Autor Wątek: Ultimate Marvel (Ziemia-1610)  (Przeczytany 19976 razy)

wayne_collector, Saruto i 4 Gości przegląda ten wątek.

Online misiokles

Odp: Ultimate Marvel (Ziemia-1610)
« Odpowiedź #105 dnia: Dzisiaj o 07:45:03 »
Źle rozumiecie wszyscy.
Bazyl wcześniej wyznaczył standard, co jest dublem a co nie, teraz zabiera się za porządek w określeniu kto jest komplecistą a kto nie :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #106 dnia: Dzisiaj o 08:42:30 »
A co by szkodziło Egmontowi wydać tom ktòry najpierw zawierałby 11 zeszytòw a 2 tom Moralesa zaczął od zeszytu nr 6? Przecież były wcześniej tomy Ultimate Spider-Mana takiej grubości. Piszecie tutaj jakbym tylko ja miał te dwa komiksy a przecież inni komiksiarze też je kupowali. Zwłaszcza teraz jak Spider-Man 1-5 był niedawno wznowiony za 15 zł. Dlaczego mam więc ponownie za to płacić dwa razy więcej? Moim zdaniem Egmont mògł to wydać lepiej.

Offline michał81

« Odpowiedź #107 dnia: Dzisiaj o 08:57:09 »
Piszesz teraz głupoty, bo Egmont wydał to lepiej niż proponujesz.

Wydanie Egmontu bazuje na Modern Epic Colletion. Twoja propozycja powoduje, że pierwszy tom miałby jakieś 100 kilka stron, natomiast drugi tom musiałby mieć ponad 500 stron, dlatego że drugi w tej edycji liczy 384 (zeszyty #13-28, 16.1). Dodatkowo oddzielne wydanie mini serii Spider-men powodowałoby żaglowanie tomami, bo byłby to wydane nie po kolei w zbiorczych, a tak jest wszystko ułożone chronologicznie.

Takie wydanie jest wygodniejsze dla wszystkich, szczególnie tych którzy nie posiadają wydań z kolekcji oraz dopiero zaczynają przygodę z Milses. Nie widzę aby inni komiksiarze narzekali na takie wydanie poza tobą.

I nikt nie każe ci kupować tych komiksów i płacić drugi raz. Finalnie nadal powinieneś mieć pretensje do Hachette że wydało to w ten sposób. Zabawne że nie jojczyłeś i nie narzekałeś że Hachette każe ci płacić drugi raz przy ponownym wydaniu Spider-menów w Must Have. Bazyl hipokryta z ciebie jest. 

Offline xanar

« Odpowiedź #108 dnia: Dzisiaj o 10:58:55 »
Widzę, ze odbywa się ta sama rozmowa po raz pięćdziesiąty, tylko tytuły się zmieniają  ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #109 dnia: Dzisiaj o 11:41:32 »
Tak, dokładnie. Mam już takie deja vu, że nie mam siły pisać tego samego. Niech się inni pomęczą.

Offline xanar

« Odpowiedź #110 dnia: Dzisiaj o 12:23:10 »
Bo to już nie miało sensu po dwudziestym razie, on tam chyba ma zestaw postów w notatniku - kopiuj/wklej, tylko tytuły zmienia ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #111 dnia: Dzisiaj o 12:50:16 »
Bo Egmont ciągle robi to samo. Ktoś wydaje jakiś komiks wcześniej, to Egmont żeby jeszcze raz sprzedać to samo, zamiast to dzielić na trejdy jak np. Spider-Mana, to łączy to z premierami. Ja ciągle piszę, żeby tak nie robili bo to jest ze szkodą dla kupujących systematycznie, oni się nie przejmują i ciągle robią to samo. Wiem, że to już było, ale mamy nowy miesiąc i znowu dostaję to samo. Ja bym chciał kupić i przeczytać te zeszyty 6-12 ale nie chcę płacić drugie tyle za to samo co już mam na półce. I mam prawo o tym napisać na forum o komiksach o nowym komiksie, który moim zdaniem jest źle wydany.

Wydanie Egmontu bazuje na Modern Epic Colletion. Twoja propozycja powoduje, że pierwszy tom miałby jakieś 100 kilka stron, natomiast drugi tom musiałby mieć ponad 500 stron, dlatego że drugi w tej edycji liczy 384 (zeszyty #13-28, 16.1). Dodatkowo oddzielne wydanie mini serii Spider-men powodowałoby żaglowanie tomami, bo byłby to wydane nie po kolei w zbiorczych, a tak jest wszystko ułożone chronologicznie.

Nie 100 tylko ponad 200, bo chciałbym 1-5 Ultimate Comics Spider-Man, Ultimate Fallout 4 i Spider-Man 1-5, czyli 11 zeszytów w jednym tomie. A Hachette za te zeszyty 1-5 policzyło nam tylko 15 zł z plakatem i grafiką, a nie ponad 50 zł jak liczy sobie Egmont. Przykro mi że nie widzisz różnicy.

Offline stab

« Odpowiedź #112 dnia: Dzisiaj o 15:48:15 »
Normalny czytelnik sprzeda kolekcję i kupi normalne wydanie od Egmontu.

Offline michał81

« Odpowiedź #113 dnia: Dzisiaj o 18:10:04 »
Nie 100 tylko ponad 200, bo chciałbym 1-5 Ultimate Comics Spider-Man, Ultimate Fallout 4 i Spider-Man 1-5, czyli 11 zeszytów w jednym tomie. A Hachette za te zeszyty 1-5 policzyło nam tylko 15 zł z plakatem i grafiką, a nie ponad 50 zł jak liczy sobie Egmont. Przykro mi że nie widzisz różnicy.
Przecież ci napisałem, że takie wydanie rozwala chronologię, bo seria Spider-men dzieje się później. Widzę że  kolejny raz nie masz pojęcia o czym piszesz. Zacznij czytać te komiksy ze zrozumieniem, a nie kwestionujesz coś co dobrze ułożył i wydał sam Marvel. Naprawdę trzeba być półdublem żeby takich prostych rzeczy nie rozumieć.

Online Yorik

« Odpowiedź #114 dnia: Dzisiaj o 19:16:39 »
Nikt nie będzie przepłacał za tom WKKM z Allegro, gdy może kupić nowe wydanie Egmontu.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

« Odpowiedź #115 dnia: Dzisiaj o 21:45:37 »
Bazyl kupił coś dekadę temu w kolekcji i dla niego to święte wydanie gdzie każdy kolejny wydawca powinien się dostosować do niego, bo przecież nie obchodzą go wydania oryginalne, lub zwyczajnie to, że pewnie duża większość osób nawet nie posiada tego roku WKKM.
Bazyl, powiedz mi coś - czemu jak co Hachette wydaje to co już wcześniej wydał Egmont to nie piszesz, że powinni do dostosować i pominąć to i wydać dalsze zeszyty? Oh... Czyżby to jednak działało w jedną stronę...?  ;)

Olać jego gadanie, niech sobie robi co chce, klasycznie pępek świata myśli, że się wszyscy powinni dostawać do niego, już szczerze mam to gdzieś, ja z miłą chęcią kupię ten tom, bo uwielbiam postać Milesa, a Ultimate Spider-Mana z Peterem mam całego przeczytanego i jest to jedna z moich ulubionych serii superhero jaką miałem okazję czytać, więc tym bardziej z miłą chęcią sięgnę po serię z Milesem która jest jej naturalną kontynuacją  :)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉