Autor Wątek: LEGO - Zestawy kolekcjonerskie. Klasyki i inne geekowskie gadżety  (Przeczytany 87700 razy)

Offline parsom

Odp: LEGO - Zestawy kolekcjonerskie. Klasyki i inne geekowskie gadżety
« Odpowiedź #75 dnia: Wt, 16 Czerwiec 2020, 22:59:04 »
Najpierw musi się pojawić w sprzedaży poza Lego, a to jeszcze się nie stało: https://promoklocki.pl/lego-ideas-21322-piraci-z-zatoki-barakud-p18893

Offline nori

« Odpowiedź #76 dnia: Śr, 17 Czerwiec 2020, 09:21:36 »
Zatoka ma premierę 22 czerwca w normalnych sklepach, więc możesz już powoli szukać. Ja swój egzemplarz odbieram w poniedziałek. :)

Online Kadet

« Odpowiedź #77 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2020, 21:25:38 »
Będzie polska edycja teleturnieju "Lego Masters" - na TVN pojawiły się ogłoszenia o castingu.

https://www.telemagazyn.pl/artykuly/lego-masters-tvn-szuka-uczestnikow-nowego-programu-rozrywkowego-beda-tworzyc-budowle-z-klockow-82702.html

Może pokażą jakieś fajne konstrukcje :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

sum41

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 08:41:52 »
Wozow policyjnych nie pokaza bo to lewacka stacja 😁

Offline nori

« Odpowiedź #80 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 19:31:56 »
Jakby ktoś był zainteresowany zakupem Zatoki w normalnym sklepie, to dzisiaj dostałem info od zaprzyjaźnionego punktu sprzedaży, że jednak zestaw otrzymają na początku lipca, i to tak bardziej koło 6-8 niż pierwszego. Trzeba jeszcze więc odczekać swoje...

Offline MarcusSz

« Odpowiedź #81 dnia: Śr, 08 Lipiec 2020, 17:28:39 »
Dziwie się że jeszcze nikt nie wrzucił tu, nowego pomysłu od LEGO:

Osobiście pewnie się skuszę, i kupię Iron Man, ale dopiero jak będzie w szerokiej dystrybucji bo 550zł to sporo.

W zestawie są trzy wersje zawarte:

A Marvel (i Gwiezdne wojny) pozwalają również na stworzenie z trzech, jednego dużego dzieła:

Offline parsom

« Odpowiedź #82 dnia: Śr, 08 Lipiec 2020, 23:04:39 »
No, przy cenie katalogowej 550 zł za ponad 3000 groszków nie ma się co dziwić.

Offline nori

« Odpowiedź #83 dnia: Cz, 09 Lipiec 2020, 07:04:50 »
W zestawie są trzy wersje zawarte:

Niestety, to trzy pomysły na zbudowanie, a klocków wystarczy tylko na jeden obrazek, więc jak ktoś chce sporego iron-Mana to trzeba kupić zestaw razy trzy. Albo komplet Beatlesów - razy 4. :)

Za taką cenę, to warto przekalkulować, czy nie lepiej kupić groszki na BrickLinku i samemu sobie coś sklecić...

A, jak ktoś czekał na zestaw 21322 Pirates of Barracuda Bay - już jest w normalnych sklepach, ja swój egzemplarz przywiozłem wczoraj. Duże i ciężkie pudło. :)

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #84 dnia: Cz, 09 Lipiec 2020, 10:38:42 »
Ciekawe co jest takiego w Iron-Manie albo Beatlesach, że są od 18 lat? :o

Offline parsom

« Odpowiedź #85 dnia: Cz, 09 Lipiec 2020, 11:08:41 »
Nie chodzi o treść, tylko o jasną informację kto jest grupą docelową tego produktu. Taki sygnał - możesz śmiało kupić, to nie dla dzieci, koledzy nie będą się nabijali. Teoretycznie też o poziom skomplikowania.

Offline nori

« Odpowiedź #86 dnia: Cz, 09 Lipiec 2020, 11:38:40 »
Dokładnie, LEGO zauważyło, że odbiorcą klocków nie są tylko dzieciaki, ale lubią po nie sięgać także dorośli, a obecnie ta grupa docelowa jest dość rozbudowana. To ludzie, którzy mieli do czynienia z tym produktem za dzieciaka, i napędzani siłą nostalgii, chętnie przypomną sobie czasy beztroskiego składania klocuszków za dzieciaka. Część dorosłych zbiera klasyczne zestawy, część sięga po największe modele. Nowa linia 18+ to właśnie taki ukłon w stronę tych starszych, którzy obecnie mają usprawiedliwienie, że przecież kupują produkt specjalny, przeznaczony dla osób dorosłych. Co niestety przekłada się także na cenę, ta linia do taniej nie należy.

Offline MarcusSz

« Odpowiedź #87 dnia: Cz, 09 Lipiec 2020, 15:49:48 »
Niestety, to trzy pomysły na zbudowanie, a klocków wystarczy tylko na jeden obrazek, więc jak ktoś chce sporego iron-Mana to trzeba kupić zestaw razy trzy. Albo komplet Beatlesów - razy 4. :)

Za taką cenę, to warto przekalkulować, czy nie lepiej kupić groszki na BrickLinku i samemu sobie coś sklecić...

A, jak ktoś czekał na zestaw 21322 Pirates of Barracuda Bay - już jest w normalnych sklepach, ja swój egzemplarz przywiozłem wczoraj. Duże i ciężkie pudło. :)

Racja, jak najbardziej, lepiej by brzmiało że są trzy warianty zawarte.
Z ciekawości spojrzałem na BrickLink i jedna rzecz mocno winduje cenę "na części" - czarny plate 16x16 - ceny około 40zł za sztukę, a tu jest ich 9.
Ale jak na jakiej promocji uda mi się dorwać z rabatem 25%-30% to jeden biorę bez zastanowienia.
Z nowości, jeszcze będę polował na "White House" i Wierzę Eifla z Architecture.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: Cz, 09 Lipiec 2020, 16:31:30 »
A to nie [rzez to zeby dzieci nie polkly malych guziczkow?

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #89 dnia: Cz, 09 Lipiec 2020, 16:54:28 »
Te 16-17 letnie dzieci?

Może faktycznie w tym wieku kolorowe guziczki się chętnie lyka  ;D