Autor Wątek: Kajko i Kokosz  (Przeczytany 256384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline freshmaker

Odp: Kajko i Kokosz
« Odpowiedź #1140 dnia: Nd, 05 Maj 2024, 10:35:15 »
i jeszcze apropo mojego komentarza że to paski a nie plansza - chodziło mi o to że plansza by była dużo więcej warta. to że z tych pasków zrobili plansze to jest wiadome, nie neguje że christa rysował te paski. sam mam kilka takich “plansz”.

Offline starcek

« Odpowiedź #1141 dnia: Nd, 05 Maj 2024, 12:32:18 »
Akurat w przypadku Christy najdroższe wydają się być wcale nie klasyczne plansze, pojedyncze - takie powstały dla historyjek w Relaxie, ale właśnie te dla Świata Młodych, czyli tak naprawdę połówki klasycznych plansz.
Może dlatego droższe bo są w większym formacie, więc też i większa frajda z oglądania.

Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Astar

« Odpowiedź #1143 dnia: Pn, 13 Maj 2024, 15:11:47 »
No ale czcionkę to mogli „christową’’ zrobić…

Offline celtic

« Odpowiedź #1144 dnia: Pn, 13 Maj 2024, 16:14:18 »
Właśnie sobie przypomniałem, nie dostałem jeszcze od nich puzzli Kajtek i Koko w kosmosie. Ogólnie za każdym razem muszę się upominać o zamówienie. Dostał ktoś z Was zamówienie od nich bez upominania się?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Itachi

« Odpowiedź #1145 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 12:40:15 »
Przez ostatnie dni ujawniliśmy fragmenty tajemniczej okładki i przyszedł czas na ostateczne rozstrzygnięcie zagadki!

Oto specjalne wydanie albumu "Kajko i Kokosz: Szkoła latania", który wydamy 17 lipca z okazji 90. rocznicy urodzin Janusza Christy!  Każdą z 35 stron (a także okładkę i stronę tytułową) oryginalnego komiksu narysował inny polski twórca! Całkowicie w swoim stylu, ale z zachowaniem oryginalnej fabuły i wszystkich dialogów. Kolejni artyści przedstawili swoje interpretacje okładek kilku innych tomów Kajka i Kokosza. A więc ostrzegamy: ten komiks to nie jest "Szkoła latania" Janusza Christy! Jednocześnie zapewniamy, że: to jest "Szkoła latania" Janusza Christy!

To unikalny na skalę światową projekt, opublikowany tylko w jednym wydaniu – na rocznicę. Dodruków nie będzie! Więcej szczegółów podamy przed premierą albumu.

https://egmont.pl/Kajko-i-Kokosz.-Wydanie-urodzinowe,82438152,p.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0Jeubi8Xb7yozTHH_TfwKpT56RtGaZHGDsqE5jHIm4EVY2M6-ho2Yp7Oo_aem_Ac995TFwVkMDMwLaQsyZY9GuUvCZUX56J4qtjRZGLPBPA1IAVFPPVDlljluUIdzKWaBOG1XDZWU0rDQL3sKeFCWa

https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1146 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 12:48:55 »

Offline Spiff

« Odpowiedź #1147 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 13:19:58 »
To unikalny na skalę światową projekt

:o Biorę!!!
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Online misiokles

« Odpowiedź #1148 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 19:44:16 »
Oho!

Żadne oho. Egmont akurat dotrzymuje słowa pod tym względem.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1149 dnia: Nd, 26 Maj 2024, 19:46:52 »
Chodziło mi, że zaraz zacznie się burza i posty o dowartościowywaniu się posiadaniem komiksu.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #1150 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 09:04:33 »
Ciekawe czy ten KiK będzie na gildia, na razie cisza...
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline JakubM

« Odpowiedź #1151 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 09:56:28 »
Spoko akcja z tym Kajko i Kokoszem ale mogli już to jedyne jubileuszowe wydanie zrobić w powiększonym formacie - 22.5x34.4cm. Bo jak tu się się cieszyć tymi indywidualnymi stronami gdzie w tych małych kadrach jeszcze ok 15 % zajmują dymki.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1152 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 10:50:07 »
tk na spotkaniu machał tym komiksem - wygląda jakby miał pasować wyglądem do złotej kolekcji. ja sceptycznie do tej inicjatywy podchodzę. poczekam na listę twórców bo mój zapał mocno opadł po ostatnich opowieściach z mirmiłowa.

Offline JakubM

« Odpowiedź #1153 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 10:56:31 »
tk na spotkaniu machał tym komiksem - wygląda jakby miał pasować wyglądem do złotej kolekcji. ja sceptycznie do tej inicjatywy podchodzę. poczekam na listę twórców bo mój zapał mocno opadł po ostatnich opowieściach z mirmiłowa.

oj nie wierze że zrezygnujesz z tej pozycji tym bardziej ze koszt potencjalnej "inwestycji" :-) jest niewielki.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1154 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 11:11:24 »
miętówki ostudziły mój zapał. podobna sytacja jak przy tym wydaniu - fajna okładka i kręcenie hype-u. w przypadku miętówek właściwie wymiękłem już po zobaczeniu przykładowych plansz, 10% rzeczy by mi się spodobało z tego albumu więc odpuściłem.

żeby nie było to ogólnie jestem sceptyczny do tribute albumów - ostatni który mi przychodzi do głowy to usagi, też odpadł po zobaczeniu przykładowych stron z środka.