Autor Wątek: Hanami  (Przeczytany 104443 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Corto Maltese

• Polubień: 427
  • „Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie"
Odp: Hanami
« Odpowiedź #255 dnia: Cz, 15 Grudzień 2022, 21:18:08 »
Skoro teraz tom piąty, a ma być łącznie osiem, to w sumie szybko zamkną, jeśli tempo zostanie utrzymane. "Samotny Wilk I Szczenię" dłuższe, więc tu większe ryzyko. Wierzę jednak, że się uda i w końcu w Polsce będzie całość.
"Głównym obiektem zainteresowania całego chrześcijaństwa jest człowiek stojący na rozdrożu. Natomiast rozległe, płytkie filozofie – wielkie syntezy bredni – zawsze traktują o epokach, ewolucji i ostatecznych rozwiązaniach." G.K. Chesterton

Login lichess/chess.com: CortoMaltesePL

Offline chch

« Odpowiedź #256 dnia: Cz, 15 Grudzień 2022, 22:15:25 »
Skoro teraz tom piąty, a ma być łącznie osiem, to w sumie szybko zamkną, jeśli tempo zostanie utrzymane.
jesłi dwa kolejne lata na wydanie pozostałych trzech tomów poranka to szybko. Przypominam,, że wydają tę serię od bodaj maja 2020 roku. w tym roku wydali czwarty tom w kwietniu i z piątym ledwie zdążyli na koniec grudnia...

Offline Corto Maltese

• Polubień: 427
  • „Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie"
« Odpowiedź #257 dnia: Cz, 15 Grudzień 2022, 22:58:46 »
Jeden tom w 2020, dwa w 2021, dwa w 2022. Koniec serii na początku 2024, a może jak się uda trzy w 2023, w przyszłym roku. Mogło być gorzej. W końcu, na wydanie całości "Jonaha Hexa" od Egmontu czekałem aż 6,5 roku :)
"Głównym obiektem zainteresowania całego chrześcijaństwa jest człowiek stojący na rozdrożu. Natomiast rozległe, płytkie filozofie – wielkie syntezy bredni – zawsze traktują o epokach, ewolucji i ostatecznych rozwiązaniach." G.K. Chesterton

Login lichess/chess.com: CortoMaltesePL

Offline chch

« Odpowiedź #258 dnia: Cz, 15 Grudzień 2022, 23:45:40 »
W końcu, na wydanie całości "Jonaha Hexa" od Egmontu czekałem aż 6,5 roku :)
Tylko JHnmiał dwanaście tomów a nie osiem, a na dodatek się nie sprzedaje, więc to że w ogóle wydali do końca tę serię zawdzieęczamy tylko sympatii pana Tomasza do tej postaci. A poranek sprzedaje się raczej dobrze, skoro zrobili dodruk pierwszego tomu a sprzedaż skłonila iich do wejścia w dłuzsza serie tych samych autorów zanim wydali poranek.

Offline michał81

« Odpowiedź #259 dnia: Pt, 16 Grudzień 2022, 05:27:28 »
W przypadku "Samotnego Wilka I Szczenięcia" działa też sentyment, jak w przypadku rzeczy z semiców. Na pewno jest to dłuższa seria niż Poranek, więc ciekawe ile ten sentyment wytrzyma.

Offline marcinp

« Odpowiedź #260 dnia: Pt, 16 Grudzień 2022, 08:54:55 »
Hanami przyspieszyło , co bardzo cieszy.
Ja  jestem fanem ich wyborów i czytam wszystko co wychodzi.
CO do "WIlka  ..." sentyment sentymentem ale jest to kawal super komiksu jednego jesli nie niajlepszego komiksu o samurajach.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #261 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 14:36:51 »
W Japonii zaczęła się ukazywać kontynuacja Ikigami pod tytułem Ikigami Sairin, ciekawe czy Hanami skusi się na jej wydanie:

Szkoda, że wydawnictwo Bolałków nie poszło za ciosem i nie sięgnęło po inne mangi tego autora bo trzymają bardzo wysoki poziom (od lewej Heads, Demokratia, Nenkin Ningen Hitomoji).

Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline MLeSkr

« Odpowiedź #262 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 10:37:40 »
Na dniach ma pojawić się mini dodruk mangi "Solanin" autorstwa Inio Asano. To chyba będzie już naprawdę ostatnia szansa zakupienia tego komiksu.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #263 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 11:18:40 »
Brać, kto nie ma. Super komiks.

Offline tB

« Odpowiedź #264 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 14:32:28 »

Offline MLeSkr

« Odpowiedź #265 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 17:22:27 »
Zamówione, dzięki :) Wprawdzie chciałem zrobić zamówienie za punkty w Mangastore, ale nie wiadomo kiedy tam będzie i czy w ogóle. Dodruk miał chyba tylko pierwszy tom, a drugi odkopano gdzieś w magazynie. Samego tomu drugiego nie da się kupić, więc pewnie nie ma go za dużo.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #266 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 21:53:16 »
Solanin dostępny na Gildii:
https://www.gildia.pl/manga/522924-solanin-tomy-1-i-2
Również dziękuję za przypomnienie.

Online Sybirak14

« Odpowiedź #267 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 10:31:03 »
Solanin w pakiecie został już  wykupiony. Dobrze, że się długo nie zastanawiałem. Dużo tego jak widać nie było

Offline overseer

« Odpowiedź #268 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 10:44:30 »
Solanin w pakiecie został już  wykupiony. Dobrze, że się długo nie zastanawiałem. Dużo tego jak widać nie było

Znowu jest dostępny - jak ktoś nie zdążył to kupować bo pewnie za niedługo zniknie.

Offline hansior

« Odpowiedź #269 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 13:38:16 »
To był pewnie mój zwrócony Solanin z zamówienia :)