Autor Wątek: Thorgal od Hachette (edycja 2024)  (Przeczytany 157954 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blind

Odp: Thorgal od Hachette (edycja 2024)
« Odpowiedź #150 dnia: Wt, 23 Styczeń 2024, 11:34:50 »
czy ktos moze wie co sie stanie jestl nie zapłaci sie za prenumeate? czy ktos miał taki przypadek? co sie stało?

Ponaglenie do zapłaty, a później komornik. Za wiele opcji nie ma...
Piszę recenzje komiksów na INSTAGRAMIE

https://instagram.com/marcin.blind?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

Offline Midar

« Odpowiedź #151 dnia: Wt, 23 Styczeń 2024, 11:42:50 »
Szkoda tylko że wszystko przyszło poobijane (a już chwaliłem Hachette że dobrze zabezpieczają przesyłki). No cóż, leci reklamacja.
Zamawiałeś przez PP, czy InPostem?

Dobrze, że Bazyl ma bana, bo już byłoby tu ze 30 stron nabitych😄.

Offline Teli

« Odpowiedź #152 dnia: Wt, 23 Styczeń 2024, 11:56:42 »
Dobrze, że Bazyl ma bana, bo już byłoby tu ze 30 stron nabitych😄.

Nie wiem czy by się odnalazł w tej sytuacji.

Dawno nie było na forum tematu gdzie zdecydowana większość twierdzi że Hachette zrobiło coś lepiej niż Egmont. Ciężko by mu było wywołać tu gównoburzę przy pomocy starej narracji.

I żeby nie było że obgadujemy.

Bazylku... Pewnie przeżywasz szok poznawczy czytając ten temat. Widzisz my też potrafimy docenić Hachette jeśli tylko zrobi coś dobrze. Wiedz że serdecznie Cię pozdrawiamy ale nie tęsknimy :)

Online xanar

« Odpowiedź #153 dnia: Wt, 23 Styczeń 2024, 12:15:16 »
Wezwanie do zapłaty 2x w odstępie chyba tygodnia, jak się nie zapłaci do wniosek do sądu, komornik to na końcu.
Trwa to z rok. Koniec końców płaci się koszty sądowe, "prowizja" komornika, także ta kwota za tą prenumeratę to grosze będą a i jeszcze odsetki.

Nie wiem czy by się odnalazł w tej sytuacji.

Dawno nie było na forum tematu gdzie zdecydowana większość twierdzi że Hachette zrobiło coś lepiej niż Egmont. Ciężko by mu było wywołać tu gównoburzę przy pomocy starej narracji.

I żeby nie było że obgadujemy.

Bazylku... Pewnie przeżywasz szok poznawczy czytając ten temat. Widzisz my też potrafimy docenić Hachette jeśli tylko zrobi coś dobrze. Wiedz że serdecznie Cię pozdrawiamy ale nie tęsknimy :)
Żeby nie było tak kolorowo, może i lepiej ale z 60% drożej, także ten.
« Ostatnia zmiana: Wt, 23 Styczeń 2024, 12:16:53 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline roble

« Odpowiedź #154 dnia: Wt, 23 Styczeń 2024, 12:29:15 »

Jest taka opcja jeszcze..  ;)

Offline Crono

« Odpowiedź #155 dnia: Wt, 23 Styczeń 2024, 13:14:50 »
Zamawiałeś przez PP, czy InPostem?
PP. Ale tu nie jest problem w tym kto dostarcza. Pudełko było idealnie dopasowane do wielkości komiksów. Żadnego luzu, nic, tylko trochę folii która raczej nie chroni w takiej sytuacji przed uderzeniem.

Offline greg0

« Odpowiedź #156 dnia: Wt, 23 Styczeń 2024, 13:49:10 »
w tym nowym wydaniu H - nie wiem, czy to tylko moje wrażenie, ale marginesy wewnętrzne wydają się strasznie wąskie
Dziwne, że nikt o tym niw wspomniał, ale farba w tym nowym wydaniu od H pachnie lepiej niż w tym od E. 8)
Ważne żeby narzekać...

Online Martin Eden

« Odpowiedź #157 dnia: Wt, 23 Styczeń 2024, 13:59:15 »
Dziwne, że nikt o tym niw wspomniał, ale farba w tym nowym wydaniu od H pachnie lepiej niż w tym od E. 8)

Zauważyłem to i potwierdzam. Egmontowska Strażniczka Kluczy ostatnio wznowiona capi jak niemyta. Hachettowska wersja to klasyka zapachu. Egmont to chyba składuje obok Husha z dawnej kolekcji.

Offline nekro

« Odpowiedź #158 dnia: Wt, 23 Styczeń 2024, 17:02:22 »
Również tak się zastanawiam, bo mam wszystko na twardo w stanie idealnym z Egmontu. Gdyby sprzedać 66 sztuk po 28 zł czyli standardowej cenie z 30% rabatem, musiałbym dostać 1848 zł, aby się zwróciło.

Offline Popiel

« Odpowiedź #159 dnia: Wt, 23 Styczeń 2024, 18:16:43 »
Nie no, "Zdradzona czarodziejka" wygląda ładnie, spoko. Dodatki i grafiki mam gdzieś, ale sam komiks wydany bardzo ładnie i solidnie. Wszedłem w deal z właścicielem pobliskiego saloniku prasowego - będzie zamawiał i odkładał mi, aż powiem stop (czyli przy "Klatce"). Kupuję u niego zawsze tytoń, gilzy i Politykę, czasem gazetki z LEGO, zdarzają się small talki na papierosku, więc mam jakoś tam rozpoznawalny ryj i kredyt zaufania.

Przy okazji dopinania współpracy okazało się, że sam wziął pierwszy numer, nad kolejnymi się zastanawia, bo miał wydanie Orbity, lubi, zna, "Conana" też zbierał, póki mu się nie znudziło. W prenumeratę nie wchodzę - wolę co dwa tygodnie przejść się, pogadać i wziąć komiksik przy okazji papierosków. Lepsze to niż anonimowa korpo przez pocztę.
« Ostatnia zmiana: Wt, 23 Styczeń 2024, 18:24:11 wysłana przez Popiel »

Offline PawelC

« Odpowiedź #160 dnia: Wt, 23 Styczeń 2024, 19:04:41 »
Szukam chętnego, który będzie odkupował ode mnie sukcesywnie całą kolekcję Thorgala od Hachette. Mi zasadniczo zależy tylko na lekturze serii. Szczegóły w dziale zakupy lub na priv.

Tylko poważne zapytania.

Jeśli faktycznie zależy ci tylko i wyłącznie na lekturze, zwłaszcza jednokrotnej, może posprawdzaj biblioteki. Mniej zachodu niż z kupowaniem i odsprzedawaniem, a nawet jak nie będzie wszystkich tomów to przynajmniej przekonasz się czy to coś dla ciebie przed wydaniem pieniędzy.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #161 dnia: Wt, 23 Styczeń 2024, 19:12:12 »
Biblioteka to w ogóle fajna opcja. Jest tyle pozycji, które człowiek chciałby poznać, ale niekoniecznie ma ochotę stawiać na i tak przepełnione półki. No i przy obecnej eksplozji cenowej może uratować niejeden domowy budżet, a czytać coś trzeba.

Offline greg0

Ważne żeby narzekać...

Offline kenji

« Odpowiedź #163 dnia: Śr, 24 Styczeń 2024, 17:28:48 »
Właśnie otrzymałem swoją paczkę i jestem pod ogromnym wrażeniem. Jest to jeden z lepiej wydanych komiksów. Świetna matowa kreda na okładce plus złocenia. A w środku super jakości papier offsetowy.
Komiksy warte są swojej ceny!!

Offline Mateusz

« Odpowiedź #164 dnia: Śr, 24 Styczeń 2024, 18:58:16 »
No to jeszcze jedna prezentacja pierwszych trzech tomów z prenumeraty ;D

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami