Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 199004 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline HugoL3

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #1725 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 00:04:28 »
Angaż do sztabu ma sens w przypadku ludzi, którzy faktycznie chcą tu pracować i to znacznie dłużej niż u jednego selekcjonera.
Paru byłych piłkarzy straciliśmy i w sumie żadnego z nich pożytku nie ma, udają ekspertów w TV.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1726 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 10:05:07 »
Zgadzam się i to ma sens dla trenerów, którzy chcą pracować dalej i stawać się lepszymi, bo pracują z najlepszymi na najwyższym poziomie. Jednak nie żartujmy z tego, że Jerzy Dudek, czy Tomasz Kuszczak będą w polskiej piłce pracować na innym stanowisku, które nie jest tak prestiżowe jak kadra, oni już zarobili i do tej pory nie byli chętni by ekstraklasie pracować, więc to się nie zmieni. Oczywiście, żaden z nich nie sprawi, że Szczęsny, Drągowski, Grabara - lista jest długa - nie sprawi, że ktoś tam będzie lepszym bramkarzem, ale praca z najlepszymi może sprawić, że trener będzie lepszym trenerem w przyszłości.

Sebastian Mila na tę chwilę ma bardziej ugruntowaną pozycję jako ekspert telewizyjny, czy internetowy niż trener. Jego rówieśnicy, którzy mają papiery trenerskie już pracują na niższych szczeblach, albo prowadząc rezerwy jakiegoś klubu. Oni za kilka lat dostaną pracę w ekstraklasie. W polskiej piłce już nie jeden przykład pokazał, że jak jakiś trener, czy piłkarz załapał się na karierę w TV, łatwiejsze pieniądze, to nie wraca na boisko. Tak samo będzie z Milą, który ma duże doświadczenie TV ... no może jeszcze pójść w stanowisko dyrektora sportowego. Jedyne co polska piłka z tego będzie miała, to anegdotki pojawiające się w programach po zakończeniu pracy z kadrą.
« Ostatnia zmiana: Cz, 21 Wrzesień 2023, 10:29:10 wysłana przez isteklistek »

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1727 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 10:20:49 »
No właśnie, paru trenerów poszło do TV i nie chcą wracać. I często są to ludzie, którzy ligi nie zawojowali. Przykłady: Nowak, Podoliński, Hajto, Ulatowski.
Tak ładnie gadają i tak mądrze, a później gdy wracają do pracy to wylatują z niej z hukiem (Nowak).

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1728 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 10:45:40 »
Ekspertów mamy najlepszych na świecie :).

Offline Deg

« Odpowiedź #1729 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 22:11:01 »
Tymczasem w alternatywnej rzeczywistości...

A nie, to dzisiaj w Warszawie. Zdarza się ;)

I post scriptum. Wiem, nie jest wysokich lotów :)
« Ostatnia zmiana: Cz, 21 Wrzesień 2023, 23:39:24 wysłana przez Deg »
This is my truth, tell me yours.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1730 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 09:10:11 »

Mecz z tych prima sort. Pod każdym względem. Rewelacyjny wynik, świetna gra Legii (nawet obrona nie była tak dziurawa jak ostatnim czasem, hehe), no i kibolsko na eleganckości

Offline deFranco

« Odpowiedź #1731 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 11:02:46 »
Jedno trzeba przyznać. Że w tym sezonie pucharowym, mecze Legii są efektowne.
Dobrze się to ogląda. Wyniki póki co się też zgadzają. Są na dobrej drodze by pójść w ślady Lecha.
Bo wydaje się, że LK to w końcu format idealnie skrojony pod najlepsze polskie drużyny.
Raków jak się zepnie to może w bólach to 3 miejsce wywalczy przed Sturmem i na wiosnę,
po dwunastu latach znów zagrają dwa polskie zespoły.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline deFranco

« Odpowiedź #1732 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 16:41:04 »
Sprzed kilku dni, Zoey Mahoney w żeńskim soccerze.
Ma dziewczyna fantazję, strzelić takiego gola  :o

No, który odważny "milioner" z LM spróbuje  :D
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1733 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 19:51:01 »
A to zmieniły się przepisy i można strzelić gola z autu?

Offline Deg

« Odpowiedź #1734 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 20:27:47 »
Skoro bramkarka dotknęła piłki wcześniej, to chyba wszystko ok. Tyle, że powinno to być raczej odnotowane jako samobój, tak myślę.
This is my truth, tell me yours.

« Odpowiedź #1735 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 22:58:01 »
 Oczy krwawiły. Kolejny skorumpowany produkt "polskiej szkoły" grania na cymbałkach za sterem. Pierwsza połowa  i dziewięciu piłkarzy stojących na naszej połowie i czających się na kontrę w meczu z Wyspami Owczymi, żenada po całości. Trzy punkty są jakby nie patrzeć, zobaczymy co dalej.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1736 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 23:20:13 »
Oczy krwawiły.

Mogło być jeszcze gorzej niż z Wyspami w Warszawie? ;) Tam oglądałem jakoś od 70 min i po tych kilkunastu minutach byłem pewny wpier*olu w Tiranie. Tu na szczęście zobaczyłem, że w 3 min gol to dalej już nie patrzyłem :)

Online perek82

« Odpowiedź #1737 dnia: Pt, 13 Październik 2023, 08:30:27 »
Gorzej nie było, bo już nie mogło być gorzej. Ale wyraźnej poprawy też nie zauważyłem. Często nie było widać naszej przewagi. Posiadanie piłki (do czasu aż oglądałem z uwagą) było wyrównane. Groźnych akcji niewiele. Często nas przyciskali presingiem i wtedy kończyło się lagą, albo wręcz wykopem w aut.
Wystarczy, żeby nasz przeciwnik miał siły do biegania i w miarę trzymał pozycje, to nie potrafimy się przedrzeć pod pole karne z szansą na strzał. Nie ma pomysłu. Nie potrafimy wyizolować zawodnika, żeby zagrał 1 na 1. Wolno podajemy do najbliższego.
Udało się strzelić w pierwszej akcji. Później trochę naciągana czerwona kartka, bo Mllik się przewracał, zanim doszło do kontaktu, a tego też jakoś za bardzo nie widziałem.
Trudno nas teraz nazwać średniakiem.
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1738 dnia: Pt, 13 Październik 2023, 08:55:42 »
Było sporo zmian u nas w składzie i jak na nowe rozdanie ciężko powiedzieć, czy ci, którzy się pojawili dali nowy impuls. Weryfikacja będzie z Czechami, bo z nimi będzie mecz o awans, o ile nie przegramy z Mołdawią, która też się liczy jeszcze. Ja liczyłem, że te nowe twarze dadzą z siebie ponad 100%, że będzie ich pełno, że wykorzystają swoją szanse.

Pierwszy mecz nie ma kompromitacji, piłkarze trochę spacerkiem przez niego przeszli. Selekcjoner zaczął odważnie od postawienia na takich zawodników jak Peda, Slisz, czy Dziczek w pierwszym składzie. Wyspy Owcze się nie postawiły, pewnie na więcej nie było ich stać.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1739 dnia: Pt, 13 Październik 2023, 09:34:36 »
Kurcze, ale z tym Milikiem to są jakieś jaja. Ok, jest rezerwowym w Juventusie, ale dochodzi do sytuacji i strzela - w ostatnich tygodniach zanotował dwa trafienia.
Ja wiem, że Wyspy Owcze u siebie notują całkiem niezłe, jak na ich możliwości, rezultaty, ale chłop powinien rządzić na boisku. Tymczasem jego statystyki: dwa strzały, oba niecelne.