Autor Wątek: The Punisher  (Przeczytany 251564 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline HugoL3

Odp: The Punisher
« Odpowiedź #795 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 10:17:06 »
Jak zawsze jesteś na bieżąco, szacun.
Ja zwolniłem trochę na Tajnej Wojnie i tym,
Spoiler: PokażUkryj
że Reed Richards z 1610 trafił na ziemię 616. Wydawało mi się, że Nick z tej ziemii też.

Czy Hickman będzie dalej ciągnąć wątki związane właśnie z Reedem?

Online michał81

« Odpowiedź #796 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 10:53:45 »
Z zapowiedzi wynika, że w mini serii pojawi się Maker (odpowiednik Reeda z Ultimate Marvela)
THE TRANSFORMATION OF THE MARVEL UNIVERSE BEGINS! Superstar creators Jonathan Hickman and Bryan Hitch team up! The Illuminati must form once again to stop the Maker from his plans to destroy - or perhaps rebuild - the universe, with Miles Morales at the center of it all! Bryan's work on THE ULTIMATES helped redefine super hero comics for the 2000s - wait until you see what he and Jonathan have in store for this decade! Including new data pages by Jonathan Hickman - plus exclusive behind-the-scenes material on the world-building that has gone into this project!

Offline Archie

« Odpowiedź #797 dnia: So, 01 Lipiec 2023, 17:22:32 »
Jak zawsze jesteś na bieżąco, szacun.
Ja zwolniłem trochę na Tajnej Wojnie i tym,
że Reed Richards z 1610 trafił na ziemię 616. Wydawało mi się, że Nick z tej ziemii też.
Nie, ten drugi to urodzony w 616 syn seniora. Zadebiutował w mini Battle Scars.

Tak, gra pierwsze skrzypce w pierwszym numerze Ultimate Invasion.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Castiglione

« Odpowiedź #798 dnia: Nd, 02 Lipiec 2023, 14:18:55 »
Taka ciekawostka - Egmont zmienił nieco kolejność zeszytów w najnowszym Punisherze.

Oryginalnie trzeci Epic otwiera Annual #1 (sierpień 1988), następnie mamy #11 regularnej serii (wrzesień 1988), w wydaniu polskim jest odwrotnie. Więc z jednej strony lekko zaburza to chronologię, jednak fabularnie jest uzasadnione - dialogi w Annualu wyraźnie pokazują, że akcja dzieje się po #11 (pada wspomnienie o postaci, która wystąpi dopiero w #11).

Offline Takesh

« Odpowiedź #799 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 19:23:01 »
CBR.com, które ma sporo tematów anty-Pogromcowych, popełnili artykuł, jakoby przydałaby się... nowa seria Punishera. Serio.

https://www.cbr.com/the-punishers-best-book-deserves-a-relaunch/

Po krótce najlepsze skończyło się na Maxie. Teraz jest świetny czas na jego reaktywację według starych zasad, ale pewnie Disney nie bardzo chce. Dobry artykuł i musze się z nim zgodzić. Frank powinien wrócić do glorii i chwały, nawet poza MU.

Ja czekam z utęsknieniem...

Ps.
Frankencastle podobał mi się. Serio.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #800 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 21:06:11 »
Poza MU co masz na myśli?

Frankencastle oj tak czyli jest nas już dwóch 😁

Offline Takesh

« Odpowiedź #801 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 21:30:24 »
Przeczytaj artykuł   8)

Poza MU, czyli poza rajtuzami. Żeby był w "normalnym" świecie. To może go uratować, skoro sh w wersji Disneya przerobiło go i wysłało na emeryturę.  I tu się zgadzam z autorem artykułu.

A Frankencastle był dla mnie fatalnym pomysłem. Ale wykonanie mnie kupiło. Świetnie napisane, przemyślane od początku do końca. Plus super rysunki. Fajnie jakby u nas to wydali. Ja polecam!

Offline Takesh

« Odpowiedź #802 dnia: So, 15 Lipiec 2023, 12:00:56 »
No i mamy nowego Punishera. Szybko. Na razie zajawka i nie wiemy kto. Nowe logo, trochę lepsze od ostatniego. Plus futurystyczne giwery. 21 lipca ma być więcej ujawnione. W duszy zastanawiam się co tym razem spier... zepsują.

https://www.cbr.com/marvel-who-is-punisher-teaser/

Online radioblackmetal

« Odpowiedź #803 dnia: So, 15 Lipiec 2023, 12:21:49 »
Nowe logo -- > Glowing Tits.
A może to Punisherka będzie? ;D ;)
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Takesh

« Odpowiedź #804 dnia: So, 15 Lipiec 2023, 12:31:27 »
Patrząc na sylwetkę z plakatu promocyjnego stawiam na faceta. Ale czy w przeszłości był kobietą, to nie mam pojęcia.

« Odpowiedź #805 dnia: So, 15 Lipiec 2023, 12:48:07 »
  Po co się zastanawiać jak widać już na obrazku. Futurystyczne giwery? Promieniste nie na pociski więc nie muszą zabijać więc pewnie nie będą. Kolor promieni? Tęczowy. Na kogo będzie polować Frank? W kosmosie na Skrulli. Czy Frank to będzie Frank? No nie, tu już pole do spekulacji czy będzie się nazywał Damarcus Waszyngton czy Panczo Rodriguez.

Offline donT

« Odpowiedź #806 dnia: So, 15 Lipiec 2023, 12:59:08 »
Not my Punisher.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #807 dnia: So, 15 Lipiec 2023, 14:14:05 »
Jakiś taki w stylu Cable'a.

Offline Cypher

« Odpowiedź #808 dnia: So, 15 Lipiec 2023, 15:03:27 »
Jakiś taki w stylu Cable'a.
Albo Deathlok'a.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #809 dnia: So, 15 Lipiec 2023, 15:53:46 »
W sumie po dziś dzień nie mogę zrozumieć że jakim cudem nawet w latach 70 liberalno lewicowy Marvel mógł stworzyć postać w stylu Brudnego Harrego czy Paula Jersey, przecież już w tamtych latach nazywano te postacie od faszystów.