Autor Wątek: Tytus  (Przeczytany 155114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GoNzO

Odp: Tytus
« Odpowiedź #660 dnia: Śr, 10 Styczeń 2024, 12:26:46 »
Ja właśnie reklamowałem slipcase, zamówili kuriera, musiałem tylko wydrukować dokument i nakleić na paczkę. Dzisiaj ma się zjawić kurier także wygląda bardzo w porządku. Zobaczymy ile im zajmie realizacja reklamacji :).
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Leyek

« Odpowiedź #661 dnia: Śr, 10 Styczeń 2024, 20:11:29 »
Cały czas czekam, aż się o kolorach wypowiedzą Ci co hejtowali na podstawie plików cyfrowym :)

Jest tak jak się spodziewałem, wydrukowane na odpowiednim papierze wyszło to świetnie (jak dla mnie mogłoby być nawet ciut bardziej jaskrawe te kolory ;) ).

« Odpowiedź #662 dnia: Pn, 15 Styczeń 2024, 12:16:46 »
Update:

Wszystkie zamówienia z przedsprzedaży zostały wysłane - w piątek nadaliśmy ostatnie paczki!

Wyjątkiem są przypadki, gdy ktoś prosił o przesunięcie terminu wysyłki lub gdy nieodebrana paczka wróciła do nadawcy. Każdy, kto zamówił "Tytusopedię" w przedsprzedaży i opłacił zamówienie, powinien otrzymać już paczkę lub wiadomość o przesyłce.

Jeśli ktoś nie dostał paczki/informacji, prosimy o kontakt na mail sklep@tytusopedia.pl

W tym tygodniu będziemy zajmować się reklamacjami oraz zaczniemy prawdopodobnie wysyłki komiksów do sklepów. Ponownie uruchomimy również sprzedaż na naszej stronie www.tytusopedia.pl.

Offline silent.bob

« Odpowiedź #663 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 16:43:00 »
Zamówienie zrobione ostatniego dnia właśnie dotarło :)

Offline Midar

« Odpowiedź #664 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 22:26:30 »
Do mnie wreszcie też. Oni powinni jakiś medal dostać za wkład w kulturę i dziedzictwo, czy coś. Trzy godziny zajęło mi przeglądanie. Przeczytałem w całości tylko jeden wywiad, z Tomkiem Kołodziejczakiem - super, mnóstwo ciekawych informacji. Dzisiaj postawiłem obok trzech tomów w slipcase Thorgala od Libertago. Zgroza!!! 1500 kontra 499 + w obu przypadkach slipcase za mniej więcej tyle samo. Dopiero teraz widzę, jak Thorgal jest przepłacony, zwłaszcza, że pierwsze trzy tomy były wydane jeszcze przed inflacją. Tytusopedia jest tym czymś, co połknie mnóstwo mojego czasu, a ja przy okazji połknę mnóstwo dobrej Lagavulin 16 years old.

Offline tuco

« Odpowiedź #665 dnia: Pt, 19 Styczeń 2024, 17:59:28 »
a ja przy okazji połknę mnóstwo dobrej Lagavulin 16 years old.
świetny wybór. ja niestety spasuję, po inflacji Lagavulin za bardzo wystrzelił, by łapać się na moje powszednie zakupy.
No i żeby nie było offtopu: muszę kiedyś spróbować połączyć go z Tytusopedią, której na razie nie nabyłem i teraz mam (na nią) tym większego smaka......

Offline Midar

« Odpowiedź #666 dnia: Pt, 19 Styczeń 2024, 23:20:08 »
świetny wybór. ja niestety spasuję, po inflacji Lagavulin za bardzo wystrzelił,
To prawda, ale na przełomie roku była świetna promocja w pewnych sklepach, kupiłem za 270😄.
Do poszczególnych książeczek Tytusa bardziej się nadaje jakiś zwykły blend + cola. Zawsze jak Tytus mówi do chłopaków, czy zrobić im drinka, to idę i sobie robię. On ich potem załatwia dzwonkiem, ale ja siebie nie oszukuję😋. To do książeczek, ale do takiego dzieła-tomiszcza, jak Tytusopedia, to już zapodaję sobie single malt.

Offline Otik

« Odpowiedź #667 dnia: So, 20 Styczeń 2024, 00:31:01 »
Za moich czasów.... pierwszego "Tytusa " znalazłem w paczce "od Mikołaja" a wcześniej śledziłem przygody w " Świecie Młoodych", a teraz mogę dostać coś fantastycznego , bez stania w kolejce w kiosku "Ruch" nie spodziewałem się że ta "małpa' doczeka się encyklopedii w postaci Tytusopedii. Bardzo mało udzielam się na forach ale z tego tytułu również napiję się "malta" bo już mogę , chociaż mentalnie i duchowo jestem w XII księdze :)

Offline komiks

« Odpowiedź #668 dnia: Nd, 21 Styczeń 2024, 17:57:07 »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline parsom

« Odpowiedź #669 dnia: Nd, 21 Styczeń 2024, 18:03:20 »
Za moich czasów.... pierwszego "Tytusa " znalazłem w paczce "od Mikołaja" a wcześniej śledziłem przygody w " Świecie Młoodych", a teraz mogę dostać coś fantastycznego , bez stania w kolejce w kiosku "Ruch"

Ech, ja to bym chętnie jeszcze przeszedł się w mroźne ferie do papierniczego i zupełnie niespodziewanie odkrył tam świeżo przywiezioną księgę (coś powyżej X - nie pamiętam dokładnie), łaził trzy razy dziennie do kiosku z pytaniem, czy już przywieźli, albo rzucił się na ostatnią stronę świeżo przywiezionego ŚM...
Daje mi ta Tytusopedia jakąś namiastkę tamtych przeżyć, ale to jednak tylko namiastka.

Offline Otik

« Odpowiedź #670 dnia: Cz, 25 Styczeń 2024, 13:05:47 »
Te czasy już nie wrócą, na szczęście:), ale dla mnie za każdym razem gdy dostaje paczkę i ją otwieram to jest jakby gwiazdka kilka razy w roku :)

Offline Pinto

« Odpowiedź #671 dnia: Śr, 31 Styczeń 2024, 19:28:22 »
Czy poprawiono opis na okładce 2 tomu?

Offline zombie001

« Odpowiedź #672 dnia: Śr, 31 Styczeń 2024, 19:41:50 »
Sam opis jest chyba wszędzie taki sam. Tam tylko błędne było oznaczenie tomu.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Dalthon

« Odpowiedź #673 dnia: Śr, 07 Luty 2024, 19:27:18 »
Można powtarzać ale i tak nie dotrze to do wszystkich...

Wciąż pojawiają się pytania, czy planujemy kolejne tomy "Tytusopedii" i co właściwie zawiera nasza publikacja. Dlatego przypominamy: "Tytusopedia" to wydanie trzytomowe, czyli łącznie ponad 1000 stron przygód Tytusa. Nie planujemy wydawać tomu czwartego, bo wszystkie materiały związane z TRiA autorstwa Papcia Chmiela spoza Ksiąg, które udało nam się zdobyć, znalazły się w dostępnych na rynku trzech tomach. Publikacja została wydana dużym formacie (355x250mm) i twardej oprawie.
Oprócz wszystkich komiksów ze “Świata Młodych” w "Tytusopedii" znajdziecie też różnego rodzaju ilustracje, które Papcio przygotował do gazety, a także inne komiksy i ilustracje z TRiA, które Papcio stworzył na przestrzeni lat - nie tylko z prasy, ale także wykonane na potrzeby plakatów, pocztówek, planów lekcji i przy okazji innych okoliczności.
Wydanie uzupełniają teksty historyków komiksu i znawców "Tytusa, Romka i A'Tomka" - część publicystyczna "Tytusopedii" przybliża historię serii, fenomen "Świata Młodych", rozlicza się z tematem adaptacji (i to nie tylko filmowych!). Ponadto w trzech tomach znajdziecie zestawienia i porównanie komiksów znanych ze "Świata Młodych" i późniejszych wydań książeczkowych. Nie brakuje również informacji na temat "przedtytusowego" okresu twórczości Papcia Chmiela, a to oczywiście jeszcze nie wszystko!

Offline GoNzO

« Odpowiedź #674 dnia: Śr, 07 Luty 2024, 22:24:00 »
Dostał już ktoś etui po reklamacji? U mnie wciąż cisza.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.