Autor Wątek: Piłka Nożna  (Przeczytany 206013 razy)

Offline OokamiG

Odp: Piłka Nożna
« Odpowiedź #360 dnia: Pn, 21 Czerwiec 2021, 16:33:30 »
Ukraina 0:0 Austria
Macedonia Północna 0:2 Holandia

Finlandia 0:3 Belgia
Rosja 0 :2 Dania

Offline Chmurny

« Odpowiedź #361 dnia: Pn, 21 Czerwiec 2021, 16:45:55 »
Ja jednak zmienię Ukrainę na 0:0
Dzisiaj kibicujemy perkowi.

Odwróćmy tabelę: perek na czele!

Offline kierpic

« Odpowiedź #362 dnia: Pn, 21 Czerwiec 2021, 17:15:41 »
Macedonia Północna - Holandia 1:3
Ukraina - Austria 1:1
Finlandia - Belgia 0:1
Rosja - Dania 1:3
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 (REWOLUCJA) - II etap - amerykański

Offline perek82

« Odpowiedź #363 dnia: Pn, 21 Czerwiec 2021, 17:18:17 »
Dzisiaj kibicujemy perkowi.

Odwróćmy tabelę: perek na czele!
O docinki widzę się zaczynają 😀
W robocie jestem przedostatni. Jedna dziewczyna dołączyła w czwartek. I już mnie dogania
Bug (4) **
Buddy Longway (5) ****
Bruno Brazil (11) **
Southern bastards (1-4) ***
Rudo *

Offline Chmurny

« Odpowiedź #364 dnia: Pn, 21 Czerwiec 2021, 17:25:49 »
O docinki widzę się zaczynają 😀
W robocie jestem przedostatni. Jedna dziewczyna dołączyła w czwartek. I już mnie dogania
Ja remisuję z żoną, a ona nawet nie wie, co to spalony  :P

Offline Leyek

« Odpowiedź #365 dnia: Pn, 21 Czerwiec 2021, 21:58:41 »
ona nawet nie wie, co to spalony  :P

To jest dobre, ja swojej w końcu wytłumaczyłem (choć trzeba się było wspomóc kartką i rozrysować). Ale czy teraz dalej wie czy zapomniała to już nie jestem pewny :)

W ogóle to w mojej opinii jakby spalony wyleciał (nie linczujcie :) ) z przepisów to byłoby to tylko z korzyścią dla widowiska. Lubię nieraz pooglądać taktyczne mecze co się kończą 0:0 czy 1:1 z walką w środku pola, świetnie działającą obroną, ale na dłuższą metę to jest męczące. No i teraz fajnie, że jest VAR, tyle, że analizowanie 2-3 minuty, gdzie strzelec się cieszy, a w końcu jest milimetrowy spalony jest jakieś takie smutne.
Wywaliłbym też "gole na wyjeździe" to już od dłuższego czasu jest nieuczciwe strasznie (coś tam niby ostatnio uchwalili i mają procedować). A krzyczącym, że to będzie pełno dogrywek - odpowiadam - zrobić zamiast dogrywki karne w stylu hokeja czy MLS (akcja sam na sam z środka boiska). Też tylko z korzyścią dla widowiska.
UEFA/FIFA strasznie skostniałe są, dla tych dziadków tylko kasa się liczy (stąd to Euro 24 zespołowe, Mundial w Katarze itd.). Fajna opcja z 5 zmianami weszła tylko przez pandemię, ale mam nadzieję, że pozostanie już na stałe.
Sam nie lubię zbytnio zmian w sporcie (zmieniona punktacja w siatkówce długo do mnie nie przemawiała, w tenisie stołowym dalej mi się ta nowa nie podoba), ale piłce przydałoby się trochę powiewu świeżości.

BTW. Kopiowałem od Ciebie rozpiskę meczów i wszystkie Twoje wyniki pokrywały się z moimi to coś tam pozmieniałem, żeby nie było i niestety gol dla Macedonii (podejrzewałem Holandię grającą już na luzie) nie wypalił.

Offline perek82

« Odpowiedź #366 dnia: Pn, 21 Czerwiec 2021, 22:35:58 »
Brak spalonego mógłby doprowadzić do nieoczekiwanych rozwiązań. Napastnik stałby nie na połowie tylko pod polem karnym. Więc 2 obrońców też obok niego. Gra mogłaby się sprowadzać do kopania dzidy licząc że się przepchnie. Na podwórku często ktoś stał na ochlapach.
Ja bym przy spalonym rysował gruba linie spalonego. I jeśli gołym okiem widać spalonego to spalony jak nie to nie robimy analiz w stylu NASA.
Ja za to bym chętnie wrócił do 3 zmian. Przy 5 przypomina mi trochę towarzyski mecz gdzie wymienia się pół drużyny.
Gol na wyjeździe można by spróbować. Albo przyjąć zasady jak w pucharach angielskich że gol na wyjeździe liczy się dopiero w dogrywce.
Ależ mecz Duńczyków. Piękne
Bug (4) **
Buddy Longway (5) ****
Bruno Brazil (11) **
Rudo *

Offline Chmurny

« Odpowiedź #367 dnia: Pn, 21 Czerwiec 2021, 22:54:32 »
Moja twierdzi, że wie, tylko nie potrafi tego zwerbalizować ;)
Ja patrzyłem, jak stawia żona i stawiałem inaczej, żeby nie było tak samo. Ale w którymś meczu postawiła 3:0 (ja tak chciałem), to ja 2:0 i skopiowałem to tu, no i było 3:0, ale się okazało, że ona zmieniła na 3:1... Już nie patrzę, jak stawia ;)

Co do spalonego nie mam zdania, pewnie dlatego, że piłkę oglądam od przypadku do przypadku. Zmiany w siatce i badmintonie zaakceptowałem szybko, natomiast w stołowym też nie widzę uatrakcyjnienia, a we wszystko to grałem w drużynach uniwersyteckich (no w ping-pongu nie wiem, jak zadziałała zmiana piłeczki, bo zdaje się nastąpiła, ale nie grałem kilkanaście lat). Dobrze, że w brydżu nie za bardzo jest jak kombinować z uatrakcyjnianiem, choc po niedawnej fali wreszcie ujawnianych oszustw gra prędzej czy później przeniesie się w mistrzowskich imprezach na tablety  :(

Brawo Dania!

Offline death_bird

« Odpowiedź #368 dnia: Pn, 21 Czerwiec 2021, 22:55:39 »
No to Duńczyki dołożyły do pieca. W drugiej połowie wychodziło im niemal wszystko. Świetnie się to oglądało.

Ale od spalonego trzymajcie się z daleka. Bez tego ta gra nie byłaby już sobą.
« Ostatnia zmiana: Pn, 21 Czerwiec 2021, 22:58:01 wysłana przez death_bird »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline szulig

« Odpowiedź #369 dnia: Pn, 21 Czerwiec 2021, 22:58:37 »
Oglądałem na przemian oba mecze, różnica w komentowaniu to niebo a ziemia. Finlandia - Belgia to jakby tam jakaś scypa była a nie walka o punkty (mowie o komentarzu). Na jedynce to aż dla samych emocji komentujących bardziej chcialo sie ogladac niz na dwójce.

Offline death_bird

« Odpowiedź #370 dnia: Pn, 21 Czerwiec 2021, 23:02:36 »
Na jedynce to raz czy dwa najchętniej sypnąłbym komentującemu (to Borek był?). Ja rozumiem emocje, ale jeżeli ktoś jest emocjonalnie niezrównoważony to niech idzie do psychologa.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline perek82

« Odpowiedź #371 dnia: Pn, 21 Czerwiec 2021, 23:06:17 »
Borek i Węgrzyn😀
Bug (4) **
Buddy Longway (5) ****
Bruno Brazil (11) **
Rudo *

Offline Chmurny

« Odpowiedź #372 dnia: Wt, 22 Czerwiec 2021, 00:09:47 »