Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 198873 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline perek82

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #1815 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 08:15:48 »
Wczoraj apka mi zabrzęczała, że padł gol wyrównujący, gdy wracałem z psem. To pomyślałem, że obejrzę dogrywkę. Włączyłem w 90 minucie i się załapałem na historycznego gola.
Te legendarne 32 lata temu byłem na kilku meczach Motoru. W przyszłym sezonie pewnie będę musiał wrócić do Canal+ (liga angielska tam zdaje się będzie), więc może i jakiś mecz też zobaczę. Najchętniej przeciwko Legii z ich byłym trenerem.
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **

Online adamarluk

« Odpowiedź #1816 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 08:21:24 »
Gratuluję! Trzymałem kciuki za Motor w tych barażach

… a ja za Arkę  :(

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1817 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 08:34:00 »
Arka grała ostatnio w ekstraklasie, Motor pojawi się pierwszy raz od 32 lat. Patrze przez pryzmat kibicowski. Będzie cos nowego, tak samo jak GKS po 19 latach

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1818 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 10:19:29 »
A co do kadry to generalnie przestałem śledzić ich poczynania przed Katarem ale dziś rzuciły mi się w oczy takie oto złote myśli:
Robert Lewandowski wziął udział w pierwszej konferencji prasowej na czerwcowym zgrupowaniu.

"Nigdy wewnętrznie nie miałem poczucia, że mamy taką reprezentację, która ten medal powinna lub ma szansę zdobyć"

Sorry ale ktoś chciałby grać w drużynie z kapitanem co pitoli takie demotywujace farmazony?  Jest tam trochę młodych chłopaków i zamiast ich wspierać i nakręcać to na starcie podcina im skrzydła, kabaret.

A gdy Engel w 2002 mowił, że jedziemy po medal to mieli go za kretyna i w sumie boisko zweryfikowało jego plany.

Lewy głupi nie jest, lepiej zdjęć presję z zespołu, zwłaszcza gdy w grupie nikt nie odważy się powiedzieć, że jesteśmy faworytem.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1819 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 12:02:29 »
Lewandowski niestety jest słabym kapitanem i liderem tej kadry. Niestety my żyjemy etykietkami, że nasi gracze grają w Barcelonie, Napoli, Juventusie, Arsenalu, to my potrafimy grać, ale jest mnóstwo innych reprezentacji, które nie mogą poszczycić się takimi laurkami i co robią? Wychodzą na boisko i grają na całego wygrywając z nami. Każdy program medialny to przecież żałosne pokazówki plansz z klubami, gdzie mamy reprezentantów i ile minut grali w tych klubach ... a później zdziwienie, że jest źle. Jesteśmy rozczarowani. To, co mówi ostatni Lewandowski nie ma znaczenia, bo niestety jego marketingowa wartość wymusza zachowania w których najczęściej chowa głowę w piasek, albo milczy, ale nikt w mediach nie odważy się "podnieść głosu", że to jest kapitan i lider, że on pierwszy ma wychodzić, że ma być liderem na boisku i poza nim.

Zaraz się zacznie w programach analiza przeciwników na Euro i będzie wyglądać tak, że pokażą plansze, że Holandia ma tu takich i takich graczy ... a to będzie trudno. Francja takich i takich, też poza zasięgiem. Austria - no chwila nie ma potęg, gdzie Barcelona, Juventus, Man City, a to oni są do pokonania i do tego jeszcze będzie to na planszach porównywanie pozycja do pozycji, a że nasz z Arsenalu, to nasz lepszy więc w sumie mamy lepszych zawodników.   

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1820 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 14:02:48 »
Dlatego polskiej publicystyki dotyczącej Polaków nie da się czytać. Okej, zdarzają się jednostki wybitne jak Lewandowski albo Świątek, ale  jako kibic Juventusu mam dość artykułów, że "Szczęsny i Milik niestety na wylocie z Juventusu".
Jakie "niestety"? Ktoś z tej redakcji oglądał mecze? Bramkarz do odpalenia i napastnik, który strzelał praktycznie tylko w krajowym pucharze. Nie patrzę zawodnikom w paszporty, jak przyjdą za nich jacyś młodzi Włosi (wolę by we włoskim klubie o jego sile stanowili rodacy, tak samo w polskich klubach Polacy) to nawet bardziej się ucieszę. Nie oglądam piłki ligowej albo kontynentalnej dla Polaków, dla mnie mogliby w ogóle nie grać zagranicą, tylko prawda jest taka, że u nas w Polsce więcej ludzi obejrzy mecz Barcelony z Victorią Pilzno niż Liverpool z City co jest naprawdę straszne biorąc pod uwagę, że widownia piłkarska i tak mocno się u nas obniża.

Z drugiej strony, no coś w tym jest, że wychodzą na nas drużyny takie jak Albania, z której można wymienić dwóch, może trzech przeciętniaków, którzy przewinęli się przez ligę włoską, podczas gdy u nas mamy "podobno" talenty i "czołowych" przedstawicieli najmocniejszych lig świata i gra nie idzie.

Offline Deg

« Odpowiedź #1821 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 19:40:59 »
Będzie cos nowego, tak samo jak GKS po 19 latach
GKS to akurat mi nie leży ;) żal, że Zagłębie Sosnowiec znowu spadło :(

A co do kadry to generalnie przestałem śledzić ich poczynania przed Katarem ale dziś rzuciły mi się w oczy takie oto złote myśli:
Robert Lewandowski wziął udział w pierwszej konferencji prasowej na czerwcowym zgrupowaniu.

"Nigdy wewnętrznie nie miałem poczucia, że mamy taką reprezentację, która ten medal powinna lub ma szansę zdobyć"

Sorry ale ktoś chciałby grać w drużynie z kapitanem co pitoli takie demotywujace farmazony?  Jest tam trochę młodych chłopaków i zamiast ich wspierać i nakręcać to na starcie podcina im skrzydła, kabaret.

A ja dzisiaj przeczytałem:

Cytat: Robert Lewandowski
Przed startem Euro czuję spokój. Mam bardzo pozytywne nastawienie, nie tylko do turnieju, ale przede wszystkim do przygotowań. Patrzymy na to wszystko z optymizmem, jest w nas siła ducha. Jedziemy tam pokazać się z dobrej strony i zdajemy sobie sprawę, że tylko razem, jako drużyna, dodając do tego nasze indywidualności, możemy zrobić coś fajnego na tym turnieju. Faktycznie nie czuć tego "balonika", który w przeszłości często był pompowany. Niezależnie od tego i tak musimy skupić się na naszej robocie. Przed nami ciężka praca i musimy jak najlepiej się przygotować, żeby nasza forma nadeszła już z pierwszym meczem.
Co uznam za sukces? Ciężko powiedzieć. Nie mam jednoznacznej odpowiedzi. To się okaże dopiero w trakcie turnieju, gdzie na pewno będziemy czuć wsparcie polskich fanów. Dla mnie najważniejsze jest to, żebyśmy przede wszystkim dobrze grali i zdobywali punkty, a według mnie jesteśmy w stanie to zrobić. Co będzie tym sukcesem, to myślę, że okaże się dopiero po zakończeniu mistrzostw Europy

This is my truth, tell me yours.

Offline Deg

« Odpowiedź #1822 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 23:05:37 »
Żeby nie tworzyć nowego tematu: gra ktoś z was w Hattrick.org?

Offline Leyek

« Odpowiedź #1823 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 23:30:16 »
W weekend poznaliśmy komplet uczestników europejskich pucharów w sezonie 2024/25 i potencjalnych rywali polskich zespołów. Pierwsze losowania, w których polskie drużyny poznają swoich rywali, odbędą się 18 i 19 czerwca. Wisła Kraków rozpocznie grę w pucharach 11 lipca, a Jagiellonia Białystok, Legia Warszawa i Śląsk Wrocław 23-25 lipca.

W sezonach 2024/25-2026/27 europejskie puchary będą rozgrywane w zupełnie nowym formacie. Najważniejszymi zmianami są zwiększenie liczby drużyn w fazie grupowej z 32 do 36 drużyn we wszystkich trzech pucharach oraz brak podziału na mniejsze grupy - drużyny będą rywalizować w jednej dużej grupie. Dodatkowo Liga Konferencji Europy została przemianowana na Ligę Konferencji.

http://www.90minut.pl/news/332/news3323356-Przed-losowaniem-europejskich-pucharow-2024-25.html

Offline Spiff

« Odpowiedź #1824 dnia: Wt, 04 Czerwiec 2024, 18:10:08 »
 29 maja minęło równo 31 lat od pamiętnego meczu eliminacji MŚ  Polska- Anglia na Stadionie Śląskim w Chorzowie.
 Mecz zakończył się remisem a do historii przeszedł jako „ Mecz zmarnowanych szans” lub „ Mecz fruwających ławek”.

Piszący te słowa miał przyjemność oglądać to spotkanie na żywo i przeżyć.
pamiątkowo-historyczny bilet :

...

więcej :
https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/slynne-slowa-szpakowskiego-i-bitwa-na-trybunach-stadion-slaski-ucierpial/y6ey7pl

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline perek82

« Odpowiedź #1825 dnia: Wt, 04 Czerwiec 2024, 19:21:53 »
Oglądałem u babci na czarno-białym szrocie, któremu pomagało huknięcie z pięści od czasu do czasu.
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **

Offline greg0

« Odpowiedź #1826 dnia: Wt, 04 Czerwiec 2024, 19:37:53 »
Oglądałem u babci na czarno-białym szrocie, któremu pomagało huknięcie z pięści od czasu do czasu.

"Zamieszki przeniosły się później pod stadion."

...

zajebiste czasy. :)
« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Czerwiec 2024, 19:43:48 wysłana przez greg0 »
Ważne żeby narzekać...

Offline Koalar

« Odpowiedź #1827 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 14:17:28 »
Ja tam jestem lekko optymistycznie nastawiony przed Euro. Jesteśmy słabeuszami w bardzo mocnej grupie. Mała presja, balonik nienapompowany jak zwykle. Jest jakaś tam rywalizacja o miejsca w składzie. Nie musimy prowadzić gry, co wychodzi nam słabo. Kiedyś dobrze graliśmy z kontry i może to zagra. Przy mądrej obronie (nie takie totalnej jak w Katarze) mamy szansę coś tam ugrać. Jeszcze może trochę nas zlekceważą, może jakoś dobrze się mecze ułożą. Jak nie wyjdzie, to trudno, byle było zaangażowanie.

Tak czy siak szykuje się święto futbolu w postaci Euro i będzie fajnie :)
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Deg

« Odpowiedź #1828 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 21:55:36 »
Sparingi przed Euro:

Polska - Ukraina 3:1
Anglia - Islandia 0:1
Niemcy - Grecja 2:1
Szkocja - Finlandia 2:2
Czechy - Malta 7:1
Albania - Azerbejdżan 3:1
Rumunia - Liechtenstein 0:0  :o

Jest ciekawie :)
Nasi tradycyjnie uznali, że mecz trwa 30 minut, ale obrona później wypadła całkiem nieźle.
Kontuzja Milika mnie nie martwi (choć życzę zdrowia), na Euro bym go nie zabrał.
Niezły Buksa, Urbański bez tremy, Skorupski mógłby być podstawowym bramkarzem.
Ogólnie nie jest źle, tyle że Holandia to nie Ukraina ;)
« Ostatnia zmiana: Pt, 07 Czerwiec 2024, 22:53:54 wysłana przez Deg »

Offline kubisz

« Odpowiedź #1829 dnia: Wt, 11 Czerwiec 2024, 14:57:45 »