Autor Wątek: Thorgal  (Przeczytany 667272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline turucorp

Odp: Thorgal
« Odpowiedź #1710 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 22:38:44 »
No i skończyło się na tradycyjnej turucorpowej spinie.
Boszszsz... a jak sobie uświadomię, że teraz naprawdę nie mam czasu na takie bzdury, to sam sobie powinienem walnąć młotkiem w łeb  :o
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline sokratesik

« Odpowiedź #1711 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 22:56:14 »
Cóż, waśnie tu typu "estetyka którą ja czuję, jest estetyczniejsza od Twojej...
To ja powtórzę tylko , bo kiedyś to chyba pisałem już, wg mnie Rosiński to genialny twórca, potrafił dobrze rysować, a jego malowane albumy to dzieła sztuki. Natomaist Kajko i Kokosz w kategorii komiks jako całość lepszy jest (dla mnie oczywiście), nic na to nie poradzę. 

Offline Jigsaw

« Odpowiedź #1712 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 05:26:16 »
 Dziwne spory się tu toczą - Thorgal vs. Kajkosz???
Rysownicy dopasowywani są do stylu komiksu, tak by wypadli najlepiej w swojej dziedzinie, bo nie wyobrażam sobie, by styl z jednego przenieść do drugiego. I jak już taki artysta wypadnie dobrze w jednej konwencji, to raczej przy niej zostaje (jeśli ma taką okazję) stając się ekspertem danego stylu, co chyba wyraźnie widać na przykładzie jednego i drugiego tytułu. A co komu bardziej odpowiada, to już rzecz gustu i bez sensu nad tym polemizować, kto lepszy, czy gorszy.
 Jakkolwiek później, to już suche rzemiosło i chyba tylko wytrwałość podziwiać u takiego rysownika.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #1713 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 08:36:06 »
Nie przejmuj się. Rozmowa dotyczyła Rosińskiego, ale nagle jakiś urażony cymbał uznał, że skoro Kapral w niej uczestniczy, to warto mu dowalić dissem na Christę. Nie warto, bo teraz wszyscy wiedzą, że to cymbał :)
« Ostatnia zmiana: Nd, 20 Grudzień 2020, 08:57:39 wysłana przez Kapral »

Offline Death

« Odpowiedź #1714 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 20:30:34 »
Jaki był nakład pierwszego czarno-białego Thorgala? Ktoś ostatnio pisał o tysiaku.
To pewne info?

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #1715 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 20:45:06 »
Nawet na Gildii masz podany nakład

https://www.gildia.pl/komiksy/416849-thorgal-wydanie-zbiorcze-tom-1-wersja-czarno-biala

Choć faktycznie nie 1000, tylko 999 8)

Offline Death

« Odpowiedź #1716 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 20:56:22 »
No to nic, chyba trzeba wziąć dwójkę. Jakichś wielkich obniżek dwójki się nie spodziewam. Nie chodzi o kasę, tylko o fakt, że potem się czuję ruchany jak nagle te ich super kolekcjonerki są dużo tańsze. :)

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1717 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 22:16:27 »
na planecie komiksów dwójka jest 20 pln taniej. ciekawe jaka była marża przy pierwszym tomie skoro zmniejszyli nakład o polowe, dystrybutor daje obniżki i nadal się opłaca sprzedać.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1718 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 23:40:55 »
są 2 punkty odbioru gamiko. po nowym roku ten na ken znika.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1719 dnia: Nd, 20 Grudzień 2020, 23:44:54 »
Ja widzę, że jedynka jest 20 zł taniej, dwójka bez zniżki.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1720 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 08:12:24 »
faktycznie ale przez chwile dwojka tez miala promke...

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #1721 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 17:51:52 »
To będzie 12 plansz jednostronnych czy 6 dwustronnych? Bo to ważne jeśli ktoś będzie chciał sobie za jakiś czas powiesić w domu plansze kalendarza jako plakaty lub dać do ramek. 12 lub 6 to spora różnica.

Mogę potwierdzić, bo już zawitał do mnie. 12 plansz jednostronnych, format B-2. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Pięknie się prezentują znajome obrazki w takim powiększeniu.  ;D
Cóż, jestem zadowolony, nawet delikatna radocha była.  ;) Samo wykonanie kalendarza solidne, bez zarzutu.

Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Chmielu

« Odpowiedź #1722 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 21:06:13 »
Czy niejaki Krzysztof (który ma tak wiele kont na tym forum) lub jeden z jego akolitów mogliby odpowiedzieć dlaczego w Polsce, kraju, w którym mówimy i piszemy po polsku kalendarz ma nazwy miesięcy w języku angielskim? Bo chyba ten produkt został wydany na rynek polski, czyż nie? Po co w ogóle to "polish" w polish comicart. To może brzydzić - julki tego nie lubią. Nie lepiej "tenkrajucomicart" albo "poliżkomiksart!"?
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain

Offline Arne

« Odpowiedź #1723 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 23:38:39 »
Z tego co widze, to nazwy miesiecy sa w kilku jezykach: skrot nazwy duzymi literami po angielsku, a ponizej mniejszymi literami po francusku ( chyba), angielsku i polsku.
« Ostatnia zmiana: Wt, 22 Grudzień 2020, 23:40:30 wysłana przez BosMan »

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #1724 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 23:53:08 »
lol kalendarz za stówę  ;D i ludzie to kupują  ;D ;D ;D