Autor Wątek: donT - kolekcja  (Przeczytany 47797 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rabies

Odp: donT - kolekcja
« Odpowiedź #180 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 23:12:47 »
Elegancko. Z góry ma to samo, plus
Dół, tu gorzej, nie mam nic. Swego czasu na Allegro były trzy zeszyty Stary Toasters, bez czwartego. Nie kliknąłem i do dzisiaj żałuję:(

Offline donT

« Odpowiedź #181 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 11:09:13 »
Dzieki stary, caly czas debatuje nad tym artbookiem i chyba sie w koncu skusze (zanim wykupia!). Co do ST - moze tak lepiej. Uwierz mi, nie majac 4 zeszytu tracisz wszystko. To cholernie pokrecona, trudna historia, ktora mimo poczatkowego chaosu pieknie spina sie w ostatnim akcie. Majac 3/4 zostalbys tylko z mega cliffhangerem...
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline donT

« Odpowiedź #182 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 17:25:48 »
Kolejny, mocny zestaw, zamykajacy kwiecien i maj. Totalny misz masz, kilka grubasow, sporo spandexow, ale duzo dobrej lektury!

Najnowszy Batman z Black Label jeszcze czeka na swoja kolej i pomimo wydania w standardowej jakosci DC czyt. podlej, na cieniuchnym papierze, duzy plus za fajny bajer jaki jest "glowing in the dark" okladka. Ciekawe czy Egmont tez taka da.

Spoiler: PokażUkryj

Offline Popiel

« Odpowiedź #183 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 17:48:35 »
"W głowie Sherlocka" dopiero teraz? Oooo, będziesz Pan więcej niż zadowolony!

Offline donT

« Odpowiedź #184 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 17:56:42 »
No tak jakosc wyszlo, uciekl mi z radaru. Przeczytalem i zgadzam sie - jestem wiecej niz zadowolony.
Genialny tytul!
 ;)

Offline donT

« Odpowiedź #185 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 10:39:35 »
I siuuuup... poleczkowe smakolyki z ostatnich 2 miesiecy.
Pare graficznych bomb, 2 komiksy nieme (ktore zawsze bardzo lubilem), nowy Corben i ogolnie takie takie. 

Offline Death

« Odpowiedź #186 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 11:07:41 »
To na dole po lewej wygląda fajnie. Już gdzieś ten komiks widziałem. :)

Offline donT

« Odpowiedź #187 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 11:51:26 »
Jesli zobaczysz raz jeszcze - kup, podejdzie Ci. To cholernie oryginalny tytul. Cala akcja zamyka sie w tytulowych 3 sekundach, ale tu nie chodzi o "co" tylko "jak". Pierwsza scena - koles wyciaga klamke i mierzy z niej innemu kolesiowi w leb. Nastepna strona to ta sama scena, ale ukazana jako odbicie w telewizorze. Kolejna to odbicie telewizora w lustrze. Pozniej to co widac w lustrze, odbija sie w metalowej misce. I tak dalej, i tak dalej. Kazda strona posuwa akcje o kilka dziesiatych sekundy, dodajac to tego nowy kat, perspektywe oraz niewidoczne wczesniej szczegoly, ktore powoli ukladaja sie w logiczna calosc przynoszac bardzo zaskakujace zakonczenie. 3 Seconds to eksperyment, ale udany. Polecam go wszystkim lubiacym rzeczy nieprzecietne i unikalne w swej formie.

Offline rapr

« Odpowiedź #188 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 12:22:20 »
A jak ten Yucatan? Mam go na oku, ale zastanawiam się, jak jest z fabułą

Offline Saruman

« Odpowiedź #189 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 13:15:32 »
Jesli zobaczysz raz jeszcze - kup, podejdzie Ci. To cholernie oryginalny tytul. Cala akcja zamyka sie w tytulowych 3 sekundach, ale tu nie chodzi o "co" tylko "jak". Pierwsza scena - koles wyciaga klamke i mierzy z niej innemu kolesiowi w leb. Nastepna strona to ta sama scena, ale ukazana jako odbicie w telewizorze. Kolejna to odbicie telewizora w lustrze. Pozniej to co widac w lustrze, odbija sie w metalowej misce. I tak dalej, i tak dalej. Kazda strona posuwa akcje o kilka dziesiatych sekundy, dodajac to tego nowy kat, perspektywe oraz niewidoczne wczesniej szczegoly, ktore powoli ukladaja sie w logiczna calosc przynoszac bardzo zaskakujace zakonczenie. 3 Seconds to eksperyment, ale udany. Polecam go wszystkim lubiacym rzeczy nieprzecietne i unikalne w swej formie.

Oby to ktoś wydał w Polsce!

Offline donT

« Odpowiedź #190 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 13:27:59 »
A jak ten Yucatan? Mam go na oku, ale zastanawiam się, jak jest z fabułą

Jesli kupujesz komiksy glownie dla opowiadanej historii, to Yucatan raczej nie bedzie dobrym wyborem. Fabula jest bardzo pretekstowa, przypomina nieco naparzanke w stylu Apocalypto,  a sam komiks mozna przeczytac w 10min. Rysunkowo jednak wymiata. Wzialem w ciemno, bo w moim LCS mieli go za dyszke. Krociutki, malutki, ale graficznie bomba.
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Lipiec 2025, 15:01:39 wysłana przez donT »

Offline Popiel

« Odpowiedź #191 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 15:20:29 »
Jestem ciekaw Twojej opinii o "Ostatnim Mohikaninie". Bardzo się jarałem, kupiłem tuż po premierze, sprzedałem tuż po lekturze :)

Offline donT

« Odpowiedź #192 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 15:30:42 »
Motyla noga... to juz chyba 2 niezbyt pochlebna opinia jaka widze na forum...a innych nie bylo  :o
Jak tylko przeczytam to skrobne pare slowek. 

Offline donT

« Odpowiedź #193 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 11:17:45 »
Wakacyjny misz-masz rzeczy nowych i tych starszych, ktore z roznych wzgledow gdzies mi po drodze umknely.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #194 dnia: Nd, 24 Sierpień 2025, 14:39:20 »
Czy w tym tomie Kietha są może jakieś starsze rzeczy, np coś z czasów the Maxx?  :)
,, - Eeeeech.''