2. Kolejne części nie są nawet w połowie tak dobre jak pierwsza, dlatego wydaje mi się, że Vesper nie pociągnie tego dalej. O niebo lepiej, gdyby skupili się na wydawaniu horrorów Dana Simmonsa ("Abominacja" podobno w czerwcu) :)