Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 199019 razy)

Offline HugoL3

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #1665 dnia: Śr, 16 Sierpień 2023, 14:20:59 »
Gdy Lewemu kończył się kontrakt w czerwcu, oficjalnie mogli już z nim rozmawiać od 1.01 (o ile nie miał urlopu :) )
Z Kane'm oficjalnie tylko po zaakceptowaniu oferty Spurs. Na 100% tak nie było i w wypadku większości transferów lody są kręcone jeszcze zanim dojdzie do złożenia oferty, a to wszystko przez agentów, którzy cały czas chcą gdzieś przenieść swoich klientów, aby skasować sowitą prowizję.
Levy od początku mówił, że czeka na 100 mln euro, Bayern nie chciał takiej oferty złożyć. Później cena podskoczyła do 115 mln według niektórych źródeł, ale dogadali się na bonusy.

Offline perek82

« Odpowiedź #1666 dnia: Śr, 16 Sierpień 2023, 14:58:48 »
Bayern wiedział, albo przeczuwał, że nie weźmie Kane'a w przyszłym roku, bo ten mógłby sam sobie wtedy wybrać klub. A (tak podejrzewam, ale i takie były głosy) ten wolałby zostać w Anglii.
Z kolei Tottenham nie chciał go teraz puścić do innego klubu z Anglii, a już tym bardziej za rok za darmo.
Więc trochę byli skazani na siebie. A Kane też chciał w końcu pograć o trofeum (z braku laku mistrz Niemiec to też jakieś trofeum). No i w LM wyjdzie z grupy.
Dla Tottenhamu lepiej by jednak było dogadać się szybciej, bo teraz są na musiku i wszyscy zdają sobie z tego sprawę. Więc trzeba będzie dorzucić X% więcej do każdej oferty, żeby kogoś sprowadzić. A czas leci.
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **

Offline Deg

« Odpowiedź #1667 dnia: Śr, 30 Sierpień 2023, 22:38:36 »
Obawiam się, że Raków w głowach już ten mecz przegrał  :'(

Edit: końcówka mocna, brawo.
« Ostatnia zmiana: Śr, 30 Sierpień 2023, 22:59:12 wysłana przez Deg »
This is my truth, tell me yours.

Offline deFranco

« Odpowiedź #1668 dnia: Pt, 01 Wrzesień 2023, 08:56:18 »
Zaglądają tu jacyś sympatycy Ekstraklasy ?
Przyznać się, komu kibicujecie  ;D

Wiele wskazuje na to, że Mistrza zdobędzie ktoś z "Trójcy".
Zakładając, że Raków i Legia wytrzymają w pucharach do wiosny, zgodnie z opinią
wielu "ekspertów", w takim układzie to Lech wyrasta głównego faworyta.
Umiarkowanie przychylam się do tej teorii.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1669 dnia: Pt, 01 Wrzesień 2023, 09:00:49 »
Wiadomo, że w tym sezonie mistrz wraca do Warszawy chociaż ewidentnie Legia musi zrobić coś z obroną. Atak, jak na polskie warunki, jest świetny, ale tyły? Po wczorajszym meczu na Ł3 ledwo mówię, mega atmosfera i kolejny mecz z cyklu „Helena mam zawał”

Offline deFranco

« Odpowiedź #1670 dnia: Pt, 01 Wrzesień 2023, 16:18:00 »
Legia z wszystkich drużyn polskich, w rundach wstępnych, zagrała najlepiej,
ale z tym mistrzem to nie tak prędko :) Póki co najlepiej dla nich, trzymać grę z dala
od własnej bramki.
Już wszystko wiemy
LE: Atalanta, Sporting, Sturm, Raków
LK: Alkmaar, Aston Villa, Legia, Zrinjski
Raków jak się spręży (bo póki co, męczyli bułę) to mogą powalczyć o 3 miejsce w grupie.
Legia, trudna sprawa. Z AZ odeszło czterech podstawowych zawodników. Na pewno LK
nie odpuszczą, pytanie jak wkomponują się nowi. Aston Villa się wzmocniła (Diaby, Torres).
Zrinjski do ogrania.
Paradoksalnie, Raków może mieć łatwiejszą drogę do wiosny w LK niż Legia.
Emocje się szykują.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

« Odpowiedź #1671 dnia: Nd, 03 Wrzesień 2023, 20:24:13 »
  Czwarta kolejka PL zakończona więc można się pokusić o pewne spostrzeżenia na temat startu sezonu.
- City zaczęło niemrawo, ale chyba wracają do normy, zresztą oni grając na pół gwizdka i tak wygrywają mecze, ich zdolność do zastępowania graczy odchodzących innymi graczami jest chyba nieskończona, nie ma znaczenia kto odejdzie, na jego miejsce przyjdzie ktoś inny i też będzie świetny. Główny kandydat do zdobycia mistrzostwa o obronie pucharu LM też mogą myśleć na spokojnie.
- Arsenal jeżeli myślą o mistrzostwie to znaczy, że myślą zbyt dużo, start raczej średni aczkolwiek grają całkiem fajnie do przodu, tyle że to na więcej niż ewentualne miejsce w TOP4 nie wystarczy, atak trochę zbyt mięciutki jest u nich. Ogólnie to trochę sezon prawdy dla Artety, on już wydał naprawdę dużo pieniędzy, chyba nikt mu nie każe jeszcze nazdobywać pucharów jeżeli na koniec sezonu nie zmieści się w czwórce i nie zrobi dobrego wyniku w Lidze Mistrzów to różnie może być.
- Manchester United jedno słowo katastrofa. Wydawało się w poprzednim sezonie, że Ten Haag to właściwy człowiek na właściwym miejscu, ale kto wie czy to po prostu nie efekt nowej miotły i słabości konkurencji. Nie trafione transfery, ze spotkania na spotkanie coraz gorszy styl. Jak nie odpalą zawodnicy ściągnięci na sam koniec okna a reszta drużyny nie zacznie w końcu biegać to jego kariera na Old Trafford może się skończyć szybciej niż większość myślała.
- Newcastle bajka się skończyła, nie spodziewałem się, że będą grali tak dobrze jak w zeszłym sezonie, ale nie spodziewałem się również, że zaczną tak słabo, jednak walka o najwyższe miejsca sezon w sezon a nie jednokrotnie z przypadku wymaga jednak sporych nakładów, Howe musi coś podziałać z tą drużyną bo zamknie sobie drogę do poważniejszych wyzwań.
- Liverpool mocniejszy niż w zeszłym sezonie, nowe nabytki nie dość że weszły z buta to jeszcze wyglądają na materiał na ligowe gwiazdy. Kadra jeszcze dziurawa, powątpiewam aby byli w stanie wyprzedzić City, ale to najmocniejszy chyba kandydat oprócz Niebieskich na miejsce na pudle.
- Brighton zaskoczenie, pozbyli się najlepszych na ich miejsce sprowadzili kolejne nazwiska znikąd za grosze i dalej grają bardzo dobrze, obrona do poprawy De Zerbi to jeden z najlepszych trenerów w lidze a skauting to mają chyba naj.
- Tottenham największe zaskoczenie. Po Harrym Kanie istnieje jednak życie. Ogólnie facet nie dość, że strzelał to jeszcze harował na całym boisku za trzech, ale drużyna chyba za bardzo na nim polegała. Teraz grają bardziej drużynowo na dodatek pod wodzą jakiegoś Australijczyka o śmiesznym nazwisku. Przed sezonem obstawiłem ich na miejscu 4-6. Mogą być wyżej.
- Aston Villa - to samo co Newcastle. Nie posmarujesz, nie pojedziesz (chyba że nazywasz się Brighton).

Co tam dalej Chelsea jak był bajzel tak jest dalej. Grają nawet przyjemnie dla oka w ataku, coś tam Pochettino widać że podziałał ale to wszystko za bardzo jeszcze nieskoordynowane, drużyna za młoda, za chaotyczna. Czego im tam brakuje to napewno jakiś dyrektor sportowy, który w końcu zająłby się stworzeniem jakiejś koncepcji drużyny, bo na razie wydają kasę chyba na podstawie statystyk z FIFY od EA.
  Bardzo słabi beniaminkowie, zawsze z reguły chociaż jeden z nich grał całkiem przyzwoicie, teraz wygląda jakby cała trójka chciała wrócić do Championship.
  Ale na ich szczęście ci co się w zeszłym ledwo wybronili się przed spadkiem czyli Everton, Sheffield i Wolves dalej są beznadziejni. Rywalizacja na dnie tabeli będzie bardzo ostra. Cóż czekamy teraz na występ naszych wyskubanych orłów.

Offline perek82

« Odpowiedź #1672 dnia: Pn, 04 Wrzesień 2023, 12:46:32 »
Też miałem zrobić krótkie podsumowanie i skonfrontować je z moimi przewidywaniami sprzed paru tygodni.
Zgadzam się, że największą niespodzianką jest Tottenham (grają przyjemnie dla oka, Son zasuwa jak dawniej) i West Ham (mają od paru lat kilku dobrych zawodników plus zakupy za miliony z Rice'a też wypaliły nieźle, chociaż nie zakładam, że będą walczyć o LM na wiosnę).
Również największym minus stawiam przy Newcastle, ale też trzeba przyznać, że mieli najtrudniejszy start (City, Liverpool pechowo trochę przegrany i Brighton, które jest świetnie prowadzonym klubem). Myślę, że się otrząsną, ale LM może przygnieść w którymś momencie, a grupa koszmarna.
Man Utd szkoda słów. Mam wrażenie, że jest gorzej niż sezon temu. Jak się wczoraj zaczęli bronić w 80. minucie, to byłem pewny, że stracą gola.
Chelsea - powinno być coraz lepiej, bo na razie to nie wiem, czy się wszyscy po imieniu znają.

Strasznie mnie rozczarowuje Burnley, bo po cichu liczyłem, że parę punktów zdobędą. No cóż, widać różnica jednej ligi ale kilka klas dzieli premierleague i championship.
Everton gra swoje.
Święta Barbora ***
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **

Offline srogin

« Odpowiedź #1673 dnia: Cz, 07 Wrzesień 2023, 22:37:10 »
Po każdym meczu naszej Reprezentacji  mam wrażenie, że ktoś u mnie w domu puścił bardzo brzydkiego bąka. Też tak macie?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1674 dnia: Cz, 07 Wrzesień 2023, 22:40:48 »
Przypominam, że w niedzielę siatkarze zaczynają fazę pucharową Mistrzostw Europy (po wyjściu z grupy z pierwszego miejsca). Tam będzie można zobaczyć jak wygląda REPREZENTACJA kraju.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline srogin

« Odpowiedź #1675 dnia: Cz, 07 Wrzesień 2023, 22:50:48 »
Po siatkówce pachnie u mnie fiołkami. Nawet gdy przegrywają.

Offline perek82

« Odpowiedź #1676 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 08:17:50 »
Kopaczom się nie chce grać, a tu nikomu się nie chce skomentować:)
Dla mnie najsmutniejsze jest to, że po zakończeniu tej grupy śmierci będą jeszcze jakieś baraże. To przedłużanie tortur i konwencja genewska powinna tego zabraniać. Jeszcze się okaże, że zdołają awansować tylnymi drzwiami. Zgroza.

A tak na poważnie, to Robert powinien się zastanowić, w jaki sposób pożegnać się z kadrą w taki sposób, żeby ludziom się to dobrze kojarzyło. Ostatnio ma fatalną passę (słaba forma, wywiady, premie, opuszczenie meczu bo jakieś urodziny miliarderów, wożenie się bentlejami przed meczami). Szkoda by było, gdyby to miało nam zostać w pamięci. To trudne, gdy cała drużyna gra piach i dostaje baty od każdego. Ale nie ma się co oszukiwać, era Lewego dobiega końca i trzeba wyczuć ten moment, gdzie jeszcze coś będzie wnosił, a nie tylko zajmował miejsce.
Święta Barbora ***
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **

Offline death_bird

« Odpowiedź #1677 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 15:01:38 »
A co tu komentować. Przechodziliśmy przez tego typu wielką smutę w drugiej połowie lat 80tych i w 90tych. Teraz to właśnie wraca i współczuję tym, którzy jeszcze się łudzą i oglądają. Wtedy również wierzono, że to chwilowa niemoc i wszystko zaraz wróci do normy. Trzeba było dopiero naturalizować Olisadebe żeby wyrwać się z marazmu. Dzisiaj Lewandowskiemu brakuje i Błaszczykowskiego i Piszczka to i nie ma z kim grać. A i lata lecą.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Koalar

« Odpowiedź #1678 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 17:01:27 »
Miałem się rozpisać, ale mi się nie chce. Im szybciej wyleci Santos, tym lepiej. Nie odbieram mu osiągnięć i warsztatu, ale zwyczajnie tu nie pasuje i nie robi tego, co obiecywał. Jeszcze można do baraży wyprostować tą drużynę, ale raczej nie pod wodzą Santosa (jest coraz gorzej).

Lewy jest bez formy, a jeszcze dokłada poza boiskiem. Problem, że jest kapitanem, bo tak to można by go posadzić na ławkę, żeby się ogarnął.

Jesteśmy europejskim średniakiem, od lat za wysoko w rankingach i Lidze Narodów. Niedługo paru chłopaków odejdzie i skończy się pokolenie Euro 2016. Przy dobrych wiatrach (regularna gra w klubach kadrowiczów) i niegłupim trenerze powinniśmy grać na Euro regularnie, MŚ to już trudna sprawa. Polska młodzież osiąga fajne rezultaty, więc może za kilka ładnych lat znowu będzie szansa o coś powalczyć.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Grzesko

« Odpowiedź #1679 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 21:10:14 »
Jak ktos jest bez formy to nie powinien grac. Jak ktos uwaza ze jeszcze moze a wszystko dookola mowi ze nie moze - to tez nie powinien grac. Kolejny problem w tej druzynie to brak atmosfery. Po tym co sie stalo w czasie MS w Katarze ciezko niektorym wykasowac z glowy ze sa reprezentantami drugiej kategorii, kto by szedl za takim kapitanem. Mysle ze tam gdzie rownosc rowne traktowanie rowne premie rowny szacunek - tam sie tworzy atmosfera, tam kazdy za kazdym, tam kazdemu sie chce. Ale jak zaraz wyjdzie Robert i powie ze ktos klamie, albo ze on chcial grac ale nie mial z kim to sorry ale z tego nic nie bedzie. Oczywiscie jest kilku pilkarzy co na to nie patrzy o robia swoje ale wiekszosc mlodych lub tez slabszych psychicznie trzeba jakos pociagnac zeby sie nie bali grac a tu wszystko asekurancko, na alibi niby biegaja ale w strachu i bez wiary. Mysle ze bez wstrzasu sie nie obejdzie. Bo na prawde w wykonaniu Roberta i starej gwardii chyba nie ma co liczyc.