Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 524028 razy)

Online Konrad

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #2340 dnia: Pn, 17 Luty 2025, 16:10:14 »
Styczniowe zakupy:

Offline burberry

« Odpowiedź #2341 dnia: Wt, 18 Luty 2025, 12:46:25 »
Kupiłem ostatnio kilka komiksów:

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2342 dnia: Pt, 28 Luty 2025, 20:44:22 »

Fury na posterunku.

Generalnie nie mam jakiegoś parcia, żeby brać nowości od razu na premierę, ale ten przypadek jest trochę inny. Kilka lat temu polskie wydanie Punishera Max było impulsem, dzięki któremu powróciłem na poważnie do czytania komiksów. Momentalnie przerobiłem cały run Ennisa, po czym każdy kolejny tom stawał się z miejsca jedną najbardziej wyczekiwanych premier.

Fury'ego traktuję jako uzupełnienie tej kolekcji. Pierwszą historię znam jeszcze z czasów czytania Mandragory (oraz powtórki sprzed kilku lat), a całość nareszcie pojawia się w porządnym wydaniu, które na półce będzie się super komponować obok Franka. Nawet fakturę okładki dostosowali - przeczytałem 2 zeszyty i już jest cała wypalcowana ;D

Offline perek82

« Odpowiedź #2343 dnia: Nd, 23 Marzec 2025, 10:32:20 »
Stosik z pierwszego kwartału. Skromnie, bo wdrożyłem plan naprawczy i ograniczyłem zakupy do tego, co naprawdę mnie interesowało. Nadal jest na czym pracować, bo nie wszystko się spodobało. No ale jak już jestem na targach, to coś kupuję. Pewnie w maju w Warszawie też coś nieplanowanego wpadnie.
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *
Locke & Key (Keyhouse compendium) ***

Online Konrad

« Odpowiedź #2344 dnia: Wt, 25 Marzec 2025, 00:38:25 »
Najwyższy czas wrzucić lutowe zakupy:

Online Rodrigues

« Odpowiedź #2345 dnia: Pn, 07 Kwiecień 2025, 23:57:26 »
Zgrany kolorystycznie zespół. "Pszypadek? Nie sondzem."

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Murazor

« Odpowiedź #2346 dnia: Śr, 30 Kwiecień 2025, 22:10:03 »
Na ostatnich dwóch wyprzedazach w Atomie/Azylu kupiłem komplet Sin City, wersja Deluxe, a tak naprawde to mix Library Edition z DH i Absolute z DC.

Format absoluta, płócienna oprawa slipcase'a, punktowe lakierowane okładki (pasujące do wzoru na pudełku) z błyszczącą nazwą tomu.

Całość postawiona bokiem układa się w słowa SIN CITY (jak się przymruży oczy to lepiej widać :P ) Ciekawy zabieg, zwykle taka panorama jest na grzbietach - z oczywistych względów, kto układa komiksu bokiem :D

Komiks jest wydrukowany na świetnym offsecie. Gruby, ale nie sztywny papier, a czerń jest czarna (nie jak kreda, ale też dużo lepsza, niż szarości Screamu). Wielki format, niektóre grafiki można by wyciąć i oprawić :P

Dodatkowo każdy tom posiada teczkę z "ekskluzywną grafiką" - nie sprawdzałem, czy to wcześniej nie publikowane grafiki, czy po prostu wydruk w dobrej jakości.

Dodatkowy bajer - barwione brzegi. A z tyłu każdego tomu, cytat z komiksu. Na Żółtym draniu trafił się mój ulubiony z całej serii :)

Komplet jest ciągle dostępny, np.: w Azylu po 160 zł za sztukę, przy okładkowej 100$, więc świetna cena - chociaż dośc spory wydatek.
« Ostatnia zmiana: Śr, 30 Kwiecień 2025, 22:11:52 wysłana przez Murazor »

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2347 dnia: Pt, 02 Maj 2025, 13:13:11 »
 Komiksy do grilla i piwka. Kiełbaska z odrobiną Smaku Liter to  nieodłączny atrybut każdej Majówki    8) 8)

Pozdro i udanego wypoczynku!

Offline Death

« Odpowiedź #2348 dnia: Pt, 02 Maj 2025, 19:09:33 »
Super, że kupiłeś Klatki!

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2349 dnia: So, 03 Maj 2025, 21:19:00 »
Generalnie nie wiem jak mi te Klatki umknęły , wziąłem bo w którymś tam poście napisałeś że to jest znakomity komiks no i przypomniałeś mi o jego istnieniu :) a po wstępnym przekartkowaniu już wiem że to będzie znakomite. Mckean Mistrz także  proponuję brać póki jest bo to komiks sprzed czasów mrocznej inflacji czyli duża cegła za stówkę 8) 
Teraz za stówkę to ledwo na jakąś chudzine od Screamu można sobie pozwolić  ::)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #2350 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 20:59:04 »
Ostatni zakup, plus wcześniejsze.  ;)

Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Online Konrad

« Odpowiedź #2351 dnia: So, 10 Maj 2025, 22:54:00 »
Kurde, myślałem, że już dawno wrzucałem tutaj marcowe zakupy, a teraz patrzę i nie ma :o
No to z dużym opóźnieniem:

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2352 dnia: Nd, 11 Maj 2025, 00:56:02 »
-Konradzie, ile komiksów kupiłeś  w marcu?
- Tak.

Online Rodrigues

« Odpowiedź #2353 dnia: Nd, 11 Maj 2025, 08:11:12 »
O widzę, że szkoła usera Roble. Mam na myśli te Diplodoki na spodzie  ;D ;D ;D

Konrad, ile z tego, co kupisz, wrzucasz później w drugi obieg?
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Online Konrad

« Odpowiedź #2354 dnia: Nd, 11 Maj 2025, 20:10:31 »
Tak. To od razu też wjeżdżają kwietniowe 8)

@Rodrigues
Ale tam jest tylko jeden Diplodok, bo storyboard mnie nie interesował. A inaczej ułożyć się ich nie dało, bo są w poziomym formacie
Raczej nic nie sprzedaję, chyba że jakieś duble, albo stare wydania gdy wymieniam je na nowe edycje