Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 543952 razy)

Deg i 9 Gości przegląda ten wątek.

Offline amsterdream

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #3555 dnia: Śr, 05 Listopad 2025, 13:38:21 »
Ale co to za spoilery? Już w pierwszym zeszycie w pierwszym tomie się pojawiają. Tak czy inaczej przejmowanie się spoilerami w komiksach supehero nie ma żadnego sensu bo i tak potem wszyscy ożywają i wszystko wraca do pierwotnego status quo ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline eyesore

« Odpowiedź #3556 dnia: Śr, 05 Listopad 2025, 13:47:20 »
Ale co to za spoilery? Już w pierwszym zeszycie w pierwszym tomie się pojawiają. Tak czy inaczej przejmowanie się spoilerami w komiksach supehero nie ma żadnego sensu bo i tak potem wszyscy ożywają i wszystko wraca do pierwotnego status quo ::)
no mimo wszystko, np
Spoiler: PokażUkryj
MJ i dzieciaki
to dla mnie nowość 

Offline _Paweł

« Odpowiedź #3557 dnia: Śr, 05 Listopad 2025, 14:00:22 »
Ja już od kilku lat nie czytałem współczesnych komiksów Marvela, [...] to już nie jest "mój" Spider-Man. I dlaczego [...] ma dzieci?
Jakoś od OMD nie potrafię się odnaleźć w tym uniwersum ::)
Ale to tak miało być, wcześniej o dzieciach nie było ani słowa, więc zaglądałeś do zeszytu i bum. Czyli jesteś spokojnie na bieżąco.

Offline xanar

« Odpowiedź #3558 dnia: Śr, 05 Listopad 2025, 14:07:27 »
Widzę, że powstała nowa teoria spoilera, no spoilery są, ale superhero nie dotyczą  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3559 dnia: Śr, 05 Listopad 2025, 14:38:47 »
@amsterdream
Nie dasz szansy "Family Bussines"? Podobno to jest dobry komiks. Oczywiście jeszcze nie czytałem, bo polska premiera przed nami. Ale jest chwalony. No i jeśli rysunki Dell Otta będą takie jak w Tajnej Wojnie, to powinienem być zadowolony.

« Ostatnia zmiana: Śr, 05 Listopad 2025, 15:12:57 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Takesh

« Odpowiedź #3560 dnia: Śr, 05 Listopad 2025, 15:11:44 »
Ale tam też rysuje Werther. I znając Ciebie, to są brzydkie rysunki...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3561 dnia: Śr, 05 Listopad 2025, 15:13:59 »
Pewnie tak. Jeśli Dell Otto robi tylko okładki, to słabo - wolałbym też zawartość. No zobaczymy jak to się odbierze już 25 listopada. BTW - ciekawe czy Hachette zdubluje "Tajną Wojnę" w polskiej Marvel Must Have?
« Ostatnia zmiana: Śr, 05 Listopad 2025, 15:16:08 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Yorik

« Odpowiedź #3562 dnia: So, 08 Listopad 2025, 14:08:34 »
Potwierdzam, dobry komiks. Trochę w stylu Amazinga Slotta, Spidey podróżuje w szpiegowskim stylu. Ale z dużo bardziej intymnym wydźwiękiem niż większość historii Slotta, bo poznaje w tej historii kogoś bardzo ważnego dla Petera jako człowieka. I pojawia się czarny kostium, a to zawsze plus dla pokolenia 80/90s.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline Yorik

« Odpowiedź #3563 dnia: So, 08 Listopad 2025, 15:13:02 »
Widzę, że powstała nowa teoria spoilera, no spoilery są, ale superhero nie dotyczą  ;D

Cóż... Nigdy celowo nie chce nikomu psuć zabawy, ale gdy coś wyszło w USA lata temu, to zapominam że na forum sporo osób przeczyta dopiero dziś w wydaniu Egmontu. Ciężko wyważyć intuicję spoilerową. Jak rozmawiam o rynku amerykańskim np. na Discordach, to wiadomo że zakrywa się spoilerem informacje z zeszytów tego miesiąca. Tu na forum mam to na uwadze i zakrywam częściej, niż robiłbym to w innych community komiksowych. Ale Wy też miejcie na uwadze, że czytający szybciej jak widzą w innych miejscach (np. grupa FB "Komiksomaniacy") informacje sprzed paru lat pisane jawnie w wiadomościach, to potem na KomikSpecu odruchowo też mogą tego nie ukryć w spoilerze.

Offline Yorik

« Odpowiedź #3564 dnia: Cz, 13 Listopad 2025, 20:53:19 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3565 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 10:21:24 »
Rysunki Romity Jr w "Nowej Złowieszczości" to jest parodia tego co robił u Straczyńskiego. A komputerowe polerowanie jego prac wcale nie pomaga. McGuinnes w 6 zeszycie wcale nie jest lepszy. Karykaturalny Dr Octopus jest nie do przyjęcia.

I to wszystko spina tragiczny scenariusz Wellsa. Albo wydarzenia są zbyt oczywiste, albo schematyczne, albo absurdalne. To wszystko naprawdę nie trzyma się kupy. Tylko rozpada na sraczkę, która raz po raz skapuje na czytelnika. Żenada, czekam na koniec tego runu. Im szybciej tym lepiej.

A po grubasach Korporacji Beyond, sposób wydania tych zeszytów dopasowuje się do poziomu dna scenariusza. Zaledwie trzy zeszyty, plus shorty za 59.99 zł okładkowe?? Serio?! Co to ma być?! To nie jest warte tych 37 zł w Ceneo. Te zeszyty też powinny być połączone w grubsze albumy. Ale jak nie ma konkurencji, to wydawca maksymalizuje zyski i żyłuje klientów. Żenada po raz drugi, robią cały czas to samo złe i żadnej refleksji.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #3566 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 10:37:06 »
No taka prawda. Egmont chyba wprost stwierdził, że na Peterze więcej zarabia i będzie go wydawał w pojedynczych tomach, bo to się sprzedaje. Najwyraźniej nie mieli tej pewności przy "Beyond".

« Odpowiedź #3567 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 15:06:55 »
Mnie bardziej zastanawia Bazyl po co ładujesz swoją kasę w tak beznadziejną rzecz jak run Wellsa - wystarczy po prostu nie kupować tego potworka - zaoszczędzisz pieniądze, czas na jego lekturę i frustrację z jego poziomu - same plusy.

A już twój atak znów na to, że Egmont, bo wydaje to 1:1 tak jak zza oceanem po raz kolejny pokazuje brak twojego obeznania w temacie, i znów zaczynasz swoje bzdury, że jak nie maja konkurencji to wydają to tylko, żeby zarabiać  ;D
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Yorik

« Odpowiedź #3568 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 18:12:21 »
Bazyl pewnie kupuje run Wellsa z tego samego powodu co inni, czyli chce mieć pełną kolekcję.

Ci z Was którzy nie chcą za niego płacić, mogą przeczytać legalnie Spider-Mana Wellsa na Webtoonie.

« Odpowiedź #3569 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 18:17:52 »
Pełną kolekcje? Co masz na myśli, że pełne runy? Ja wolę czytać te warte uwagi, sam uwielbiam Spider-Mana, ale wolę kupować z nim runy i komiksy warte uwagi, a te słabe czy wręcz tragiczne (jak ten) zwyczajnie nie kupuję, bo szkoda mi na to pieniędzy i miejsca na półce.
Bycie komplecistą nie popłaca
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉