Na ostatnich dwóch wyprzedazach w Atomie/Azylu kupiłem komplet Sin City, wersja Deluxe, a tak naprawde to mix Library Edition z DH i Absolute z DC.
Format absoluta, płócienna oprawa slipcase'a, punktowe lakierowane okładki (pasujące do wzoru na pudełku) z błyszczącą nazwą tomu.

Całość postawiona bokiem układa się w słowa SIN CITY (jak się przymruży oczy to lepiej widać

) Ciekawy zabieg, zwykle taka panorama jest na grzbietach - z oczywistych względów, kto układa komiksu bokiem

Komiks jest wydrukowany na świetnym offsecie. Gruby, ale nie sztywny papier, a czerń jest czarna (nie jak kreda, ale też dużo lepsza, niż szarości Screamu). Wielki format, niektóre grafiki można by wyciąć i oprawić

Dodatkowo każdy tom posiada teczkę z "ekskluzywną grafiką" - nie sprawdzałem, czy to wcześniej nie publikowane grafiki, czy po prostu wydruk w dobrej jakości.

Dodatkowy bajer - barwione brzegi. A z tyłu każdego tomu, cytat z komiksu. Na Żółtym draniu trafił się mój ulubiony z całej serii

Komplet jest ciągle dostępny, np.: w
Azylu po 160 zł za sztukę, przy okładkowej 100$, więc świetna cena - chociaż dośc spory wydatek.