Autor Wątek: Wolverine  (Przeczytany 27699 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wolverine
« Odpowiedź #90 dnia: Cz, 17 Grudzień 2020, 21:41:55 »
Masz dzieci?

Może chociaż najpierw jakieś kwiaty albo czekoladki?

Skoro Dzidek szuka komiksów dla dzieciaka, to założyłem że mały nie wie jakich tytułów dokładnie szuka, czyli nie czyta ich regularnie, czyli nie ma żadnego wyrobionego gustu. Tak się zastanawiające to może faktycznie spróbuj dać mu tę Mroczną Phoenix? Zwłaszcza jeżeli lubi czytać i książki nie są mu obce, komiks nie jest brutalny o ile padają trupy to raczej tylko domyślnie a fabuła jest dosyć jasno rozpisana.

Offline Jigsaw

« Odpowiedź #91 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 03:02:53 »
 Coś dla dzieciaka, z Loganem, oryginalne, niepowiązane to może być jedno - dynamiczne i mangowe Snikt!

Offline Gieferg

« Odpowiedź #92 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 03:51:52 »
Dark Phoenix all the way.
I nie słuchać bzdur, że się zestarzało.

Córce (9 l.) bym chętnie dał do przeczytania, ale jakoś w ogóle nie chce czytać komiksów (woli książki). Za to filmowe X-Meny już wszystkie widziała (oprócz Deadpoola), większość po dwa razy i najbardziej lubi First Class :P
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Grudzień 2020, 03:59:24 wysłana przez Gieferg »

Online misiokles

« Odpowiedź #93 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 07:52:32 »
Uważam, że podjaranie x-menami/wolverinem przez kolegów ze szkoły polega na tym, że syn chce dołączyć do grupy innych dzieciaków i pochwalić się, że ma komiks z x-menami. Prawdopodobnie nawet go nie przeczyta, jedynie będzie przerzucał strony by wyszukać jak wyglądają te ikoniczne x-meny, o których się opowiada na przerwach z innymi przyjaciółmi. Dlatego DPS zda tu egzamin, gdyż są w niej wszystkie ikoniczne x-meny narysowane kreską najbardziej znaną w świadomości popkulturowej.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 08:05:18 »
Dlatego DPS zda tu egzamin, gdyż są w niej wszystkie ikoniczne x-meny narysowane kreską najbardziej znaną w świadomości popkulturowej.

Jima Lee?

Offline Dzidek

« Odpowiedź #95 dnia: Pt, 18 Grudzień 2020, 08:06:56 »
@misiokles
To wynikło z rozmów z kolegami z osiedla na temat filmów i bajek o superbohaterach, które mieli na rozkładzie, a mój w całości widział tylko jednego ("Venom" ze mną - był zachwycony :)). No i dopytywał się mnie, bo wie, że mam dużo komiksów, ale przede wszystkim DC, a on głównie o Marvela. Myślał, że dzięki moim zbiorom stanie się bardziej równorzędnym partnerem do rozmów z kumplami, ale że się nie udało, to poprosił o komiks.

Offline Jigsaw

« Odpowiedź #96 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 02:11:50 »
Jima Lee?
No właśnie. Daj mu X-Men Jima Lee z Egmonta.

Offline Jigsaw

« Odpowiedź #97 dnia: Nd, 15 Sierpień 2021, 03:32:25 »
...albo zacznij od zmartwychwstania, bo oto mamy: POWRÓT WOLVERINE'A (!)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oczywiście musiało to kiedyś nastąpić, choć trochę to trwało. Od jego śmierci było kilku jego następców, bo wydawnictwo postanowiło sobie odejść od jego pierwotnej formy, żeby zaprezentować jego żeńską, potem młodszą i starszą wersję, nie wchodząc już w szczegóły.
 Proces jego powrotu poznajemy w kolejnych etapach, które stanowią rozdziały tej historii symbolicznie zatytułowane: Piekło, Limbo, Czyściec, Sąd i Niebo.
 Na pewno każdy jego wielbiciel spodziewał się historii nieprzeciętnej, zarówno pod względem graficznym jak i scenariuszowym. Odpowiedzialność spadła za to na trzech panów; jednego, który przyczynił się m.in. do jego śmierci, a kolejnych dwóch towarzyszyło mu podczas starości ::).
 Jak im to wyszło, ciężko stwierdzić, jeśli czekało się na coś przełomowego i z pewnością nie jest to poziom Weapon X, choć ja miałem z nim pewne skojarzenia.
 Zaczyna się jak jego kontynuacja: bohater ociekający krwią, wśród trupów i naukowców, pozbawiony jakiejkolwiek świadomości co właściwie się dzieje. Nawet to błędne spojrzenie Logana skojarzyło mi się z BWS, przerobione przez Nivena, ale tylko w 1-szym i ostatnim zeszycie, bo środek należy do Shalvey'a, gdzie nie wygląda to już tak dobrze.
 Na akcję nie będziemy narzekać, wędrować będziemy też trochę w głowie naszego bohatera. Spotkamy jego starych kompanów i wrogów, będziemy odkrywać kto stoi za tym wszystkim i jakie ma zamiary.

Wolverine ożywa i jak to przystało na dzisiejsze czasy zapewniono mu nawet mały lifting, serio. Czy warto zainwestować w ten odrestaurowany model oceniajcie sami, ale przegapić z pewnością nie warto.

« Ostatnia zmiana: Nd, 15 Sierpień 2021, 03:36:17 wysłana przez Jigsaw »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #98 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 16:54:52 »
Niech Egmont wyda jakąś serie z jego udziałem. Old Man Logan występował w dwóch, X-23 miała swoją, teraz jest w Redzie, a o zapowiedziach dla Logana na razie cisza.

Offline Jigsaw

« Odpowiedź #99 dnia: Pn, 23 Sierpień 2021, 23:50:11 »
@Up: Przecież wydał Wolverine Aarona?

Byłem ciekaw co tam się stało bezpośrednio po Powrocie Wolverine'a i jest po niej kolejna miniseria Wolverine: Infinity Watch, która nawiązuje do pierwszych zapowiedzi pojawienia się Wolverine'a żywego mającego w posiadaniu jeden z Kamieni Nieskończoności.

Kolejna seria poboczna wydana na 80-lecie Marvela to Wolverine: Exit Wounds zawierająca 3 historie napisane przez takie sławy jak Claremont, Hama i Kieth.

Widać Wolverine znalazł swoje miejsce w seriach pobocznych, może coś wyjdzie jeszcze z jego udziałem.

Offline enoce

« Odpowiedź #100 dnia: Wt, 16 Listopad 2021, 22:01:00 »
Mam pytanie odnośnie Weeapon X które kiedyś wydało TM-Semic w Mega Marvelu, czy było jeszcze inne wydanie po polsku (pomijając nieakceptowalne da mnie wydania wkcdfghijkl itp)?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Offline xanar

« Odpowiedź #101 dnia: Wt, 16 Listopad 2021, 22:05:09 »
Napisze w zastępstwie, było jedyne słuszne wydanie - WKKM 45.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline enoce

« Odpowiedź #102 dnia: Wt, 16 Listopad 2021, 22:25:36 »
Wydania z kolekcjji odpadają.

Offline Gazza

« Odpowiedź #103 dnia: Nd, 21 Listopad 2021, 22:47:20 »
Weapon X solidnie wzbogacony o dodatki to dla mnie murowany kandydat do Marvel Deluxe w OHC lub nawet tej monstrualnej kolekcjonerskiej linii Egmontu (choć biorąc pod uwagę, że przed momentem wydali Stopionego to mogą do Rosomaka w tej serii szybko nie wrócić).
Tak czy inaczej - boli brak na rynku tego klasyka.

Offline Kamiloss

« Odpowiedź #104 dnia: Śr, 13 Kwiecień 2022, 14:05:22 »
Czytał ktoś Wolverine Tom 1 od Grega Rucki? Warto po niego sięgnąć?