Autor Wątek: Thorgal od Hachette (edycja 2024)  (Przeczytany 158102 razy)

Odp: Thorgal od Hachette (edycja 2024)
« Odpowiedź #180 dnia: Pt, 26 Styczeń 2024, 22:54:44 »
  Może i wyglądać tanio, nie jestem pretensjonalny to komiks "dla ludu" wyjęty żywcem z taniego magazynu komiksowego. Po za tym jestem z poprzedniej epoki, dla mnie prestiżowo to wyglądają skórzane okładki, ewentualnie płócienne z tłoczeniami. Nie mówię oczywiście, że to wygląda źle bo jest całkiem schludnie zrobione, wolałbym jednak większe grafiki.

Offline Koalar

« Odpowiedź #181 dnia: Pt, 26 Styczeń 2024, 23:08:21 »
Ja bym wolał jak największą grafikę. Nawet bez napisów (choć okładki są pewnie tak projektowane, żeby te napisy uwzględniać). Nie widzę nic atrakcyjnego w pomniejszonej grafice na okładce. Wręcz przeciwnie, dla mnie to spory minus.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Death

« Odpowiedź #182 dnia: Pt, 26 Styczeń 2024, 23:24:58 »
No i namówili. O dziwo gość odbił mi Empik premium i zapłaciłem 12,66 zł. No to już było prawie za darmo. Uczciwa cena. :D

Super to wydali. Jeśli ktoś nie czytał Thorgala lub chce powtórzyć po latach, a nie ma, to kolekcja jest praktycznie obowiązkowa.

Offline misiokles

« Odpowiedź #183 dnia: Pt, 26 Styczeń 2024, 23:57:41 »
Ja bym wolał jak największą grafikę.

Fajny rozdźwięk, prawda? Wszyscy propsują powiększony format i... zmniejszoną okładkę :)

Offline komiks

« Odpowiedź #184 dnia: So, 27 Styczeń 2024, 00:10:26 »
Nie chodzi o pomniejszenie okładki, tylko o design okładki. Jak dasz grafikę na całą okładkę, jeszcze bez napisów, to nie masz żadnego designu, tylko oryginalny art, na dodatek na papierze, który niekoniecznie jest do tego stworzony.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline perek82

« Odpowiedź #185 dnia: So, 27 Styczeń 2024, 11:52:07 »
Zobaczyłem w empiku pierwszy tom, to wziąłem. Trochę mnie kusi ta kolekcja, ale miejsca dramatycznie brakuje, a to wielkie, każdy album osobno. Wygląda ładnie za to.
Gdzieś jest może informacja o datach ukazywania się kolejnych tomów w kioskach?
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *
Locke & Key (Keyhouse compendium) ***

Offline Death

« Odpowiedź #186 dnia: So, 27 Styczeń 2024, 11:59:12 »
To jest chyba jak na razie najlepsze wydanie Thorgala. Orbita miała przesunięcia, pierwsze wydanie Egmontu różnej jakości druk, twarde z Egmontu nie jest powiększone, pierwsze Hachette za małe, Polishcomicart za duże, a teraz dostajemy na tyle duże, że jest ładnie powiększone, ale wygodnie się czyta, bo nie jest za duże, bardzo dobry offset, światło się nie odbija, nie wali po oczach i nie trzeba odwracać od słońca, znakomite kolory i super jakość druku, są ciekawe dodatki. Nie widzę minusów. No sztos.

Offline perek82

« Odpowiedź #187 dnia: So, 27 Styczeń 2024, 12:14:41 »
Ja aż takim fanem serii ani komplecistą nie jestem. Czekam od lat na jakieś normalne integrale. Bym sobie wtedy zebrał do końca "runu" oryginalnych twórców. Ta kolekcja pewnie oddała w czasie tego typu wydanie.
Przeczytam pierwszy nr i zobaczę, czy muszę to mieć, czy niekoniecznie jednak.
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *
Locke & Key (Keyhouse compendium) ***

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #188 dnia: So, 27 Styczeń 2024, 12:30:19 »
Czy ktoś mógłby doradzić w jakie regały wejdzie ten format?
Wiem, że powinienem sam to zmierzyć ale nie mogę akurat zmierzyć tego wszystkiego. Zastanawiam się czy Ikeowe Kallaxy byłyby wystarczające czy potrzeba czegoś innego? Ktoś z tym wydaniem i Kallaxem przymierzał?  :D

Offline komiks

« Odpowiedź #189 dnia: So, 27 Styczeń 2024, 12:36:07 »
Są 2 tematy, które mogą Cię zainteresować.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #190 dnia: So, 27 Styczeń 2024, 12:58:15 »
Czy ktoś mógłby doradzić w jakie regały wejdzie ten format?

Jeśli idzie o Ikea to Billy daje radę.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Death

« Odpowiedź #191 dnia: So, 27 Styczeń 2024, 13:39:50 »
Jak uważacie, Poczta Polska jest ok, czy jednak warto dorzucić te 8 zł, żeby dostarczył kurier InPost?
Ktoś wziął Pocztę i sobie chwali?

Offline volker

« Odpowiedź #192 dnia: So, 27 Styczeń 2024, 13:57:37 »
U mnie przesyłka dotarla pocztą. Zawartość  bez uszkodzeń, duży karton,  komiksy ciasno owinięte bąbelfolią, aczkolwiek było w paczce trochę luzu, bo karton był trochę  za wysoki. Myślę, ze pakują tak samo niezależnie jak wysyłają tylko od kurierów zależy jak ci szanują paczki.

Offline Death

« Odpowiedź #193 dnia: So, 27 Styczeń 2024, 14:05:45 »
I płaci się listonoszowi?

Offline GoNzO

« Odpowiedź #194 dnia: So, 27 Styczeń 2024, 14:11:01 »
Jak uważacie, Poczta Polska jest ok, czy jednak warto dorzucić te 8 zł, żeby dostarczył kurier InPost?
Ktoś wziął Pocztę i sobie chwali?

PP zawsze wybieram jeśli jest bo mam zajebistą listonoszkę :). Zawsze przyniesie do domu nawet w najgorszą pogodę. Także to zależy od ludzi, kiedy mieszkałem w mieście to PP zawsze kończyło się awizo w skrzynce.

I płaci się listonoszowi?

Tak.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.