W końcu udało mi się dorwać Nappę w rozsądnej cenie. Figurka jest trochę cięższa do dostania, bo to Event Exclusive z zeszłego roku, a te zazwyczaj nie są dostępne w normalnej sprzedaży. Sama figurka jest oparta na modelu z 2017 roku, co daje się we znaki, bo choć wizualnie jest super, to artykulacja pozostawia wiele do życzenia - przede wszystkim rąk, które ciężko nawet podnieść na boki. Od oryginału różni się kolorami - wersja 2017 nawiązywała do pierwszych odcinków DBZ (tych, gdzie Vegeta miał czerwone włosy i nosił zieloną zbroję), edycja eventowa miała być bliższa oficjalnej kolorystyce. Efekt finalny jest całkiem niezły, chociaż zbroja mogłaby być według mnie bardziej wyraźnie niebieska, podobnie jak scouter, ale jak przeglądam kadry z anime wychodzi, że tam też to różnie wyglądało i mimo wszystko jest całkiem wiernie.

A tutaj jeszcze rzut oka na całość - po dwóch latach zbierania doszedłem do 10 figurek. Może mało, ale koszty spore to raz, a dwa biorę tylko te, które mi się najbardziej podobają i tych postaci, które lubię. Poza tym kilka innych bym sobie sprawił, ale niestety są już dawno niedostępne.

A z pre-orderów czekam teraz najbardziej na tę dwójkę: