Autor Wątek: Wonder Woman  (Przeczytany 16247 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Wonder Woman
« Odpowiedź #105 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 21:28:59 »
Jako laik od WW, ostatnio dowiedziałem się że to kontrowersyjna opinia, jako że najbardziej podobał mi się run Azzarello z New52.

Z Cud Kobitką prawie nie miałem do czynienia i Azzarello również trafił mi w gusta. Nietuzinkowe i oddające klimat projekty postaci, kreska dopasowana do całokształtu, nie głupia zamknięta historia a co do zgodności z kanonem to nie miałem o nim pojęcia toteż problemu nie było. Bardzo fajne czytadło.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline bibliotekarz

Odp: Wonder Woman
« Odpowiedź #106 dnia: Wt, 04 Listopad 2025, 09:49:23 »
Jako laik od WW, ostatnio dowiedziałem się że to kontrowersyjna opinia, jako że najbardziej podobał mi się run Azzarello z New52. Przez kreskówkę JLU, która była świetna
Oprócz zmienionego lore'a, mnie jeszcze w runie Azarello się nie podobały rysunki.
Dla mnie rysunki Chianga w tym runie są odpychające. Przeczytałem trzy tomy i odsprzedałem.
Nie przeszkadzają mi alternatywne wersje historii, ale w tym przypadku po prostu nie było to zbyt wciągające. Natomiast faktycznie ten run ma w Ameryce sporo fanów.

Z rzeczy, które chciałbym jeszcze sprawdzić po polsku to aktualne runy: regularny Toma Kinga i wersję Absolute. Dużo dobrego piszą o obu. Ze starszych ciekawi mnie bardzo wspominana Ziemia Jeden Morrisona, ale też Paradise Found Jimeneza.

Natomiast raczej nigdy nie ukażą się w Polsce słynne one-shoty z WW: Amazonia, The True Amazon, JLA League of One. Jedyną opcją wydaje się zakup w oryginale.

Batman returns
his books to the library