Autor Wątek: 8azyliszek - kolekcja  (Przeczytany 173035 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazza

Odp: 8azyliszek - kolekcja
« Odpowiedź #510 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 13:56:10 »
Ooo, nie spodziewałem się, że ten "Grób Batmana" to taki grubasek!  :o

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #511 dnia: So, 15 Październik 2022, 23:54:10 »
Jak to kosztuje aż 80 zł, to chociaż tyle dobrego, że parę stron ma. Jest w opisie komiksu - 296 stron, więc można się było tego spodziewać.

https://www.gildia.pl/komiksy/531126-grob-batmana

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #512 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 12:16:13 »
No i są wszystkie tomy Ciemnej Strony Marvela, które chciałem mieć. Black Widow to prawie całkowity dubel, więc odpuściłem. Teraz tylko przeczytać całość.

Offline Voitas

« Odpowiedź #513 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 12:56:35 »
Ależ kłuje w oczy ten brak tomu nr 2 w czarnej kolekcji :P

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #514 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 13:01:39 »
I w niebieskiej i w Hachette też kłuje w oczy. Tak się nie zachowują prawdziwi komiksiarze :(

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #515 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 22:22:28 »
Przy dzisiejszych cenach nie zamierzam płacić jeszcze raz za komiks który już mam. Zbieram kasę na premiery. Zobaczymy jak będzie wyglądać trzecia polska Kolekcja Carrefoura jeśli kiedyś u nas wyjdzie.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #516 dnia: Wt, 01 Listopad 2022, 15:06:39 »
Przyszedł ostatni tom Ultimate Spider-Man Peter Parker. Szkoda mi trochę następnego z Prelude, ale jeśli to znowu będzie podwójny trejd ze Śmiercią Spider-Mana, to przy dzisiejszych cenach ja odpuszczam. Wystarczy mi WKKM 82.

Online Crono

« Odpowiedź #517 dnia: Wt, 01 Listopad 2022, 16:28:21 »
O, a na USM nie zmieniono logo Marvela na czerwone?0_o

Offline michał81

« Odpowiedź #518 dnia: Wt, 01 Listopad 2022, 16:42:07 »
O, a na USM nie zmieniono logo Marvela na czerwone?0_o
W przypadku Ulitmate X-men też nie zmieniono.

Online Crono

« Odpowiedź #519 dnia: Wt, 01 Listopad 2022, 17:04:57 »
W przypadku Ulitmate X-men też nie zmieniono.
Jeszcze nie kupiłem, ale dobrze wiedzieć. Przynajmniej będzie jednolicie na półce🙂

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #520 dnia: Wt, 01 Listopad 2022, 17:21:13 »
To już końcówka tej serii. Przynajmniej w wersji Ultimate Petera Parkera. Jak ktoś ma już z 10 dotychczasowych tomów, to chyba nie opłacałoby się rezygnować.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #521 dnia: Wt, 01 Listopad 2022, 18:37:44 »
Może E przy ostatnich tomach dał radę wynegocjować, żeby zostało spójnie. Tak samo chyba ostatni tom "Promethei" puścili jeszcze z Vertigo, mimo że już wtedy wydawali inne rzeczy pod logiem Black Label.

Online Kadet

« Odpowiedź #522 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 20:15:25 »
Obstawiam raczej, że to przez czerwony kolor grzbietu USM - czerwone logo zlałoby się z tłem.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Arne

« Odpowiedź #523 dnia: Pn, 14 Listopad 2022, 14:17:29 »
Obstawiam raczej, że to przez czerwony kolor grzbietu USM - czerwone logo zlałoby się z tłem.
To Ultimate X-Men jak wytłumaczyć? Tam grzbiet jest czarny i by się nie zlewał

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #524 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 16:22:47 »
No i po długim weekendzie oczekiwania, wreszcie odebrałem listopadową paczkę z Taniej książki. W oczy rzuca się jakie to wszystko drogie się robi. Teraz za 10 komiksów i 2 książki zapłaciłem 590 zł. Plus wcześniej 100 zł za Ultimate Spider-Mana 12 i Miki Podróżuje w czasie. Cały mój pakiet październikowy przekroczył mój limit o 200 zł. To bardzo źle.

Dziś żałuję, że nie zbierałem Kolekcji De Agostini z Komiksami Star Wars. Ale mój portfel wtedy już nie wyrabiał. No i zwykle bardziej wolałem książki Star Wars niż komiksy. Zbierałem kolekcję książkową SW Edipresse i byłem happy. Ale najgenialniejszą pozycją była wtedy oczywiście Trylogia Thrawna. Timothy Zahn stworzył genialną postać wielkiego stratega i admirała, który chciał przywrócić Potęgę Imperium. A teraz kończę trzecią trylogię jego losów. Polecam gorąco wszystkie 9 książek i serial Star Wars: Rebelianci, kto jeszcze nie czytał i nie widział.

Znalazłem jeszcze w pudle prawdziwy staroć-rarytas. Czarno-biały komiks "Black Jack" o seryjnym mordercy, który zabijał swoje ofiary żrącym kwasem. Zdążyłem już zapomnieć że to mam. :) Dziś już nikt nie pamięta o wydawnictwie Rekin. :)