Autor Wątek: Superman  (Przeczytany 148797 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Pestak

Odp: Superman
« Odpowiedź #885 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 08:57:34 »
Ten kadr zawsze mnie najbardziej zastanawiał:) Gołe piersi Lois w czasach CCA? Teraz wszystko jasne. Dzięki:)

Offline Kadet

« Odpowiedź #886 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 09:38:29 »
  Nieprawda, nic nie nabiera żadnego sensu. Trzy tomy, losowo umieszczanych wyrywków historii Supermana zebranych z okresu 70 lat, trzeba przemęczyć aby na ostatnich stronach dowiedzieć się, że to chochlik z piątego wymiaru manipuluje rzeczywistością. Sorry, ale nie.

Nie jest to historia, którą bym polecił, ale po przeczytaniu trzeciego tomu zrozumiałem (mniej więcej), o co w niej chodziło.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

« Odpowiedź #887 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 12:00:29 »
Nie jest to historia, którą bym polecił, ale po przeczytaniu trzeciego tomu zrozumiałem (mniej więcej), o co w niej chodziło.

O co w niej chodziło było oczywiste, miało to, to ustanowić status nowego Supermana w nowym uniwersum. Problem w tym, że to było nad wyraz męczące doświadczenie, nie nagradzające tej męki niczym.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #888 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 20:18:58 »
Czytałem tego Morrisona już dawno temu, ale pamiętam że mi się nie spodobał. Obecnie mam tylko 3 tom tej serii na półce, więc na razie raczej nie wrócę. Nie lubię N52.

Sorry za pomyłkę. Egmont wydał Na 4 pory roku w 2006 a All Star był dopiero w 2012 i wydała go Mucha.
Jak obejrzałem ten filmik do końca, to widzę, że pan TK nie odpuszcza jak daje takie dowcipy o dylemacie wagonika. :)

Offline Yorik

« Odpowiedź #889 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 20:21:54 »
Ps. No i jeszcze jedna drobna pomyłka Pana Tomasza. Pierwsze słyszę, aby Superman golił się przy użyciu promieni słonecznych. Na pewno zdarzało się, że golił się przy użyciu swoich promieni cieplnych emitowanych z oczu, które odbijał od fragmentu swojej rakiety, ale promienie słoneczne? Nie wydaje mi się.

Pewnie miał na myśli Heat Vision, a z ust wyszło mu co innego.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Online Pestak

« Odpowiedź #890 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 16:39:59 »
Pewnie miał na myśli Heat Vision, a z ust wyszło mu co innego.

Może i tak, ale błąd to błąd, tym bardziej rażący, że nie byłato stream na żywo i mógł to skorygować.

ps. Takie tłumaczenia studenta na egzaminie raczej żadnego profesora by nie przekonały;)

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #891 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 21:52:25 »
Wczoraj odebrane z Atom Comics 🙂
Bardzo czekałem na tego TAS #505. Jak na komiks wydany w 1993 to stan idealny.

What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #892 dnia: Wt, 14 Październik 2025, 00:59:49 »
Hej
W końcu DC wznawia historię Time and time again z Supermanem w lutym 2026 :)

https://azylkomiksu.pl/p/77/687298/dc-finest-superman-time-and-time-again-tp-9781799508106-promocja-preorder--tomy-dc-.html

Przypomnę tylko, że u nas wydał to TM-Semic w Supermanach 5-8/93, czyli 32 lata temu! Mi się to super czytało w tamtych czasach.

Offline Kandor

« Odpowiedź #893 dnia: Wt, 14 Październik 2025, 01:17:29 »
Hej
W końcu DC wznawia historię Time and time again z Supermanem w lutym 2026 :)

https://azylkomiksu.pl/p/77/687298/dc-finest-superman-time-and-time-again-tp-9781799508106-promocja-preorder--tomy-dc-.html

Przypomnę tylko, że u nas wydał to TM-Semic w Supermanach 5-8/93, czyli 32 lata temu! Mi się to super czytało w tamtych czasach.
Już wznowiło rok temu w Superman: Triangle Era Omnibus vol.1.

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #894 dnia: Wt, 14 Październik 2025, 16:34:06 »
Wiem, ale to wydanie jest  po raz pierwszy bodajże wydane jako osobny event.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #895 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 19:22:57 »
https://alejakomiksu.com/nowosci/27580/Superman-kontra-Lobo/

Co to k... jest? Czemu współczesne komiksy supehero to jest taki chłam? Przecież to wygląda jak Teletubisie ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #896 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 19:50:57 »
No ten Lobo wygląda trochę, jakby chciał iść z Supermanem na randkę ;D

Offline Xmen

« Odpowiedź #897 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 19:55:38 »
Kiedyś rysunki w stylu kiepskiej podroby cartoon network były domeną Marvela. Szkoda, że wirus przeszedł na DC.
Supermen też nie wygląda zbyt ciekawie na tych planszach.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #898 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 20:01:18 »
W ogóle nie wiem kto wpadł w DC na taki genialny pomysł żeby komiks z Lobo dać zilustrować Mirce Andolfo która ma styl rysowania jak z CN.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Xmen

« Odpowiedź #899 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 20:03:18 »
To nawet nie jest kreska z CN, to jest zwyczajnie słabe. Ja do kreski w stylu CN nie mam nic, pod warunkiem, że jest stosowana tam gdzie pasuje, a sam cartoon network kiedyś uwielbiałem.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.