Październik on fire.
Najpierw komiksy.
Wpadł na przykład ostatni, brakujący tom Mrocznych Miast czyli Mury Samaris. Miałem już wydanie Manzoku sprzed dwóch dekad, ale Scream wydał album z dodatkowymi historiami o mieście Pahra. Jest to jedna z najlepszych serii jakie ukazały się w ostatnich latach na polskim rynku. Koniecznie trzeba przeczytać.

Kilka dni temu odwiedziliśmy z kumplem rybnicki sklep Yatta.pl. Czytam niewiele mang, ale lubię wchłonąć niektóre perełki, więc kupiłem sobie zbiór opowiadań na podstawie prozy H. P. Lovecrafta. W górach szaleństwa już miałem w poprzednim wydaniu, które też ma ten powiększony względem innych mang format, a w Yatta.pl wpadł zbiór opowiadań. Dziś zamówiłem Cień spoza czasu, więc to już będzie cała kolekcja. Oprócz tych wspaniałych albumów polecam też rybnicki oddział Yatta.pl, bo ma niezwykle miłą i kompetentną obsługę.

Ostatnio wyszło dużo historycznych, kostiumowych, przygodowych albumów, jakie bardzo lubię czytać. Król rozpustników, Czerwona Maska, Dżakarta, Ixbunieta, Alvar Mayor. Super miesiąc.

Moja przygoda z Wiedźminem zaczęła się od komiksów Dom ze szkła oraz Dzieci lisicy. Reszta jest historią:
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/jeden-komiks/msg222799/#msg222799Bardzo czekam na kolejne opowieści z tego świata, wolałem Tobina, ale Sztybor dobrze pisze i przyjemnie się czyta.

Powyżej również film DVD, za który zapłaciłem aż 100 zł. Długo szukałem Morderstwa na zlecenie i w końcu dopadłem. Kupiłbym w obojętnie jakim stanie pudełka, byleby płyta była ok, a trafiła się perełka w folii.

Skoro Sherlock i filmy, no to dzisiaj do Paczkomatu przyszedł Młody Sherlock Holmes, którego nigdy nie widziałem.

Jakoś lubię ostatnio oglądać filmy kryminalne. Wyszukuję perełki.

2 miesiące temu kupiłem Człowieka z tatuażem i trzecią część Fantomasa. Powtórzyłem po latach i były tak świetne jak je zapamiętałem, więc chcę powtórzyć kolejne, dlatego kupiłem:

Czytam mało książek, ale zawsze lubiłem kryminały Krajewskiego o Wrocławiu, więc wpadł kolejny.

Kupiłem też i skończyłem wczoraj dodatek do Horizon: Forbidden West. Bardzo lubię tę grę, a dodatek dowiózł ( podobnie jak dodatek do Cyberpunka).

Kupiłem filmy o Sherlocku i komiks na podstawie Lovecrafta, a co by było gdyby tak połączyć te dwa światy?
Ta gra. Będzie się działo, bo to Sherlock Holmes w świecie Lovecrafta, a kupiłem główną grę i dodatki na promocji w PlayStation Store.

Ozdobiłem też pokój plakatem z The Last of Us.

A bonusowo wrzucam zdjęcie rysunku Rosińskiego z krakowskiej wystawy sprzed kilkunastu lat. Chyba nigdy nikomu tego nie pokazywałem. Ostatnio mi się przypomniało, że mam takie coś na półce, opowiedziałem o tym rysunku przy piwie na MFK Rodriguesowi, a po powrocie z Łodzi wysłałem mu zdjęcie, no to wrzucam też tutaj. Jakoś zapomniałem, że Rosiński kiedyś mnie narysował w katalogu wystawy.