Autor Wątek: Kapitan Żbik  (Przeczytany 63134 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dmlakers1

Odp: Kapitan Żbik
« Odpowiedź #240 dnia: So, 18 Październik 2025, 19:43:30 »
To nie przejdzie choćby z takiego powodu, że wydawcą jest właśnie w trakcie wydawania integrali. Dwa już zostały wydane i kolejne 4 zapewne wyjdą w najbliższych latach (oby jak najszybciej).

Offline sirPablo

« Odpowiedź #241 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 08:14:42 »
Hachette robi próbę.
https://kolekcja-kapitan-zbik.pl/
« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Październik 2025, 08:22:00 wysłana przez sirPablo »

Offline GoNzO

« Odpowiedź #242 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 08:24:08 »
To nie przejdzie choćby z takiego powodu, że wydawcą jest właśnie w trakcie wydawania integrali. Dwa już zostały wydane i kolejne 4 zapewne wyjdą w najbliższych latach (oby jak najszybciej).

Ja obstawiam, że przejdzie, m.in dzięki temu, że powiększony format :). Tylko mnie kumam, czemu nie po koleji, tom 27,17,42,7...

https://kolekcja-kapitan-zbik.pl/

« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Październik 2025, 08:26:23 wysłana przez GoNzO »
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline starcek

« Odpowiedź #243 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 09:18:12 »
Ostatnio przeglądałem starsze wydania - jak na razie, z całym szacunkiem dla Ongrysa, że ogarnął całość, najbardziej udane było wznowienie Super Expressu, bo dali gówniany, gazetowy papier w środku (choć niestety te trumienne okładki) i to było naprawde niby podróż w czasie do przaśnego wydania komiksów. Łezka w oku się zakręciła.

Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Online michał81

« Odpowiedź #244 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 09:20:52 »
Ja obstawiam, że przejdzie, m.in dzięki temu, że powiększony format :). Tylko mnie kumam, czemu nie po koleji, tom 27,17,42,7...
To jest jakiś absurd. Czy ja dobrze rozumiem, że będzie podwójna numeracja którą widać na grafice panoramy? Tzn. na okładce będzie np. nr 27 a na grzebiecie nr 1?

Offline starcek

« Odpowiedź #245 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 09:23:15 »
Karkołomne to niemożebnie.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Cornelius

« Odpowiedź #246 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 09:28:34 »
To jest jakiś absurd. Czy ja dobrze rozumiem, że będzie podwójna numeracja którą widać na grafice panoramy? Tzn. na okładce będzie np. nr 27 a na grzebiecie nr 1?

A skąd taki pomysł? Przecież widać na panoramie że Skoda TW6163 ma numer 27.

Online michał81

« Odpowiedź #247 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 09:33:23 »
A skąd taki pomysł? Przecież widać na panoramie że Skoda TW6163 ma numer 27.
Odnoszę takie wrażenie. Dlatego dopytuje.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #248 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 09:51:33 »
Kolejna kolekcja z prenumeratą tylko poprzez wysyłkę pocztą polską? Podziękuję za awiza i godziny spędzone w kolejkach do okienka urzędu pocztowego
Do tego badziewnie "współcześnie" wyglądające te dodawane grafiki. Komiks to moim zdaniem esencja komiksu PRL-u więc i te grafiki powinny być w stylu PRL-U.
Jedynie ciekawie zapowiadają się dodatkowe teksty.
Podziękuję i wolę zbierać integrale.
« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Październik 2025, 09:55:11 wysłana przez dmlakers1 »

Offline JohnDee

« Odpowiedź #249 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 10:07:15 »
Kolejna kolekcja z prenumeratą tylko poprzez wysyłkę pocztą polską? Podziękuję za awiza i godziny spędzone w kolejkach do okienka urzędu pocztowego
Do tego badziewnie "współcześnie" wyglądające te dodawane grafiki. Komiks to moim zdaniem esencja komiksu PRL-u więc i te grafiki powinny być w stylu PRL-U.
Jedynie ciekawie zapowiadają się dodatkowe teksty.
Podziękuję i wolę zbierać integrale.

To wydaje mi sie, ze poczekasz na integrale bo cytujac z Facebooka: "Kolekcja Hachette powstała we współpracy z Ongrysem" - watpie wiec zeby podczas wydawania kolekcji, Ongrys wypuscil integral.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #250 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 10:15:54 »
Ongrys wypuścił już na rynek dwa pierwsze tomy integrali. Zatem kolejne to kwestia czasu.

Offline radef

« Odpowiedź #251 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 10:24:06 »
To wydaje mi sie, ze poczekasz na integrale bo cytujac z Facebooka: "Kolekcja Hachette powstała we współpracy z Ongrysem" - watpie wiec zeby podczas wydawania kolekcji, Ongrys wypuscil integral.
A znasz szczegóły umowy pomiędzy Ongrysem a Hachette?

Prawda jest taka, że integrale i kolekcja Hachette są dla dwóch innych grup odbiorców. Kolekcją Hachette zainteresują się kolekcjonerzy wszelakich najbardziej ekskluzywnych wydań, którzy wszystko chcą mieć w dużym formacie, a także osoby totalnie nieznające się na rynku komiksowym, którzy nie wiedzą, że Hachette, nie pierwszy raz zresztą, wciska produkt w kilkukrotnie wyższej cenie mamiąc poczuciem ekskluzywności.

Odnoszę takie wrażenie. Dlatego dopytuje.
Wydaje mi się, że z panoramą będzie tak samo jak w oryginalnym WKKM. Czyli tomy będą wydawane w losowej kolejności, natomiast panorama ułoży się z tomów ustawionych chronologicznie.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #252 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 10:35:53 »
Gdyby nie ogromne nasycenie rynku komiksami, to sprzedałbym te dwa integrale od Ongrysa i kupił od Hachette w pojedynczych. A tak poczekam kilka lat i może w okolicy 2032r. będzie komplet. To ostrożny szacunek ;).
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #253 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 11:38:32 »
Wiadomość od wydawcy na Facebooku

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #254 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 14:38:51 »
A tu rzut oka na panormę Rafała Szłapy.

Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.