Autor Wątek: Superman  (Przeczytany 149386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawimar III

Odp: Superman
« Odpowiedź #255 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 14:26:24 »
Nie zdziwiłbym się :) A swoją drogą ciekawe jak wyglądałaby sytuacja DC Comics gdyby miast być "edgy" i silić się na kontrowersje, które od dawna kontrowersjami już nie są (a miast tego stanowią część suflowanego z tub propagandowych "mejnstrimu") faktycznie odważyli się zaproponować rzadko (czy może raczej nigdy) stosowane rozwiązanie fabularne. Np. co by było gdyby tzw. orientacja Kate Kane okazała się zaburzeniem wynikłym w efekcie wykorzystywania jej w dzieciństwie przez nauczycielkę wychowania seksualnego... A po stosownej terapii zadeklarowała, że taki np. Dick Grayson czy Roy Harper to całkiem dobre towarzystwo do kolacji przy świecach... Tyle, że takich "cojones" to w zarządzie raczej nie mają.

Offline O.

« Odpowiedź #256 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 14:53:50 »
dla mnie te rajtuzy były od początku podejrzane

Offline xanar

« Odpowiedź #257 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 15:02:45 »
W sumie to nie wiadomo, czy to pomysł Taylora. Pewnie całej redakcji DC. Informację ogłoszono z okazji jakiegoś tam dnia coming outów, więc pewnie był to plan stricte pod to wydarzenie. Po tym jak dostali masę pozytywnych komentarzy ze strony serwisów internetowych związanych z LGBT a propo tego jak Timowi Drakowi "wajcha się przestawiła" (ten cytat to nawiązanie do pewnego skeczu kabaretowego, więc nie traktujcie go jako pretekst do wojen światopoglądowych), to pewnie postanowili brnąć w to dalej. No to skoro ktoś z otoczenia Batmana, a teraz Supermana nagle okazał się być jednak bi, to ja obstawiam jako kolejnego któregoś ze speedsterów, a wy? :D
Ciekawe czy te pozytywne komentarze z tych z serwisów związanych z ludźmi z alfabetu będą tak chętnie kupować te komiksy.
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #258 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 15:07:39 »
Juz myslalem ze to tylko w Marvelu a w DC na mniejsza  skale a jednak nie...

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #259 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 15:17:27 »
Juz myslalem ze to tylko w Marvelu a w DC na mniejsza  skale a jednak nie...
No, bardziej zaraźliwe niż coronavirus. Ja myślałem, że tylko w komiksach a to już nawet w rzeczywistości.
Batman returns
his books to the library

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #260 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 15:18:13 »
Jonathanowi największą krzywdę wyrządzili ekspresowym postarzeniem. Teraz dochodzi do tego jeszcze "gejoza" - nie moj superman, jeżeli ktoś to chce kupować, proszę bardzo. I tak wyczuwam zaraz płacz, że seria się nie sprzedaje przez uprzedzonych białych samców ;) Bardziej szkoda mi Tima, zawsze lubiłem go jako Robina. Wszystko to wyrachowane, koniukturalne działanie. Nie chce się tworzyć nowych postaci tylko idziemy na łatwiznę. Zatem na ołtarzu obok Green Lanterna, Icemana, Red Robina teraz dorzucimy zastępce Supermana.

Offline xanar

« Odpowiedź #261 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 15:23:13 »
Powinni z Batmana zrobić geja, zawsze lubił chłopców a ostatnio go dziewczyna-kot rzuciła, to byłby hit. Nie wiem nad czym oni się tam zastanawiają.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline gashu

« Odpowiedź #262 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 15:45:06 »
Eee... w ostatnim komiksie z Supkiem, który czytałem Jon był chyba jeszcze nie-nastolatkiem.
Mówicie, że teraz to on a nie Clark jest aktualnym Supermanem i przeszedł jakieś proces "ekspresowego postararzania"?

To jest coś, nad czym warto byłoby się pochylić i popukać się w głowę, a nie jakakolwiek orientacja seksualna.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #263 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 16:04:52 »
To dorastanie to szybciej mu poszlo niz Nightwingowi czy Robinowi ...

Online jotkwadrat

« Odpowiedź #264 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 16:22:20 »
"To by pasowało do oryginalnego Supermana :) Jego syn jest już raczej hybrydą, więc jest takim pół zoofilem :P (chociaż z punktu biologicznego, takie połączenie człowieka i rasy z innej planety byłoby praktycznie niemożliwe :)"

Zawsze podobała mi się teoria że seks z Supermanem mogłaby uprawiać tylko Wonder Woman, ponieważ zwykłą ludzką kobietę by ekhem... przestrzelił na wylot.  ::) 

sum41

• Gość
« Odpowiedź #265 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 17:06:56 »
Poczytaj sobie facebooka, tam jest o wiele bardziej merytorycznie i kulturalniej  8)

Nie mam nic do gejów, od zawsze byli na świecie i nikt im żadnych praw aktualnie nie zabiera. Moim zdaniem to nawet się mogą hajtać, mam na to wywalone.

Przeszkadza mi jednak nachalność propagandy, szczególnie w serialach (Netflix przebija pod tym względem wszystkich). Teraz rynek komiksowy popada w jakąś depresję... Za 5 lat biały człowiek hetero będzie z automatu uważany za homofoba :)

Zamiast stworzyć nową postać, dobrze ją rozpisać i ukazać jej orientację w taki sposób, aby inni ludzie (geje, lesbijki) znaleźli w niej oparcie i być może nić porozumienia, tak lepiej zaorać historię danego bohatera i z dupy zrobić z niego homoseksualistę...

Przecież to tylko tani chwyt marketingowy, o jakie to DC fajne, takie współczesne...

Zgadzam sie i dlatego zwiazek budowany przez lata u Harley i Ivy bardzo mi sie podoba bo nie byl robiony na potrzeby chwili/trendu czy czego tam :)

Online nori

« Odpowiedź #266 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 17:08:12 »
Zawsze podobała mi się teoria że seks z Supermanem mogłaby uprawiać tylko Wonder Woman, ponieważ zwykłą ludzką kobietę by ekhem... przestrzelił na wylot.  ::) 

"Pro". :)

Offline LukCook

« Odpowiedź #267 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 17:16:47 »
Wygląda na odpowiedź DC na Marvelowską akcję z gejem Kapitanem Ameryką, na początku roku zapowiadali serię z nastoletnią wersją Kapitana. Nie śledziłem dalej, więc nie wiem jaki efekt.

« Odpowiedź #268 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 17:18:58 »
Przecież to tylko tani chwyt marketingowy

Marketing to chyba polega na osiąganiu zysków a nie na zwijaniu biznesu.

Offline chch

« Odpowiedź #269 dnia: Wt, 12 Październik 2021, 17:55:37 »
Zatem na ołtarzu obok Green Lanterna, Icemana, Red Robina teraz dorzucimy zastępce Supermana.
Iceman był zawsze postacią drugoplanową, ale wydaje mi się że (szczególnie w ultimate) był kreowany na napalonego (na kobiety) nastolatka, Tim Drake już nie pamiętam, ale chyba przy okazji szkolenia u Shivy było między nimi jakieś napięcie seksualne, ale GL? Który GL okazał się gejem?