Autor Wątek: Figurki kolekcjonerskie  (Przeczytany 77440 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazza

Odp: Figurki kolekcjonerskie
« Odpowiedź #315 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 20:58:46 »
Cieszę się Twoim szczęściem! Serio!
To może do kompletu:
https://kapitanfigurka.pl/pl/p/RESTOCK-JUZ-JEDZIE-MARVEL-LEGENDS-SYMBIOTE-SPIDER-MAN-/655
? :D

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #316 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 21:01:11 »
No właśnie jestem w trakcie tłumaczenia sobie, że potrzebuję tej figurki, ale portfel ma inne zdanie :/

Offline death_bird

« Odpowiedź #317 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 22:06:18 »
To może do kompletu:

Namawiający będą namawianymi.  8) Gazza - zamówiłeś?  ;D

"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Gazza

« Odpowiedź #318 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 23:13:42 »
Nie. Musieliby zrobić taką  ;) :

Online Castiglione

« Odpowiedź #319 dnia: So, 05 Luty 2022, 00:25:18 »
Mój pierwszy action figure w dorosłym życiu. Retro Venom PulseCon od Hasbro. Jaram się jak szalony!

Myślałem, czy nie kupić, ale wkurzały mnie te dziury na barkach i odpuściłem.

« Odpowiedź #320 dnia: So, 05 Luty 2022, 09:23:41 »
Ja jestem laikiem figurowym, wiec nie zwracam uwagi na takie elementy :P

Offline death_bird

« Odpowiedź #321 dnia: So, 05 Luty 2022, 13:10:56 »
Nie. Musieliby zrobić taką  ;)

Marne szanse raczej.  ???
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #322 dnia: So, 19 Luty 2022, 16:47:56 »
Moja pierwsza figurka z prawdziwego zdażenia:

W wersji bez koszuli:

I w fartuszku:

Postać to Amuro Ninagawa z serii Kenkō Zenrakei Suieibu Umishō, skala 1/8.
Skąd zainteresowanie taką niszową postacią spytacie? Otóż Umisho było pierwszym anime które obejrzałem świadomie od deski do deski. To ta seria jest winna, że jestem mangozjebem, że zacząłem interesować się komiksem, ogólnie to przez nią wsiąkłem w to hobby.

Jaram się strasznie tym zakupem ;D A mina pani na poczcie ("Dowalili panu 64zł VATu, nie mam pojęcia za co, toć to strasznie dużo") nie do zapomnienia :P

Online Castiglione

« Odpowiedź #323 dnia: Cz, 10 Marzec 2022, 00:17:52 »
Niestety zdjęcie nie oddaje tego choćby w 50%, ale nowy Figuarts Goku w formie Super Saiyana 4 jest re-we-la-cyj-ny. Detale, szczegółowość, jakość wykonania - zastanawiam się, czy przypadkiem to nie jest najlepsza figurka, jaką obecnie posiadam.

GT ani nie jestem wielkim fanem ani nie hejtuję, ale sama forma SSJ4 jest bardzo fajna, super że doczekaliśmy się jej w tej linii. Liczę teraz na figuartsową wersję Baby'ego do kompletu.

« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Marzec 2022, 00:21:34 wysłana przez Eguaroc »

« Odpowiedź #324 dnia: Pt, 11 Marzec 2022, 18:38:39 »
Świetne te figurki z DB. Wyglądają obłędnie dobrze.
Ja jednak zdecydowałem się na kupno Symbiote Spider-Mana i oficjalnie zakończyłem figurkowe zakupy :D Ja się jaram, bo uwielbiam symbionty i nareszcie mam coś więcej niż komiksy z nimi.

Online Castiglione

« Odpowiedź #325 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 22:05:50 »
W końcu udało mi się dorwać Nappę w rozsądnej cenie. Figurka jest trochę cięższa do dostania, bo to Event Exclusive z zeszłego roku, a te zazwyczaj nie są dostępne w normalnej sprzedaży. Sama figurka jest oparta na modelu z 2017 roku, co daje się we znaki, bo choć wizualnie jest super, to artykulacja pozostawia wiele do życzenia - przede wszystkim rąk, które ciężko nawet podnieść na boki. Od oryginału różni się kolorami - wersja 2017 nawiązywała do pierwszych odcinków DBZ (tych, gdzie Vegeta miał czerwone włosy i nosił zieloną zbroję), edycja eventowa miała być bliższa oficjalnej kolorystyce. Efekt finalny jest całkiem niezły, chociaż zbroja mogłaby być według mnie bardziej wyraźnie niebieska, podobnie jak scouter, ale jak przeglądam kadry z anime wychodzi, że tam też to różnie wyglądało i mimo wszystko jest całkiem wiernie.

A tutaj jeszcze rzut oka na całość - po dwóch latach zbierania doszedłem do 10 figurek. Może mało, ale koszty spore to raz, a dwa biorę tylko te, które mi się najbardziej podobają i tych postaci, które lubię. Poza tym kilka innych bym sobie sprawił, ale niestety są już dawno niedostępne.

A z pre-orderów czekam teraz najbardziej na tę dwójkę:

Offline Gazza

« Odpowiedź #326 dnia: Śr, 23 Marzec 2022, 08:16:57 »
DB to nie moja bajka, ale całą resztę w pełni rozumiem i popieram.
Tymczasem - CLONE TROOPER 212TH BATTALION dołącza do bitwy!  8)
« Ostatnia zmiana: Śr, 23 Marzec 2022, 08:18:41 wysłana przez Gazza »

« Odpowiedź #327 dnia: Śr, 23 Marzec 2022, 09:11:49 »
Piękne są te Wasze wrzutki. Ja stałem się kolekcjonerem "chwilowym" dzięki Gazzie :P i zakończyłem przygodę z figurkami. Nie znam się na tym zupełnie, ale chętnie czytam Wasze posty. Zarówno DBZ i SW to nie moja bajka, a i tak uważam, że wyglądają rewelacyjnie.

Offline Logan

« Odpowiedź #328 dnia: Pt, 01 Kwiecień 2022, 17:01:35 »
Ktoś z Was kupował w tym sklepie kapitanfigurka? To legitny sklep? Zamówiłem tam coś i póki co mam pewne obawy.

Offline PawelC

« Odpowiedź #329 dnia: Pt, 01 Kwiecień 2022, 18:44:25 »
Ja kupowałem kilka razy, zanim jeszcze mieli/miał (to chyba jedna osoba prowadzi) postawiony sklep - wszystko git. Zamawiałem TF'y które były na stanie oraz preordery, wszystko zawsze git. Można się było dogadać na odkładanie większej ilości figurek żeby wysłać większe paczki, płacone dopiero przed wysyłką, bardzo dobre pakowanie. Także szczerze polecam.

Wiem, że gość miał jakieś chwilowe (kilku dniowe) okresy kiedy ciężko było się z nim skontaktować, ale to z powodu bieżącego natłoku, zawsze później wracał z informacją zwrotną.