Autor Wątek: donT - kolekcja  (Przeczytany 47902 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline donT

Odp: donT - kolekcja
« Odpowiedź #165 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 22:53:45 »
To się chyba tak samo rozeszło jak ten Weapon X.

Podejrzewam, ze tak. Love and War oraz Elektra: Assassin w jednym albumie, w wielkim formacie, za taka cene? Kazdy by wzial.
 ;)
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline gashu

« Odpowiedź #166 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 07:47:11 »
Ci "X-meni" Arthura Adamsa to typowy art-book, czy jest tam w środku trochę komiksu?

Offline donT

« Odpowiedź #167 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 08:10:55 »
Artbook, ale bez szalu. Wieksza czesc zawartosci to kadry z komiksow. Malo jest plansz na cala strone.

Offline donT

« Odpowiedź #168 dnia: Nd, 13 Październik 2024, 22:40:30 »
Yippee-ki-yay! Nowy, mocny zestaw i kilka hitow.
 :)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #169 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 16:01:10 »
Ło Panie, niezłe kąski. Daj koniecznie znać, jak Aimee poradziła sobie z Władcą Much.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline donT

« Odpowiedź #170 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 12:04:20 »
Krol zloty, czyli najlepszy (obok kuriera) ziom komiksiarza - pan Liscionosz przybyl wczoraj rano z nowa perelka zaslugujaca na indywidualny wpis. Jest nia kolejny komiks mojego ulubionego artysty - The Dead Kingdom of Flies: Bisley Raw Edition. Nie jest to dzielo nowe, tylko inna wersja tytulu, ktory ukazal sie w 2009 roku czyli sto lat temu (ale wciaz mozna go bez problemu dostac). TDKoF cala pewnoscia nie jest najladniejszym albumem Biza, ale jak wszyscy wiemy - etap kiedy mu sie chcialo ma on juz dawno za soba i niczego nikomu udowadniac nie musi. Anyway, Raw Edition jest jak zagladanie artyscie zza plecow i zawiera same szkice, bez tuszu, kolorow czy dymkow. Jak nazwa sugeruje, jest czyms w rodzaju "work in progress", raczej dla fanow i osob posiadajacych wydanie podstawowe (pozbawiony tekstu, jest calkowicie niezrozumialy). Ja bardzo lubie takie rzeczy, wzialem wiec z pocalowanie w reke. I nie, nie sa to szybkie fiutasy, tylko staranne, pelne detali szkice. Co czyni go unikalnym jest fakt, ze wydany zostal przez malutkie wydawnictwo z Irlandii Polnocnej - Berserker Comics. Wydawca ten wypuscil dotychczas 3 artbooki Biza, sprzedaje jego oryginalne prace i ogolnie - jest on dla nich kolem napedowym. Druk poprzedzila Kickstarterowa zrzutka i puszczono go w nieduzym nakladzie. Nie wiem czy bedzie dostepny w normalnej dytrybucji, nawet jesli - watpie aby mozna go bylo kupic przez dluzszy okres. Teraz jest najlepszy i byc moze jedyny czas aby sie w ten albumik zaopatrzyc. Kto chce, radze sie pospieszyc i uderzac do wydawcy.

Bardzo prosze, kilka fotek ze srodka.

Obie wersje

Edycja Raw

Oryginal dla porownania

I jeszcze Bizowe artbooki z Berserker Comics

edit: literowka
« Ostatnia zmiana: Pt, 08 Listopad 2024, 12:54:04 wysłana przez donT »

Offline donT

« Odpowiedź #171 dnia: Wt, 17 Grudzień 2024, 14:59:17 »
Smakowity zestaw zamykajacy rok 2024.

Offline donT

« Odpowiedź #172 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 23:20:45 »
Swiateczna niespodzianka i powrot do szczeniecych lat.
 ;)

Online Popiel

« Odpowiedź #173 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 23:52:09 »
Dostałem taki zestaw półtora roku temu i sam się zdziwiłem, ile radości mi dał ten powrót. To wciąż są naprawdę bardzo fajne komiksy!

Offline donT

« Odpowiedź #174 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 11:55:14 »
Pelna zgoda. Pierwsze ksiegi sa momentami troszke ramotkowe, ale dawkuje sobie 1-2 dziennie i wchodza gladziutko. Jak piszesz - to wciaz sa bardzo fajne komiksy!

Offline donT

« Odpowiedź #175 dnia: Pt, 24 Styczeń 2025, 16:51:05 »
2025 rozpoczety konkretnym tupnieciem i baaardzo mocnym zestawem.

Po wielu miesiacach poszukiwan, regularnym sprawdzaniu amazona, ebaya i adverts.ie (irlandzkie allegro) udalo mi sie w koncu zdobyc Creepy Presents Corbena, w bardzo okazyjnej cenie i swietnym stanie. Uwierzcie, to sie nie zdarza w przypadku tego zbioru. Do kolekcji na bialym koniu wjechalo takze CE. Te 2 cegly robia kolosalne wrazenie! Arek, raz jeszcze wielkie dzieki! Do tego inne smakolyki - uczta dla oczu wg Cazy i Sienkiewicza, kapitalny Murder Falcon, cudownie nostalgiczny Blaki i kupiony calkowiecie w ciemno, a przeokrutnie smieszny Pantheon.
Mniam, mniam... rok nie mogl zaczac sie lepiej.
 ;)

Offline donT

« Odpowiedź #176 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 16:26:20 »
Nareszcie! Byly obsuwy, rozne perypetie podczas zamawiania, ale w koncu jest! Komplet Dena w pelnej okazalosci, na ktory czekalem od pierszych zapowiedzi jak dzieciak na Boze Narodzenie. Gdyby kilka let temu ktos powiedzial mi, ze bede go mial na swoich polkach w calosci, popukalbym sie jedynie w czolo. Ale jest i ciesze sie na maxa, dla mnie to jeden z najwiekszych skarbow kolekcji i ogolnie - milestone w historii komiksu undergroundowego.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #177 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 22:04:11 »
gratulacje! faktycznie to komiks legenda, kompletnie niedostępny na rynku. moja piątka jeszcze nie dojechała ale czuję hype równie mocno.

Offline donT

« Odpowiedź #178 dnia: Nd, 16 Marzec 2025, 12:45:09 »
Po mocnym poczatku roku, luty i marzec ciut wolniej, ale tez grubo.

Offline donT

« Odpowiedź #179 dnia: Pt, 02 Maj 2025, 11:41:53 »
Dzis troszke z innej beczki. Byl Biz, byl Corben, przyszla wiec pora na pochwalenie sie skromnna kolekcja innego Artysty z mojej absolutnej top 5. Bill Sienkiewicz to ktos wobec kogos trudno przejsc obojetnie, uwazany za jednego z najbardziej rozpoznawalnych i najwiekszych w swoim fachu. Szkoda, ze od dawna poszedl w okladki i tylko okazyjnie zrobi jakis pojedyczny zeszyt. Anyway, moj zbiorek nie jest duzy, ale kto kuma ten z latwoscia wypatrzy kilka perelek, ktore mialem (mega!) szczescie upolowac i z posiadania ktorych jestem bardzo dumny.
 ;)