Autor Wątek: Thorgal  (Przeczytany 668589 razy)

Offline Deepdelver

Odp: Thorgal
« Odpowiedź #3030 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 21:58:14 »
Na stronie wydawnictwa Lombard okładki nowego albumu Thorgala tom 42. Obie wyglądają na autorstwa Freda Vignaux
Ależ ta druga ładna!
Ależ ta pierwsza szpetna!

Offline Pestak

« Odpowiedź #3031 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 22:01:40 »
Na stronie wydawnictwa Lombard okładki nowego albumu Thorgala tom 42. Obie wyglądają na autorstwa Freda Vignaux
Główna:

Oraz specjalna:

Na pewno jego autorstwa skoro jest na nich jego parafa.

Offline starcek

« Odpowiedź #3032 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 22:34:43 »
Na tej drugiej to zapowiedź jakiegoś crossover'a z Star Wars? Bo jakby ktoś małego Jabbę głaskał.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Cornelius

« Odpowiedź #3033 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 11:03:45 »
"No i co z tego, że kanonicznie nie jest leworęczny? Tak mi pasuje do kompozycji i tak będzie!"

Offline Kadet

« Odpowiedź #3034 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 11:17:42 »
Na tej drugiej to zapowiedź jakiegoś crossover'a z Star Wars? Bo jakby ktoś małego Jabbę głaskał.

Najwidoczniej scenka ze szkolenia Jedi.

(ze "Star Wars: Republic" #83)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline starcek

« Odpowiedź #3035 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 14:31:49 »
Rzutem na taśmę poszedłem na wystawę Rosińskiego, a tam akurat Piotr Rosiński chyba znajomych oprowadzał, bo sobie z dziubków pijali.

Zobaczyć na żywca plansze z ulubionych komiksów to jednak mocarna frajda - choć nie zauważyłem niczego z polonijnej serii o historii Polski. Nie wiedziałem, że plansze Skarbka są w tak gigantycznym formacie. A figurki 3 władców ze Szninkla - jak nie jestem fanem figurek - to mną po prostu wstrząsnęły. Rewelacyjne!

No i teraz zaczynam się łamać, czy jednak nie kupić etranżerskiej wersji czarno-białego Thorgala.

Skoro Ongrys robi integrale Żbika powinien zrobić mini integral czarno-białych zeszytów Rosińskiego. Choć wtedy chyba Tajemnica ikony wypadnie, bo na wystawie były plansze całkowicie w kolorze, ale sprawny grafik pewnie by szybko zadziałał w komputerze.

Rosek to prawdziwy chomik, no i tytan pracy. te jego szkicowniki to też mistrzostwo świata.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline JanJ

« Odpowiedź #3036 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 20:12:10 »
Kup czarno-białe wydanie Niffle, bo na to od PCA to się nie doczekasz.

Też od dawna się zastanawiam czemu nie wyciagną z szuflad tych wszystkich szkiców i obrazów i nie wydadzą kolejnego artbooka. Rozszedłby się jak świeże bułeczki. Coraz więcej grafik Rosinskiego rozchodzi się na aukcjach to chociaż mogliby je uwiecznić w takim artbooku.

Offline starcek

« Odpowiedź #3037 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 22:30:49 »
Na PCA nie mam zamiaru czekać, bo ono aż skrzeczy bylejakością, tak samo jak kolorowe integrale. Miałem, sprzedałem i koniec pieśni.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #3038 dnia: Nd, 08 Wrzesień 2024, 20:57:40 »
też byłem po raz kolejny na wystawie - czy ktoś wtajemniczony wie jakie są jej dalsze losy? wraca na stale do EC1?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3039 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 17:12:14 »
Niestety żal mi było 25 zł na bilet i nie poszedłem. Po 66 numerach Kolekcji będę miał sporo tych grafik na własność. ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #3040 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 18:11:33 »
też byłem po raz kolejny na wystawie - czy ktoś wtajemniczony wie jakie są jej dalsze losy? wraca na stale do EC1?
obecnie miejsce to zajmie wystawa Baranowskiego, czy tak obszerna to się okaże, więc może brakować miejsca jednocześnie na wystawę Rosińskiego, chyba że przeniosą do jakiś innej części EC1
« Ostatnia zmiana: Pn, 09 Wrzesień 2024, 19:27:58 wysłana przez michał81 »

Offline Death

« Odpowiedź #3041 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 18:39:44 »
Niestety żal mi było 25 zł na bilet i nie poszedłem. Po 66 numerach Kolekcji będę miał sporo tych grafik na własność. ;)
Najgorsza decyzja ever. :)

Online roble

« Odpowiedź #3042 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 19:20:53 »
Niestety żal mi było 25 zł na bilet i nie poszedłem.

Gdyby była możliwość dania łapkę w dół to byś dostał ja odemnie.. Czasem lepiej milczeć.. :-X

Offline PabloWu

« Odpowiedź #3043 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 19:26:39 »

Fiordy ćwierkały że zanim wróci do EC1 to pojedzie na Zachód.

Offline Deg

« Odpowiedź #3044 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 01:14:51 »
To straciłeś sporo więcej niż kilka złotych  ::)
This is my truth, tell me yours.