Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 329758 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maragast

Odp: X-Men
« Odpowiedź #1140 dnia: Pt, 21 Styczeń 2022, 19:06:09 »
A jeśli idzie o tego Wolverina Muchy to były gdzieś informacje ile tego chcą wydać? Skoro to co pisał Rucka wychodzi jako tom 1 to pewnie Wróg Publiczny Millara wyjdzie jako tom 2.
Były gdzieś jakieś informacje czy będzie tego więcej?

Online michał81

« Odpowiedź #1141 dnia: Pt, 21 Styczeń 2022, 19:27:02 »
A jeśli idzie o tego Wolverina Muchy to były gdzieś informacje ile tego chcą wydać? Skoro to co pisał Rucka wychodzi jako tom 1 to pewnie Wróg Publiczny Millara wyjdzie jako tom 2.
Nie było. Z kontynuacją też może być problem. W tym czasie (po Millarze) serię pisało dwóch scenarzystów. Jason Aaron, którego run wydał Egmont oraz Daniel Way, który napisał kilka zeszytów (tam jest też kilka zeszytów Loeba, ale to jest straszny syf), a potem dostał równoległą serię Wolverine: Origins . A po tym wszystkim wchodzi seria Dark Wolverine, będąca zeszytową kontynuacją serii Wolverine'a, ale skupiająca się na Dakenie, który debiutował w serii Wolverine: Origins (w ty czasie przygody Wolverine'a są w serii Wolverine: Origins oraz w vol.3 od Aarona). I to wszystko (Wolverine: Origins, Dark Wolverine, zeszyty z tie-inami do House of M oraz zeszyty Loeba) jest zebrane w czterech tomach Wolverine by Daniel Way: The Complete Collection.

Jest też zbiorczy z tie-inami do Wojny Domowej od Guggenheim, gdzie scenarzysta przeskakuje rekina z czynnikiem regeneracyjnym Logana (to jest jakiś absurd) i jest to zebrane w oddzielnym wydaniu zbiorczym.
« Ostatnia zmiana: Pt, 21 Styczeń 2022, 19:35:51 wysłana przez michał81 »

Offline Motyl

« Odpowiedź #1142 dnia: So, 22 Styczeń 2022, 09:18:43 »
Wiadomo juz kiedy ostani tom ery apocapylsa?

Marzec, pewnie koniec marca jak się wszystko uda. Praca jest w połowie, a później wszystko zależy od dostępności papieru.

Nie było. Zobaczymy, jak sprzedadzą się te tomy. Zapowiedzi Marvela będą w weekend.

Offline Arne

« Odpowiedź #1143 dnia: Pn, 24 Styczeń 2022, 08:19:28 »
Szkoda, bo już się podjaralem, że w końcu przeczytam run Daniela Waya.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #1144 dnia: Nd, 30 Styczeń 2022, 16:57:28 »
Moje mini recenzje komiksów X-men wypożyczonych z biblioteki:

Pierwszy :

oraz drugi:

Tom 2 i 3 są już w bibliotece i wkrótce będą gotowe do wypożyczenia.

Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline andy13

« Odpowiedź #1145 dnia: Nd, 30 Styczeń 2022, 18:01:30 »
Moje mini recenzje komiksów X-men wypożyczonych z biblioteki:
Czy w Warszawie są biblioteki publiczne, w których jest bogata oferta komiksów? Patrzyłem w kilku i nic.
Przepraszam za OT.

Offline LukCook

« Odpowiedź #1146 dnia: Nd, 30 Styczeń 2022, 18:47:36 »
Czy w Warszawie są biblioteki publiczne, w których jest bogata oferta komiksów? Patrzyłem w kilku i nic.
Przepraszam za OT.

Spróbuj: https://www.bpmokotow.waw.pl/bpmok/index.php/oddzialy-filie/wypozyczalnie-dla-doroslych/wyp-125

Czasami oddaję tam komiksy, dla których brakuje miejsca na półkach. Biblioteka zamawia też co jakiś czas komiksy. Z tego co wpadło mi w oko, ma niezły wybór Hellboya.

Offline chch

« Odpowiedź #1147 dnia: Nd, 30 Styczeń 2022, 18:48:58 »
Przepraszam za OT.
Nie wiem co dla Ciebie znaczy "bogata", ale szukaj w katalogu bibliotek dla dzieci i młodzieży (biblioteka przy ul. Ludowej na Mokotowie ma wg mnie bogata ofertę).

Offline MarcusSz

« Odpowiedź #1148 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 20:21:53 »
Przepraszam za OT.
Spróbuj w ursynotece - na Ursynowie 3 mają niezłe swoje zbiory, a przy wspólnym katalogu jest w miarę bogato.

« Odpowiedź #1149 dnia: Wt, 01 Luty 2022, 00:14:13 »
my tu gadu gadu, ale powstaje pytanie - czy warto ładować sianko w tego Wolverina od Muchy? nie widziałem żadnych recenzji w sieci odnośnie polskiego wydania, a chętnie usłyszę opinie od ludzi którzy mieli z tą serią kontakt. cena zniechęca, z drugiej strony ilustracje Daricka Robertsona dosyć mocno do mnie przemawiają.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #1150 dnia: Wt, 01 Luty 2022, 00:35:39 »
Moim zdaniem umiarkowanie, przeklejam część mojej opini z fb :

Z pewnym zaskoczeniem stwierdzam że ten tom zawiódł moje oczekiwania. Scenarzystę znam i cenie, wiele jego komiksów jest wysoko w moich rankingach (lazarus, gotham central, black magick) i jego wolverine nie zbliża się nawet do wymienionych tytułów. Run składa się z 3 dłuższych historii plus jednego słabego shorta, i moim zdaniem tylko trzecia historia prezentuje w miare wysoki poziom. Przy pierwszych dwóch miałem wrażenie czytania słabszej wersji punisher max, wolverine wpada na trop "złych" ludzi i zaczyna na nich polować, przy czym nie ma w tych fabułach żadnych elementów które dodawałyby im oryginalności. Logana w tych historiach można by podmienić na kogoś innego i fabuły prawie nic by na tym nie straciły.
« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Luty 2022, 00:40:12 wysłana przez sad_drone »
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline andy13

« Odpowiedź #1151 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 18:06:47 »
Nie wiem co dla Ciebie znaczy "bogata"
Patrzyłem w jednej na Ursynowie i w Centrum. Nie było praktycznie nic. Jak w jakiejś znajdę ze 2-3 kompletne serie dobrego komiksu, to już będzie na bogato ;)

Jak ten Wolverine Muchy w porównaniu z tym z Egmontu? Lepszy? Gorszy?

Offline chch

« Odpowiedź #1152 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 20:02:42 »
Patrzyłem w jednej na Ursynowie i w Centrum. Nie było praktycznie nic. Jak w jakiejś znajdę ze 2-3 kompletne serie dobrego komiksu, to już będzie na bogato ;)
Sam dopiero odkrywam zasoby tej biblioteki, ale mają na pewno 100 naboi, transmeteopolitan, Invincible, doom patrol, punisher max, daredevil, mangi (Pluto, poranek ściętych głów i wiele więcej). Przeczytałem też komiks "Trawa" centrali.
« Ostatnia zmiana: Cz, 03 Luty 2022, 20:19:17 wysłana przez chch »

Online michał81

« Odpowiedź #1153 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 20:03:24 »
Jak ten Wolverine Muchy w porównaniu z tym z Egmontu? Lepszy? Gorszy?
Jeśli masz na myśli run Aarona to dużo lepszy od niego. Bardziej przyziemy. Taki współczesny Western Noir.
« Ostatnia zmiana: Cz, 03 Luty 2022, 20:06:44 wysłana przez michał81 »

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1154 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 11:49:20 »
Odnośnie bibliotek w Warszawie - spróbuj Komiksowo na Woli. Oni szczycą się najlepszym asortymentem.

Mało w tym temacie o nowościach, albo mnie nie chce się przekopywać między stronami :)

Czy już większość z zainteresowanych jest po lekturze Wolverina od Muchy? Warto się w to ładować? Będzie jeszcze jeden tom więc chyba znośnie. Ten Wolverine od Egmontu, w 4 tomach, był taki sobie.

Jaka jest Wasza opinia o Grand Design? Jak dla mnie rewelacja i podobało mi się znacznie bardziej niż przykrótka "Historia Życia" o Spider-manie.
Aż chciałbym, by Grand Desing o X-men otrzymało kontynuację.

Jeszcze takie pytanie do znawców - nie jestem mega fanem mutantów jak np Spider-mana i nie sięgałem po nich nigdy w oryginale. Pomiędzy Marvel Now a Marvel Now 2.0 jest chyba spora luka fabularna, bowiem Now kończyło się tym,
Spoiler: PokażUkryj
że wszyscy byli źli na Beasta za jego działania i wszystko miało się wyjaśnić "niedługo", tyczasem w NOW 2.0 w ogóle nie ma tematu i historia toczy się dalej jakby nigdy nic
. Ponieważ nie podobał mi się cały ten run z 2.0 to sprzedałem go, podobnie jak Astonishing - nic ciekawego, przynajmniej dla mnie. Dlatego póki co po mutantów z Fresh nie sięgam, z wyjątkiem Red oraz Extermination.
Wróciłem do klasyki i czytam Age of Apocalypse i przymierzam się do Wojny Królów.